reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Popieram, w większości udziela się stale grono, a reszta wtrąci post raz na jakiś czas. Ale tak to już chyba na forach bywa :D
Ale powiem ci że czasem mnie też się nie chce pisać i pomimo tego że czytam to milczę.. szczególnie jak jakiś temat powielany jest po raz trzeci :D ale wiadomo tak musi być , co chwila dołącza ktoś nowy a nadrobić całe nasze rozmówki to byłby horror .. ja miałam problem nadrobić z 6h dzisiaj ;D

reklama
O tak masowanie brzucha. Jak z synem w 34tc wylądowałam na wstrzymaniu akcji porodowej to położne chodziły za mną i się darły że przyszłam na wstrzymanie porodu przedwczesnego a masowaniem brzucha działam w drugą stronę. Wiadomo odruch matki - jak głaskanie dziecka, więc cieszę się że chodziły, pilnowały i się darły [emoji14]
O masowaniu brzuszka słyszałam już w poprzedniej ciąży. Ale myślisz, że skoro ciąża nie jest zagrożona to mogę głaskać ? Czy też lepiej nie ? A z synkiem jak to wyglądało ? Zaczęły się takie prawdziwe, mocne skurcze porodowe ?

Tyle przenosić, to ci lekarze nie pozwolą, prędzej dostaniesz oksy na wywołanie, w ostateczności będzie cc :) Także spokojnie, nie martw się na zapas.

A ja idę się odstresować na zakupy, muszę buty jakieś sobie kupić i idę bez synka, duży zostanie z małym, co za luksus :D Miłego popołudnia.
A nie jest tak , że do 42 TC czekają i dopiero wywoluja ? Teraz podobno tez weszla ustawa , że do szpitala dopiero w 42 a w ciągu 41 tylko się jeździ na ktg .. :/
Miłych zakupów :)

O masowaniu brzuszka słyszałam już w poprzedniej ciąży. Ale myślisz, że skoro ciąża nie jest zagrożona to mogę głaskać ? Czy też lepiej nie ? A z synkiem jak to wyglądało ? Zaczęły się takie prawdziwe, mocne skurcze porodowe ?
Jak byłam w szpitalu to niezalnie z czym kto był to położne faktycznie jak widziały że któraś się głaszcze to od razu opiernicz że w ciąży nie głaszczemy brzucha i poglaszczemy malucha jak się urodzi . Ale to jest ciężkie.. ja sama jakos w miarę się opanowuje bo czuje maluszka i to dla mnie duża pieszczota ale mąż chcąc być bliżej nie może się oprzeć by nie dotykać. Czytałam gdzieś że lepiej położyć rękę na brzuchu i trzymać niz żeby głaskać. My staramy się tak robić

Dowiesz się na wizycie :)
Ja jestem otyła niestety..przytyłam szybciutko. W ciągu dwóch lat ponad 30 kg. Ale jeszcze przed ciążą dowiedziałam się dlaczego , dostałam tabletki i zaczęłam zrzucać ale w ciąży nie mogę ich brać. Ale jakoś się tym nie przejmuje. Są gorsze schorzenia i choroby niż otyłość ;)
Pewnie , że tak :) fajnie, że masz tak pozytywne nastawienie :) po ciąży zaczniesz znowu brać tabletki, będziesz biegać przy dzidziusiu to dojdziesz do wymarzonej sylwetki. Ważne , że czujesz się dobrze :)

Pewnie , że tak :) fajnie, że masz tak pozytywne nastawienie :) po ciąży zaczniesz znowu brać tabletki, będziesz biegać przy dzidziusiu to dojdziesz do wymarzonej sylwetki. Ważne , że czujesz się dobrze :)
Ale to chyba niekoniecznie moja zasługa tylko męża. Bardzo mnie wspiera pomimo tego że przytyłam to cały czas czuje że się mu podobam . Nie wiem jak on to robi ale podziwiam [emoji108][emoji108] ale on od zawsze uważał że szczupłe panie nie są w jego typie więc może dlatego. . albo po prostu tak mnie wspiera :D nie wiem .. ale mam plan zrzucić po ciazy. Dlatego bardzo chce rodzić naturalnie by potem wrócić do sport :)

Uuu to smutno tak jak nie ma go na codzień. A w okolicach terminu porodu będzie w domu?
Nie mam pojęcia..
Jeździ za granicę, pracuje na budowie i nigdy nie wiadomo , kiedy i na ile uda mu się zjechać. Miał być cały kwiecień w domu a po 4tygodniach był tylko na trzy dni w święta , pojechał spowrotem i będzie albo pod koniec miesiąca lub na początku maja. Ale na szczęście będzie 2-4 tygodni. Pierwszy raz od ponad roku na tak długo. :) Dzięki temu uda nam się naprawić mieszkanie, które było już gotowe na wstawienie mebli(zalało nas w tamtym tygodniu :(), pojeździmy za wyprawka, będziemy chcieli kupić wszytko od gazików po wózek. Czeka nas trzecie prenatalne i sesja brzuszkowa. Wszystko na raz ale może jakoś ogarniemy :) szybciej mi zleci do porodu :D

@KatiNails jak się czujesz ?

Masowanie brzuszka, piersi czy też seks pobudza macice do skurczy i jak ciąża jest zagrożona przedwczesnym porodem to może go wywołać .

Czujecie już dzieci nad pepkiem ja mam macice 1palec nad pepkiem, na ostatniej wizycie takie oznaczenie mam w karcie a małego czuje już trochę wyżej z 2 palce nad conajmniej. Położenie glowkowe w sumie już od miesiąca.

reklama
Do góry