reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny :) u nad dzisiaj wietrznie i obudziło mnie stado gęsi za oknem. Córka śpi jak zabita, zawsze lepiej tu sypia niż w Polsce.
Odnośnie otulaczy czy któraś z Was miała woombie? Drogie trochę, ale słyszałam, że warto.
Link do: Woombie, otulacze dla niemowląt i noworodków | woombie.pl‎
Kobieto..zza okna choć jedno zdjęcie zrób albo na mieście. Aż zatęskniłam za tamtym klimatem,budownictwem...ehh..

Co do otulaczy,to mam zamiar kupic bambusowy ale w formie kocyka :) Podobno sprawdzają się przez wiele lat i sezonów,jako rożek dla noworodka,poźniej kocyk na cieplejsze dni

Kobieto..zza okna choć jedno zdjęcie zrób albo na mieście. Aż zatęskniłam za tamtym klimatem,budownictwem...ehh..

Co do otulaczy,to mam zamiar kupic bambusowy ale w formie kocyka :) Podobno sprawdzają się przez wiele lat i sezonów,jako rożek dla noworodka,poźniej kocyk na cieplejsze dni
Do miasta mamy daleko :D jesteśmy na wsi na samej północy, nad morzem :)
sketch-1523942478348.jpg

Załączniki

• sketch-1523942478348.jpg
    sketch-1523942478348.jpg
    71,3 KB · Wyświetleń: 381
Dziękuję! Jejku,pieknie...i te wieżyczki kościołów,aż się łezka w oku kręci. Jednak się nie da tak całkiem odciac ;)
My na plaże jeździliśmy do Hagi,najpiękniejsza piaszczysta przynajmniej dla nas :D
Tutaj same kamienie... :D ale chyba z 15 km dalej jest zrobione coś na kształt plaży więc się wybierzemy jak będzie troszkę cieplej :)

Dziewczyny mialam dzis sytuacje na placu zabaw jak bylam z synem, byl jeden chlopiec ktory byl bardzo zabroczy nie pozwalal zblizyc sie do siebie podczas zabawy, a moj roczniak pcha sie wszedzie, jednoczesnie jak sie moj syn poddawal i szedl w inna strone biegl przed nim zajmowal np drabinke i nie pozwal mu wejsc nigdy nie ingeruje w taki sytuacje obserwuje sobie mojego syna jak sobie radzi nawet jak sie flustruje pozwalam mu samemu sie z tym zmierzyc ewentualnie tlumacze mu sytuacje ale jestem za tym zeby dzieci same dawaly sobie rade z takimi sprawami niezaleznie od wieku jakos tak wyszlo pozniej moj maz przyniosl synowi wiaderko ten chlopiec oczywiscie mu je zabral mysle sobie niech mlody walczy o swoje [emoji16] i tato tego chlopca zaczal do mnie temat ze wlasnie urodzilo im sie w domu drugie dziecko i jego syn w taki sposob sie zachowuje ze maja mega ciezko z nim teraz ma 3,5 roku wiec powiedzmy dziecko kuma o co chodzi, myslelismy z mezem juz o tym jak to bedzie jak urodzi nam sie drugie dziecko nasz syn bedzie mial 1,5 roku czyli podejrzewam ze nie zrozumie sytuacji ?? Myslicie ze bedzie zazdrosny? Jak wy sobie z tym radzilyscie? Moze macie do polecenia jakas madra literature? Jak sie przygotowywalyscie na to??
Kurde... mój mlody będzie miał właśnie 3,5 roku jak urodzi mu się braciszek i odkąd zaczęliśmy mu tlumaczyc to tez zaczął robić się nieznośny. Jak ktoś go pyta na przykład jak będzie miał na imię brat to zatyka uszy i udaje ze nie słyszy. Mega się boje momentu narodzin drugiego bobasa ale mamy zamiar kupić kilka książeczek z serii będę starszym bratem i czytać mu do snu

reklama
@Margonelka nie martw się, przyjdzie czas i na wyjazdy :)
Ja się bałam, że 6 lat będzie zbyt dużą różnica, ale widzę, z córką nie może się doczekać. Dopytuje o wszystko, z dużą czułością mówi o bracie. Myślę, że będzie dobrze :)

Do góry