reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Znowu mam zgage :( a nic takiego nie jadlam kwasnego :( co na zgage pomoze? Z pierworodna tez mialam zgage :D

Mleko?
Chociaż mi w pierwszej ciąży zgaga przeszła razem z urodzeniem się córki a tak to nic nie pomagało.
I strasznie uszy mi przytykało i jedynie chwilowo przechodziło jak pochyliłam się i głowę w dół potrzymałam.

reklama
Najpierw napiszę , że spodnie zdały egzamin żelazka :D dzięki dziewczyny :)
Jestem po badaniu i w końcu mogę odetchnąć z ulgą po 5tygodniach oczekiwania..
Malutka dalej jest dziewczynka. I już raczej się to nie zmieni :) wazy 940g, jest o tydzień starsza z USG :) Przepływy w jak najlepszym porządku, łożysko stopien1/2 , czyli tak jak być powinno. Ułożona główkowo, czyli tak jak podejrzewałam , bo kopie koło pępka i po rzebrach :)
Najważniejsze , serduszko zdrowe ❤️❤️❤️
Zobacz załącznik 847708

Super. Żeby takie informacje usłyszeć to nawet można iść w mokrych gaciach ☺

Ten drugi to chyba bebetto, piękne są :) wybrałabym opcję z szarym
Tak. Bebetto vulcano :)
Dziekii dziewczyny za pomoc :)
Ale miałam dziś okropny sen. Zaczęłam krwawić :/ ginekologa miałam na późniejsza godzinę i do tego czasu jakieś dziwne rzeczy robiłam. Chodziłam zaryczana a jak miałam mieć robione USG to sen się skonczyl. :hmm:
Dobrze że to tylko sen....
To wszystko przez nasz stres i ciągle myślenie.. nie martw się. Sny tłumaczy się na odwrót. Choć ja ostatnio cały dzień przeżywałam bo śniło mi się , że dzieciątko umarło a ja czekam na poronienie. Później , że piłam wódkę bo córka już duza i w tym tygodniu można. Obudziłam się w szoku czy na pewno coś takiego zrobiłam czy to był tylko sen..
A ten z szarym to nie bebetto?
Dokładnie tak :)
Wyczytałam dużo opinii o nim i wydaje mi się najlepszy. Zamówię go w sklepie u mnie w mieście. Rozmawiałam już na ten temat i chyba mi opuszcza trochę na nim nawet :) ale czeka się 6-8 tygodni :(
zamówilam sobie tą glukozę cytrynową z apteki internetowej bo nie wiadomo czy moze bedzie w aptece u mnie a tak to juz bede miala na spokojnie i przy okazji parę innych rzeczy zamowilam, podkłady takie z semi 60na 60 na lozko czy do porodu pod pupe albo do przewijania, mam nadzieje ze beda ok ten wymiar ze nie za male , majtki siateczkowe, krem ziajka do pupy dla dzidzi , zestaw szczotka i grzebyk do włosków, i płyn do higieny intymnej z korą dębu z ziaja :)
pierwszy raz zamawialam z tej apteki online, ceny ok chyba i kurierem to bedzie szybko Link do: Apteka Internetowa Cefarm24.pl - leki, kosmetyki, suplementy
Super zakupy :) ja w maju też w końcu muszę się ruszyć za wszystkim. :) Podesłała byś mi link do tego płynu z kory dębu ?:)
Jak małą czuje nad pępkiem i pod żebrami to może być już główką w dół czy jeszcze nie i inaczej sie to czuje? :)
Ja dokładnie w tych samych miejscach czuje i malutka jest główkowo ułożona :)
Ale ja też czułam od dwóch/trzech dni , że się wbija tam na dół , bo aż mnie krocze kulo :)
Moim zdaniem proporcjonalny. Choć wczoraj usłyszałam od Pań co ze mną siedziały w poczekalni, że malutki. Ogólnie no taki chyba w sam raz. Ale nie wiem jak zachowa się moja skóra, bo nigdy nie miałam więcej niż jednej małej fałdki na nim, do tego nie ćwiczylam nigdy brzucha ani nic. Więc może być różnie z tą skóra i tego się boję.
To tak jak u mnie. Kogo nie spotkam to "glodzisz chyba to dziecko bo taki mały brsuch","gdzie ty to dziecko trzymasz" itp. no komentarze nie na miejscu ale przestałam się przejmować. Dziecko rośnie to brzuch nie musi być ogromny. Ja też byłam szczupła na brzuchu i zero ćwiczeń. To będziemy martwic się razem , co nam przyszłe tygodnie przyniosą :D weźmiemy się za formę brzuszków po ciąży :)

Musicie kupić łóżko takie, żeby pomieściło 4osoby :):) a córeczka nie zazdrosna o brata ?

Najwyżej mąż będzie spał w gościnnym
Póki co bardzo się cieszy na braciszka i mówi , że różnych rzeczy będzie go uczyć. Głaszcze mi brzuś i przytula się, całuje. Obawiam się, że jak przyjdzie co do czego to nie będzie tak słodko.

Wiesz co ja do gina jeżdżę do niego do domu. Tam ma gabinet. To jest jakieś 30 km od miasta gdzie mieszkam i to jakaś wiocha totalna, gdzie wrony zawracają. U nas na miejscu nie przyjmuje żaden gin, który miałby tak dobrą opinię i mogłabym mu zaufać. 3d i kolor ewentualnie włącza jak dzidzia ładnie pokaże buziaka.
To kawałeczek dojeżdżasz, ale z tego co piszesz to Oplaca się :) sama bym się zdecydowała dojeżdżać te 30km na taką wizytę dokładną do dobrego lekarza :) masz jakieś fajne zdjęcia w 3d od niego ?

Ja przed ciążą we wrześniu zaczęłam chodzić na fotodepilację: pachy, bikini i nogi. Byłam 4razy, efekt super 60-70% włosów mniej ale musiałam zakończyć bo w ciąży nie wolno a trzeba 8-10 zabiegów żeby efekt był trwały. Mam jeszcze chyba po 6zabiegów na każdą ze stref ale to można najwcześniej 3mies po ciąży zacząć znów chodzić i zaczynać serię zabiegów od nowa. Na nogach i bikini rośnie mi mniej włosów ale pachy bez zmian.

Ja w ciąży byłam 2 razy z koleżankami one na piwie ja drink bezalkoholowy. Ostatnio jak byłyśmy w piątek miałam wrażenie, że ludzie się na mnie dziwnie patrzą. Tak jakbym w ciąży małą zamknąć się i nie wychodzić.
Ja z koleżankami mam taki zwyczaj, że kilka razy do roku wychodzimy na miasto. Najpierw spotkanie u którejś w domu wypijemy po 2 drinki i ruszamy w miasto. Każda ma przynajmniej 2kę dzieci w wieku 1-7lat, dzieciaki zostają z tatusiami a my wychodzimy. Czasami jakieś kino albo spotkanie przy winie u którejś bez dzieci bo czasami trzeba od nich odpocząć. Z mężem tez czasami wyjeżdżamy bez dzieci na 2dni bo na dłużej mi się tęskni ale to wystarczy żeby naładować akumulatory i nacieszyć się sobą sam na sam. Właśnie jutro mamy rocznice ślubu i planowałam gdzieś wynająć weekend w spa ale raz, że dzieci chore więc nie będę ich mamie zostawiać a dwa, że mąż pracuje w weekend. Muszę czegoś poszukać na majówkę i wtedy pojedziemy sobie najlepiej gdzieś blisko bo boję się daleko jechać w tej ciąży przez ten guz na jajniku. Lekarz ze szpitala kazał mi się nie oddalać daleko do 32tc.

Fajne takie wyjścia od czasu do czasu , w kobiecym gronie. Tyle, że z mojego rocznika są tak głupkowate dziewczyny, że szkoda gadać. Zamiast żeby było lepiej to są coraz gorsze. Dlatego nawet ochoty nie mam Eby z nimi gdzieś wyjść, choć teraz i tak nie było by szans. Bo gdzie wyjść z dziewczyną w ciąży. Przecież najlepsza rozrywka to usiąść na murku i pić piwo..
Guz wyszedł Ci teraz w ciąży ? Współczuję :( dopiero po ciazy będzie można się tym zająć ?
Wszystkiego Najlepszego z okazji jutrzejszej rocznicy ;*

reklama
Do góry