reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, które spodziewają się pierwszego dziecka- zapisujecie się na szkołę rodzenia?
A dziewczyny, które są bardziej doświadczone- korzystałyście ze szkoły rodzenia? polecacie czy odradzacie? Cały czas się waham, choć nie wiem czy są jeszcze miejsca. 2 miesiące po 2 razy w tyg to trochę dużo ;/
Ja nie byłam tamtym razem i teraz też nie zamierzam iść:)

reklama
Dziewczyny, które spodziewają się pierwszego dziecka- zapisujecie się na szkołę rodzenia?
A dziewczyny, które są bardziej doświadczone- korzystałyście ze szkoły rodzenia? polecacie czy odradzacie? Cały czas się waham, choć nie wiem czy są jeszcze miejsca. 2 miesiące po 2 razy w tyg to trochę dużo ;/

Ja chodziłam. Chyba z 10 spotkań było. Ale super dla mam które spodziewają się pierwszego dziecka. I tatusiów też trochę było. Zawsze dowiesz się czegoś nowego od specjalistów bo wykłady prowadziły położne z oddziału. Od karmienia, przez mycie, przewijanie po ćwiczenia wzmacniające dla mamy. Ja wspominam bardzo dobrze i na koniec dostałam listę co spakować w torbę swoją a co w dziecka. Taka lista może być różna w różnych szpitalach bo w jednych coś dają typu podkłady, kosmetyki dla dzieci a w innych nic. Wiadomo co konkretnie zabrać a co nie bo dostaniemy na miejscu.
Zapisuj się i nie zastanawiaj w ogóle

Tak, zapisani już jesteśmy na szkołę rodzenia w czerwcu[emoji16]

Ja nie byłam tamtym razem i teraz też nie zamierzam iść:)
Wiedziałaś wszystko co i jak? :D
Ja chodziłam. Chyba z 10 spotkań było. Ale super dla mam które spodziewają się pierwszego dziecka. I tatusiów też trochę było. Zawsze dowiesz się czegoś nowego od specjalistów bo wykłady prowadziły położne z oddziału. Od karmienia, przez mycie, przewijanie po ćwiczenia wzmacniające dla mamy. Ja wspominam bardzo dobrze i na koniec dostałam listę co spakować w torbę swoją a co w dziecka. Taka lista może być różna w różnych szpitalach bo w jednych coś dają typu podkłady, kosmetyki dla dzieci a w innych nic. Wiadomo co konkretnie zabrać a co nie bo dostaniemy na miejscu.
Zapisuj się i nie zastanawiaj w ogóle
Chyba jednak mnie przekonałaś ;) Dowiem się jak z terminami. Ale jeśli się chodzi na szkołę rodzenia do jakiegoś szpitala to nie ma obowiązku tam rodzić? Chodzą mi 2 szpitale po głowie ale w jednym nie ma szkoły rodzenia

Chyba jednak mnie przekonałaś ;) Dowiem się jak z terminami. Ale jeśli się chodzi na szkołę rodzenia do jakiegoś szpitala to nie ma obowiązku tam rodzić? Chodzą mi 2 szpitale po głowie ale w jednym nie ma szkoły rodzenia

Ja na szkole rodzenia nie podpisywałam żadnego cyrografu gdzie mam rodzić.

To bardzo dużo tych spotkań :o my idziemy od 10 maja, mamy 4 spotkania po 2,5h.

Moje zdobycze ;) rozmiar ciuszkow to 62 i 68 ;)
IMAG5409_1.jpg
IMAG5408_1.jpg

Załączniki

• IMAG5409_1.jpg
    IMAG5409_1.jpg
    868,4 KB · Wyświetleń: 395
  • IMAG5408_1.jpg
    IMAG5408_1.jpg
    849,1 KB · Wyświetleń: 395

Wszystko samo przychodzi jak dziecko się urodzi, nie miałam z niczym problemu. Zresztą wcześniej zakmowalam się czasem trochę dziećmi siostry do miałam już jakiś kontakt z dziećmi. Moja koleżanka która wogole nie miała nigdy styczności z malutkimi bobasami jej mąż również a jest już starszy pod 40 nie chodzili do szkoły rodzenia a radzą sobie znakomicie córeczka prawie 4 msc.Dla mnie to zbedna rzecz no chyba że ktoś ma nadmiar wolnego czasu. Ale to moje zdanie każdy uwaza inaczej:D
A jak oddychać podczas porodu itp na YouTube jest bardzo duzo filmików w których można cos podlapac w każdej chwili:p

reklama

Naprawde jak dadza Ci maluszka po porodzie to będziesz wiedziala co robić ,samo wszystko przychodźi,instynkt:)

Do góry