reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, jak już jesteśmy przy temacie aut to tez zapytam, bo patrzę za fotelikami do samochodu i pewnie już nieraz o tym pisalyscie dokładniej, ale ja mam sklerozę. Bo szukam maxi cosi, bo właśnie ten wózek Mutsy Urban to dostałam do niego od razu od pana co nam sprzedawał adaptery i wypatrzyłam taki zwykły maxi cosi city za 400 zł.

Da on radę czy lepiej coś lepszego szukać? Opinie o nim czytałam i są dosyć dobre. Zobacz załącznik 848570
Ja kupiłam miesuac temu czy dwa ten fotelik maxi Cosi Citi i wydaję się w porzadku i jest bardzo lekki:)

reklama
No tak ale jaka musi być wartość w badaniu glukometrem i tych dwóch badaniach po wypiciu żeby wykluczyć?
Jeśli wynik jest wyższy niż 126 mg/dl (powyżej 7,0 mmol/l), to ponownie oznaczamy glikemię na czczo i jeżeli wynik się powtórzył, rozpoznajemy u pacjentki cukrzycę ciążową. W przypadku, gdy wartości glikemii na czczo mieszczą się w przedziale 95-125 mg/dl (5,3-6,9 mmol/l) konieczne jest wykonanie u pacjentki badania diagnostycznego, czyli testu doustnego obciążenia 75 g glukozy (OGTT). Polega on na wypiciu na czczo 75 g glukozy, a następnie oznaczeniu u pacjentki glikemii po 120
Pisałam do położnej. Napisała mi na czczo 92mg/dl . Po podaniu glukozy : Po godzinie 180 mg/dl po 2 godzinach : 153 mg/dl
Ale widzę że chyba ile ludzi tyle zdań bo mi lekarz na ostatniej wizycie mówił inaczej :/
Mi na wynikach pisze tak :
Moje :
Na czczo : 92.2
Po 120min : 88.0
Zakres na czczo : 70-99
Ale kurcze nie pisze zakres po dwóch godzinach. Więc nie pomogłam..

@chomiczka007 dajesz nadzieję[emoji16] Bo jak wy tak piszecie, że to okropne, to aż się boję iść zrobić[emoji23]

@kasiak85 powiem ci, że niezły numer z tej babki. Przyjechała i stwierdziła, że ona nie jest sprawcą kolizji... Więc mąż wezwał policję. Chciał się dogadać... nowe lusterko kosztuje 150 zł. Ona na aucie nawet pół rysy nie miała.
Przyjechała policja i wlepiła jej mandat...500 zł. I jeszcze z jej polisy to będzie pociągnięte, więc tylko straci.
A my ten samochód co uszkodziła, wystawiliśmy na sprzedaż, bo za mały jest..I teraz znowu trzeba czekać[emoji848]
Haha i dobrze :D niech traci jak nie myśli :)
Tylko Wy znowu będziecie mieć opóźnienie przez roztargnienie baby..

Ja tez wtedy idę, od razu siku i krew tez zrobię, a 14 maj mam wizytę u gin i zobaczymy jak tam moje wyniki.
Odkąd dowiedziałam się o tym, że mam 3 zęby do robienia to słodyczy w ogóle nie jem, koniec z tym.

ja muszę krzywą cukrową zrobić właśnie 7 maja, ale w piątek 4 maja, bo wizytę mam w środę 9 maja ;) oprócz tego tsh, mocz, i morfologię :D mi jeszcze jeden ząb został do wyleczenia ;)

Ja czasem mam wrażenie że ludzie w ten sposób chcą leczyć swoje kompleksy .. obmawiajac i krytykując innych. Czują się wtedy lepsi
Wiesz co może tak być. Są też ludzie zafiksowani na punkcie ciała. Mam znajoma ktora jest bardzo szczupła i ona bardzo często daje ludziom do zrozumienia że jest lepsza bo jest szczupła. Nawet mi się oberwało chociaż w sumie ja przy 165 cm ważyłam 59 kg teraz już 66 :p ja się nie przejmuje bo lubię siebie i nie będę się dla nikogo odchudzać a skoro sobie się podobam to nie widzę powodu :) i zalecam takie podejście :))

Ale mam od rana smaki sama nie wiem na co .. zrobiłabym jakieś placuszki warzywne ale nie mam mięska .. a bez nie smakują .. przy plackach ziemniaczanych znów roboty dużo .. oj nie wiem no nie wiem :D

Dziewczyny, jak już jesteśmy przy temacie aut to tez zapytam, bo patrzę za fotelikami do samochodu i pewnie już nieraz o tym pisalyscie dokładniej, ale ja mam sklerozę. Bo szukam maxi cosi, bo właśnie ten wózek Mutsy Urban to dostałam do niego od razu od pana co nam sprzedawał adaptery i wypatrzyłam taki zwykły maxi cosi city za 400 zł.

Da on radę czy lepiej coś lepszego szukać? Opinie o nim czytałam i są dosyć dobre. Zobacz załącznik 848570
Ja taki kupuję w komplecie z bebetto.
Tylko wózek bez niego kosztuje 1250 a z nim 1450 więc taniej wychodzi jak się kupuje z wózkiem niż osobno dlatego szkoda , że nie patrzyłaś za wózkiem 3w1. Ale jeśli chodzi o samo nosidełko to jest chwalone :)

Jeju weź nawet mnie nie strasz, my dajemy tylko 7800 zł, ale i tak w głowie jest plan, że te auto posłuży z 4 lata. Później może jakieś lepsze z 2010 roku się kupi czy coś. Te, które kupujemy akurat miał jeden właściciel 7 lat i wszystko co w nim robił, naprawy itd to ma papiery na to. Ubezpieczony do sierpnia, wszystko w idealnym stanie, przebieg co prawda 300 tys, ale takie modele to mogą do 500 tys zrobić przebiegu, wiec na pare lat wystarczy :)
Ja miałam mazdę 2 przez 4lata i nic w niej nie robiliśmy tylko klocki, ojej i rozrząd na początku. Daliśmy za nią też. 8000zl, pojeździłam 4 lata i sprzedaliśmy też za 8000zl ja byłam mega zadowolona, zmieniłam auto ba większe z myślą o kolejnym dziecku.

Co do fotelika n
Maxi cosi, ja miałam przy chłopakach i sprawdził się w 100%. Teraz też chcę maxi cosi tule, że z bazą isofix

reklama
Ale mam od rana smaki sama nie wiem na co .. zrobiłabym jakieś placuszki warzywne ale nie mam mięska .. a bez nie smakują .. przy plackach ziemniaczanych znów roboty dużo .. oj nie wiem no nie wiem :D
Ja robię dziś placki ziemniaczane :D ale tylko obiore ziemniaki a lidlomix sam mi zrobi z tego ciasto na puszyste placki :D
Przyjedź to i Tobie zrobię w dwie minuty ciasto na placki ;D zostanie Ci tylko smażenie ;D

Do góry