reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kobitki a co myślicie o sesji noworodkowej?
Ja własnie myślę że po ślubie napiszę do babeczki żeby dopytać kiedy co i jak trzeba się zapisać i o ewentualnej zaliczce bo nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w praktyce :) bo te fotki robi się najlepiej do któregoś tam czasu po porodzie kiedy dzidzie można jeszcze odpowiednio ułożyć i jak to wygląda organizacyjnie bo wiadomo nie każda urodzi w terminie ;)
Mi fotograf mówił ze noworodkowe s. Robi się do 2 tyg po porodzie bo takie muchy tylko śpią prawie zawsze i można je ułożyć jak się chce. Ja myślę ze najlepiej się umówić po porodzie bo po pierwsze nie wiadomo kiedy się urodzi bobas

reklama
O niania też fajny pomysł. Choć u mnie pierwsze maleństwo, więc wiadomo, będę ją wszędzie ze sobą ciągnąć by się te 14 miesięcy nią nacieszyć (potem wracam do pracy) i nie przegapić niczego nowego co zrobi hah [emoji1] przy drugim i kolejnych pewnie się zdecyduje na nianie elektryczna i będę już bardziej racjonalnie podchodzić i nie śledzić z fascynacja każdego osiągnięcia pokroju podkurczyla rączkę lub zrobiła fajna minę :D A szumisia kupujecie? Ja się cały czas zastanawiam nad tym gadżetem...
Ja nie wiem. Jak znajdę gdzieś w promocji to wezmę ale tak to chyba nie będę szalała ;)

Fajnie macie :):)
Najlepsze zajecie, urządzanie pokoiku dziecka [emoji173]️[emoji173]️
Ja myślę czy w nie maju będzie za wcZesnie na składanie łóżeczka .. K by bardzo chciał a z drugiej strony będziemy robić zakupy od A do Z. I nie będziemy mieli gdzie tego układać , zanim upiore poukladam ;)
My łóżeczko będziemy zamawiać jakoś w maju a składać chyba w czerwcu dopiero. Chociaż kto to wie czy nie ubzdruda nam się wcześniej :p

A kupujecie ubranka na krotki rekaw ? W ogole noworodkom zaklada sie krotki rekawek? :D Moze glupie pytanie ale sie zastanawiam jak to jest skoro dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej niz dorosly...
Ja mam po bratanku i jeszcze planuję też kupić. Jak by było 30kilka stopni jak ostatnio bywa w sierpniu to nie wyobrażam sobie ubierać go w długi rękaw :)

Przy anemi chyba lepiej być więcej na plus tak ? Trzymam kciuki żeby było tylko lepiej :*
Ja ze swoją wagą to już w końcu nie wiem jak jest. Byłam pewna , że przed ciążą ważyłam 65 , na początku schudłam 7kg i dwa miesiące temu doszłam do 64 a teraz ważę 66 czyli 2kg na plus. Ale wczoraj gadałam z siostrą , że ja przecież przed ciążą ważyłam z 60-64 różnie, więc nie wiem jak to liczyć :hmm:
A ile masz wpisane w karcie ciąży na start? :p

O niania też fajny pomysł. Choć u mnie pierwsze maleństwo, więc wiadomo, będę ją wszędzie ze sobą ciągnąć by się te 14 miesięcy nią nacieszyć (potem wracam do pracy) i nie przegapić niczego nowego co zrobi hah [emoji1] przy drugim i kolejnych pewnie się zdecyduje na nianie elektryczna i będę już bardziej racjonalnie podchodzić i nie śledzić z fascynacja każdego osiągnięcia pokroju podkurczyla rączkę lub zrobiła fajna minę :D A szumisia kupujecie? Ja się cały czas zastanawiam nad tym gadżetem...
Ja szumisia na pewno nie będę kupować. Mam co do tego jedno, bardzo surowe zdanie[emoji4] wiem, jakie szkody wyrządza niestety. Moja koleżanka jest protetykiem słuchu u maluchów i stąd moja opinia. Lepiej już, żeby dziecko spało przy włączonej muzyce, czy włączonej pralce.
Oczywiście nie neguję tego w żaden sposób[emoji16] Każdy jest odpowiedzialny za swojego malucha[emoji4]

Ja szumisia na pewno nie będę kupować. Mam co do tego jedno, bardzo surowe zdanie[emoji4] wiem, jakie szkody wyrządza niestety. Moja koleżanka jest protetykiem słuchu u maluchów i stąd moja opinia. Lepiej już, żeby dziecko spało przy włączonej muzyce, czy włączonej pralce.
Oczywiście nie neguję tego w żaden sposób[emoji16] Każdy jest odpowiedzialny za swojego malucha[emoji4]
Dobrze wiedziec, chyba do tej pory nie slyszalam zadnej negatywnej opinii na ich temat ;)

Dokładnie tak jak powiedziała KatiNails :D To tylko kwestia wygody moim zdaniem dla nas, że nie trzeba odpinac gondoli, lub nie każdy trzyma wózek w domu (my akurat będziemy mieć w domku i tak). Dlatego nie warto moim zdaniem przepłacać na takich w sumie gadżetach jak leżaczki, huśtawki i inne cuda :)

Zobacze jak będzie z kosztami za wyprawkę. Bo jednak od maści do pupy po wózek to trochę naraz nas wyniesie. Jeśli będzie w cenę kokon lub coś takiego to może się zdecyduje :) ale gondole w bebetto odpina się łatwo to też nie duży problem :)

Przekonały mnie dziewczyny z naszej tutejszej sierpniowej Rodzinki, że ponoć Tiny love najlepszy. Kilka z nas też już go ma widziałam, tylko wiadomo, każdy w kolorze jaki lubi. Mi najbardziej odpowiadal ten akurat. A Wy macie jakiś leżaczek na oku? Czy zbędny bajer dla Was lub kupujecie kołyske na kółkach /kosz mojrzesza /kokon?
My dostaniemy bujaczek po bratanku męża, który swoją drogą dostał od nas :) nie kupuje kołyski, kosza ani kokonu. Te rzeczy wydają mi się zbędne mając bujaczek.
Taki jak na fotce będziemy mieć.
Screenshot_20180422-223415.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180422-223415.jpg
    Screenshot_20180422-223415.jpg
    46,5 KB · Wyświetleń: 301
reklama
Dobrze wiedziec, chyba do tej pory nie slyszalam zadnej negatywnej opinii na ich temat ;)
Bo szumisie są skuteczne. Dopiero koleżanka mi wytłumaczyła, jak to działa na błonę bębenkową. Mówi, że 87% maluchów, które do niej trafia, miała systematycznie kładzionego szumisia obok główki[emoji852] na wszelkiego rodzajach szkoleniach uczulają ich, żeby uczulać rodziców na to. Zna się na tym i pracuje w bardzo dobrej klinice. Nie mam powodów jej nie słuchać[emoji4]

Do góry