reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Masakra. Jakie podejście..
Jak dasz w łapę to będą ratować. Słyszałam że od 24 tc ratują wcześniaki.
Nic się nie przejmuj Klaudia. Gorzej jakby tętno u małej było słabe. Po prostu może ma dzidzia spokojniejsze dni. Będzie dobrze na 100%. Trzymaj się i myśl pozytywnie ☺
My tu wszystkie jesteśmy z Tobą.
Dziękuje :****
Zjadłam obiad i zaczęła się ruszać. Może ten magnez w kroplówce zadziałał też.
Nie są to mocne ruchy , ale żywsze niż wczoraj. Nie będę mu nic w łapę dawać bo on mojego dziecka nawet nie dotknie. W ogóle jest dla mnie od dzisiaj nikim. Z chęcią bym go zmieniła ale już jest trochę późno. W przyszłym tygodniu będziemy na trzecie prenatalne do Kielc na 3d i będę spokojniejsza. Nie ufam już temu. Oni od tego są żeby życie ratować , czy malutkie czy duże , co to za różnica. Leży ze mną dziewczyna która urodziła się w 7 miesiącu. I żyje, zdrowa. Więc nie rozumiem tutaj podejścia w tym szpitalu..

reklama
Co za lekarz! Jak w ogóle można taki tekst powiedzieć do dziewczyny w ciąży!!
Dobrze, że ogólnie jest dobrze i nie ma czym się martwić już :* a dzisiaj czujesz bardziej malutką?
Też tego nie rozumiem..
Cham i tyle. Zamiast powiedzieć , że w tym szpitalu by nie ratowali bo prawda jest taka ,że nie mają sprzętu, doświadczenia i chęci. I zebym w razie problemu zgłosiła się do lepszego szpitala. To on taki test.. no z nóg mnie zcielo..
Po 5 rano trochę się poruszała. Na ktg też kilka razy kopnęła i teraz leżę po obiedzie to też ja czuję. Inaczej niż wcześniej ale może Jest schowana za łożyskiem , nie wiem.

7CDFCFAD-A6F4-4388-9BDE-279F503B9AFE.jpeg Ja cały czas czuje jak kopie, ale lekarz powiedział ze nic dziennego ze czuje jak nogi sobie daje nad główkę ^^ już jest główka do dołu. Ja byłam wcześniakiem, byłam w szpitalu jeszcze 2tyg urodziłam się z waga 2 kg, a później na zdjęciach wyglądam jak dziecko McDonalda taka byłam puciata, :)

Załączniki

• 7CDFCFAD-A6F4-4388-9BDE-279F503B9AFE.jpeg
    7CDFCFAD-A6F4-4388-9BDE-279F503B9AFE.jpeg
    458 KB · Wyświetleń: 130
Ostatnia edycja:
Takich do główki . Nawet z kuzynka rozmawiałam z miesiąc temu mówi że kupiła szczoteczke do główki ale dziecko w ogóle włosów nie mialo , główka czysta tzn bez tych ciemieniuch i skórek schodzących i nie szczotkowala główki Ja pierdziele co za szpital i co oni pierdolą za przeproszeniem ... Znam kupe dzieciaków urodzonych w 27 tygodniu i nic im nie jest !! Mój kuzyn obecnie 20 lat ma i już w tamtych czasach przeżył jedyny problem jaki został to oczy, nosi okulary ..
Wychodz stamtąd i odpoczywaj i nie daj się zwariowac bo wychodzi na to co mówiliśmy , że nie widać nic co wskazywało by na poród przedwczesny .. trzymaj się :*
Już bym się wypisała na własne rzadanie ale jeszcze mi zostały trzy dawki steryd dla małej i to najważniejsze póki co. Ale ja trzymam złość w sobie i nie będę tego długo trzymać w sobie tylko mu powiem co myślę an ten temat. Niech się później tylko spróbuję odgryzać to zmienię lekarza. A i w ogóle wyczytam czy on ma prawo nie ratować mi dziecka , bo za takie gadanie to go jeszcze zgłoszę jak się wkurzę..

Hej dziewczyny [emoji847] na pocztku trochę sie udzielałam ale niestety obowiązki jakoś wybiły mnie z forumowego rytmu :) w czwartek zaczynam 26tydzien, jutro wizyta, do tej pory wszystko okej :) mała Laura rośnie, szaleje w brzuszku. Martwi mnie niestety od wczoraj mrowienie w brzuchu, nie wiem czy to jest to twardnienie.. nie boli nic ale jakiś chwilowy dyskomfort. Tez tak macie? Buziaki dla wszystkich ciężarówek [emoji177][emoji598]
Jeśli to twardnienie trawa chwilę i znika to się nie martw[emoji5] To skurcze HB.. macica się uczy[emoji4]

Zobacz załącznik 852044 Ja cały czas czuje jak kopie, ale lekarz powiedział ze nic dziennego ze czuje jak nogi sobie daje nad główkę ^^ już jest główka do dołu. Ja byłam wcześniakiem, byłam w szpitalu jeszcze 2tyg urodziłam się z waga 2 kg, a później na zdjęciach wyglądam jak dziecko McDonalda taka byłam puciata, :)
Słodka byłaś[emoji16][emoji16][emoji16]

Ja ją mam i powiem ci że kupuję inną. Mega sztywna jest[emoji852]

Ja właśnie mam parę sukienek od koleżanki, ale jeszcze za duże są [emoji5] Wczoraj dopiero zaczęłam szukać spodenek ciążowych, bo wcześniej wchodziłam w legginsy i moje bluzki, ale teraz już zrobiły się opięte i muszę mieć normalnie gacie[emoji16]

Masakra... współczuję otrzymać taki tekst. Ale powiem ci Klaudia, że w Kielcach nie ma lepiej. Dobrze, że chcesz rodzić w tym centrum kieleckim. Moja kuzynka w ciąży była 4 razy w szpitalu i wszędzie to samo słyszała. Dopiero po wypadku samochodowych trafiła do tam do centrum zdrowa matki i dziecka i podali jej sterydy na płuca. Tam mają odpowiedni sprzęt. Bo bez tego lekarze i tak nic nie zrobią. A i jeśli chodzi o lekarza. Kiedyś pytałaś... Ona poleca ordynatora Wydrzyńskiego i do niego chodziła[emoji4]
A on przyjmuje tam prywatnie ? Opiekuje
Się normalnie na oddziale pacjentkami ?
No to już kolejna osoba poleca ten szpital na prostej. Ciągle słyszę tylko same dobre i pozytywne opinie. A nie pamiętam , Ty jesteś z Kielc ? Gdzie będziesz rodziła ?

A on przyjmuje tam prywatnie ? Opiekuje
Się normalnie na oddziale pacjentkami ?
No to już kolejna osoba poleca ten szpital na prostej. Ciągle słyszę tylko same dobre i pozytywne opinie. A nie pamiętam , Ty jesteś z Kielc ? Gdzie będziesz rodziła ?
Nie jestem z Kielc. Jestem ze Śląska. Mniejsza z tym[emoji4] mieszkałam tam kiedyś. On przyjmuje tylko prywatnie. Ale wiem, że jego pacjentki są bardzo dobrze traktowane.

Też chodzę prywatnie, a lekarz na pewno nie sępi na papierze bo to prywatna przychodnia jest i inni lekarze dają. On za to nie płaci. Więc ja nie wiem o co mu chodzi [emoji58][emoji58][emoji58] ciul z tym. Ogladne se bobasa jak się urodzi :D

Dziewczyny kiedyś mówiliśmy o organizerach do komody chyba z Ikea ? Moglibyście podrzucić jakies linki? Szukam szukam i nic.. nie wiem co robię nie tak :D
Ja z Klaudią mówiłyśmy o takich:
Link do: SKUBB - IKEA
Ale ja ich w końcu nie kupiłam, tylko takie coś jak na zdjęciu kupiłam:
Screenshot_20180430-132150.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180430-132150.jpg
    Screenshot_20180430-132150.jpg
    54,3 KB · Wyświetleń: 431
reklama
Jestem po wizycie i bez zdjęcia, rozumiecie to? Dziewczyna wazy 536g dzień porodu co do dnia ostatniej miesiączki czyli idealnie, wszystko jest prawidłowo, No a zdjęcia nie dostałam bo nóżki sobie dała na głowę i jeszcze raczki, No ale mogłam choć takie dostać... dostajecie foty pupek siusiaków itd i jest Ok, a mi nie dał jak się nakryła, coś tam przecież było widać już nie muszę mieć zdjęcia jak z obrazka ehm
Eh :( ważne, że wszystko jest dobrze z córeczką. A z tymi zdjęciami to nie wiem czemu on tak się zachowuje, przecież nie płaci raczej za to a nawet jak by to nie jest to lekarz na fundusz.. no ja dostawałam czasem zdjęcia na których kompletnie nic nie było widać ale dal. Za 4 tygodnie chciałam zdjęcie to powiedział , że mam za dużo i dostanę następnym razem. Więc też nie taki chętny. A to wystarczy nacisnąć guzik i wydrukować... A tak im ciężko..
Który tydzień dzisiaj jesteś ?;*

Do góry