reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Trudno mówić o przyzwyczajeniu u dziecka, które ma kilka dni... Mała w szpitalu płakała, a potem po powrocie do domu każda próba dołożenia na dłużej niż kilka minut to był wrzask... Z czasem było lepiej ale poczatkowe miesiące to były ręce i cyc... Tylko....

No ale pisalas 9/8 mscy trudno bylo...

reklama
Ahh...
Moja do 3 mscy wiadomo na kazde zawolanie moje ale po mscu wiedzialam ze Musze cos zrobic bo chofzilam jak w lutargu nie spiac jedzac byle co

No to potem z nia zaczelam spac kiedy Ona
Od 4 msca miala dwie drzemki chciala tylkp ze mna w lozku lub rece no to dalam bujak obok ja cxytalam ksiazke puszcxajac muzyke lub spiewajac sama
te drzemki poczatkowe Zazwyczaj kolo 10 I potem 14 a i szla spac wcxesnie 19

Kolo 8/9 msca zaczela mniej spac za dnia a chviala zabaw no to mysle przetrzymam ja nie dam spac wogole o 10 a dam po obiedzie I tak zostalo
I idzie spac 21

Niewiem co dalej mnie czeka [emoji1]do kiedy sa drzemki dzuennie
Moja znajoma 18 mscy synka wstaje o 9 I nie daje spac za dnia a o 18:30 juz spi do rana [emoji33]moja nie dalaby rade bez drzemki [emoji28]
Kazde dzuecko inne tez wiadomo
Roznie byla z tymi drzemkami. Moja przestala spac w dzien jak skonczyla dwa lata. Mojej znajomej synek potrafil jeszcze przysnac majac 4 lata, a innej kolezanki juz po roku koniec

Swoją czy na porodówkę?
Jak swoją, to pewnie jestem w czołówce [emoji23]
Torba spakowana od stycznia, jak po kolejnym pobycie w szpitalu "bez zapowiedzi" mąż mnie pakował... jak się już ogarnęłam po powrocie, to spakowałam torbę....
My chyba dwie pierwsze moja już od grudnia po ostatnim pobycie w szpitalu ☺️

To ja sie ledwo na to drugie zdecydowalam[emoji6] Trzeciej ciazy byn juz chyba nie przetrwala. A nawet patrzac na to, ze decyzha o drugim zajela mi 6 lat to na trzecie juz bedzie za pizno w wieku 42[emoji3]

6 lat staran o drugie czy 6 lat myslen chce drugie czy nie..[emoji2]?
Tez dlatego sadze ze do gora 41 trzecie chcialabym

Roznie byla z tymi drzemkami. Moja przestala spac w dzien jak skonczyla dwa lata. Mojej znajomej synek potrafil jeszcze przysnac majac 4 lata, a innej kolezanki juz po roku koniec
Mi Kacper miał drzemki do 2 lat, Marysia przestała spać w dzień 2 miesiące przed 2 urodzinami

reklama
Do góry