reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Morfologii teoretycznie nie trzeba robić na czczo, ale zjedzenie czegoś może bardzo delikatnie wpłynąć na niektóre parametry. Ma to znaczenie jeśli się jest na granicy.

W pierwszej ciąży chodziłam do Medicoveru na pakiecie z pracy męża i tam pobieranie krwi to była masakra, bo TYLKO ciężarne tam były na pobranie. Zawsze 20 babek w kolejce...

Szczypiorkowa - cześć :-) Jak płeć określona w 12 tygodniu to jest bardzo prawdopodobne, że jeszcze się zmieni. Wtedy nie da się określić płci na 100% :-)

Wizyta dopiero 27.05 :) zobaczymy co powie lekarz ... Że tak powiem, wszytskie znaki na ziemi i niebie aż krzycza że chłopiec alebusg mówi co innego hahaha :D przyjmę co będzie i kochać bede bezgrajicznie :)

reklama
Ja mam zwykła wizytę jutro i może w końcu mój lokator ujawni się :) i wychodzę z założenia że jak bedzie dziewczyna to i tak będę ubierała w ubrania po Wiktorze, wiadomo że będę kupować nowa bieliznę i też dziewczęce ciuszki ale dopoki ubiór będzie dla dziecka obojętny to ja nie widzę problemu by dziewczyna chodziła w chłopięcych kurtkach, spodniach, bluzkach :)
Za to muszę kupić wszystko w przedziale 56-62 bo podczas przeprowadzki zniknął nam karton z najmniejszymi rzeczami. A bez względu na płeć lubię gdy noworodek jest na biało ubierany :)

Ale Wam fajnie, że tak szybko się dowiecie :D u mnie polowkowe dopiero 12.06 i choxiaz na prenatalnych lekarz twierdził, że dziewczynki z tego nie będzie to kto wie... Może wcale nie noszę Kazika pod sercem [emoji14]
Aczkolwiek moja córka by mi nie wybaczyła jakby to była dziewczynka [emoji23]

Dzien dobry!
Ja tak troszke niesmialo i pozno...
Mam termin na 28.10.2018. To moja trzecia ciaza. W. domu mam juz dwoch synkow.
Witaj, trochę nas tu jest z tym terminem :D mi się co prawda przesunął o tydzień wcześniej po prenatalnych, ale mam sentyment ;) jak się czujesz?

Hej dziewczyny :)
Czy mogę dołączyć ? Podczytywalam was już od lutego bo wtedy dowiedziałam się o ciąży ale póki co uczestniczyłam głównie na innym temacie tego forum :)

Coś oosobie - mam 30 lat, dwie córki (6 lat i 14msc), i 3cie w dordze, planowany i wymarzony chlopiec (tu z dziewczynami z forum) stal sie kolejna dziewczyna :) no życie :)
Termin porodu: 23.10
Płeć : dziewczynka, to usłyszałam na 12tyd USG, nub leży i wstać nie chce :)
Witaj kochana, milo ze do mas.dolaczylas, ja.dzis mam poznac płeć, dokładnie za jakies pol.godz i trzymam.kciuki, zeby byl to moj chlopczyk wymarzony. Dwie corcie tez juz mam...

Czuje sie jak bym w ciazy nie byla wcale, ale to moze dlatego, ze nie mam zbyt na to czasu. pierwsza ciaza byla najgorsza, wiec z kazda kolejna coraz lepiej.
Jednak mysle, ze to juz ostatnia. Na wiecej dzieci sie nie zdecyduje.

Cesarka ...

1.Takie pytanko do mamusiek które dobrowolnie i same podjęły świadomie decyzję o CC... Żałujecie ?

2.Druga sprawa to czy to prawda że następny poród też już będzie CC że się nie da Sn kolejny raz ?

3. Oraz , że nastepna poród może być za 18 m-cy tj 1,5 roku po pierwszym CC ?

reklama
Do góry