reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Śpicie na plecach?
Ja jak się kładę na boku to mały zaczyna szaleć i boję się że go gdzieś gniotę :D a zaś nie wiem co z tym spaniem na plecach jedni twierdzą że nie powinno się drudzy zaś że to nie ma znaczenia..hmm
Ja zasypiam na jednym boku,w zasadzie to krece sie z jednego na drugi.. czasem na polbrzuchu hyhy ale mala mnie wtedy kopie mocno.. a budze sie na plecach :D

Uff. Dziewczyny właśnie zabrałam się za takie ogólne układanie całej wyprawki ciuszkowej dla Kornelii, bo już mam ją zamknięta i w sobotę będę wszystko prała i prasowała i mogę już układać do mebelków w pokoiku małej, bo w sumie zostało 2,5 miesiąca do porodu.
Poukładałam kategoriami czyli body z krótkim na body z krótkim, sweterki na sweterki, sukieneczki na sukieneczki itd. Nie widać tego, ale wszystkiego mam po wiele sztuk, także te ciuszki do końca roku mi starczą na małą, bo to rozmiarki 56-62 i niektóre lekko większe. Także na pierwszy miesiąc ten 56, a później wrzesień październik listopad i grudzień te 62 :)

IMG_1065.jpg
IMG_1066.jpg

Załączniki

• IMG_1065.jpg
    IMG_1065.jpg
    385,8 KB · Wyświetleń: 501
  • IMG_1066.jpg
    IMG_1066.jpg
    378,9 KB · Wyświetleń: 503
Czasami jak budzę się w nocy i chce się przekręcić to czuję takie mocne bolące ciągnięcie w brzuchu ma któraś tak?

Uff. Dziewczyny właśnie zabrałam się za takie ogólne układanie całej wyprawki ciuszkowej dla Kornelii, bo już mam ją zamknięta i w sobotę będę wszystko prała i prasowała i mogę już układać do mebelków w pokoiku małej, bo w sumie zostało 2,5 miesiąca do porodu.
Poukładałam kategoriami czyli body z krótkim na body z krótkim, sweterki na sweterki, sukieneczki na sukieneczki itd. Nie widać tego, ale wszystkiego mam po wiele sztuk, także te ciuszki do końca roku mi starczą na małą, bo to rozmiarki 56-62 i niektóre lekko większe. Także na pierwszy miesiąc ten 56, a później wrzesień październik listopad i grudzień te 62 :)

Zobacz załącznik 854883Zobacz załącznik 854884
Ulala Kornelia ma pełną garderobę jak na kobietę przystało :tak: sporo tego nazbierałas ale na jakiś czas kupowanie ciuszków z głowy i nie trzeba się martwić o to

reklama
Dzięki za rady :)
Cerata taka do łóżeczka ( nie wiem czy będę stosować ) nie orientowałam się jeszcze czy to te same wymiary :)
Termometr kosztuje 4zl więc w razie w kupię jakbym wyczucia nie miała :)
A probiotyki dziewczyny polecały dzisiaj ale jeszcze dziś muszę zgłębić temat :)
Nad tym aspiratorem jeszcze myślę :)
Ja kupiłam taka duża flanelowa pieluszke od spodu ma ceratke żeby włożyć to pod prześcieradło dałam za to 4zł-przecena w Rossmann

Do góry