reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Byłam dzisiaj u ginekologa. Mały waży już prawie 1 kg. Ktos siw tu wczorwj pytwl o moja szyjke wiec ogólnie chodzę do dwóch lekarzy- na nfz i prywatnie. U tego lekarza co chodzę na nfz moja szyjka zawsze mierzy 3 cm. U tego prywatnie szyjka wychodzi 2.7 cm. Dzisiaj byłam na nfz i wyszło że szyjka ma u niego 2.6 cm, więc jak u tego wyszło tak mało to pewnie u tego prywatnie wyjdzie jeszcze mniej :( ehh kolejny stres do wizyty
Kiedy masz kolejna wizytę ? Może to tylko błędy w pomiarach, a tak na prawdę wcale się nie skraca. Nie stresuj się bo gdyby jednak to wtedy stres ma tu duże znaczenie :*
Przeglądalam stare USG synka w 23 tygodniu ważył 567 g , w 32.3 tyg 1800g a urodzil się w 39 tyg 3340g
A mała w 20 tyg 375g , w 27.3 tyg 1060g teraz bede mieć kolejne w 30.4 , myślę że wieksza jak synek nie powinna być :D
Kruszynka będzie :D
Jejus dziewczyny jak za mna chodzi chlodnik. Te gotowe w formie jogurtu nie maja nic wspolnego z chlodnikiem mojej mamy. Wczoraj wzielam przepis od niej i po pracy zamierzac zrobic. Juz mi slinka cieknie :D nagotuje taki gar, ze bede jadla na sniadanie, obiad i kolacje
Hehe :D smacznego w takim razie X3 :D

reklama
O właśnie o Ciebie mi chodziło tylko nie chciało mi się już cofać tyle stron do tyłu. O obwodzie brzuszka też ja pisałam, z tego co lekarz mówił to ostatnio nawet 3 tygodnie różnicy wychodziło a dzisiaj półtora tygodnia więc jest ok. Chociaz jedna dobra nowina. Mam nadzieje ze wytrwamy w dwupaku jak najdłużej i że szyjka nagle drastycznie się nie skróci.
To trzymam kciuki za mnie i za ciebie [emoji106]

Kiedy masz kolejna wizytę ? Może to tylko błędy w pomiarach, a tak na prawdę wcale się nie skraca. Nie stresuj się bo gdyby jednak to wtedy stres ma tu duże znaczenie :*

Kruszynka będzie :D

Hehe :D smacznego w takim razie X3 :D
Kolejna wizyta 21 maja o 16.30 ale wtedy już prywatnie. Chyba muszę wrócić do picia melisy hehe

Mi też na środowym usg komputer po wielkości dziecka (980g w 25+5tc) przyspieszył termin porodu z 17.08 na 6.08. A fajnie by było, raz że lepiej wcześniej niż przenosić, a dwa że to akurat nasza rocznica ślubu by była[emoji5]

Woo, to rzeczywiście mielibyście najlepszy prezent :)
Ja miałam na początku 5 sierpień, ostatnio było, że 3 sierpień, ale lekarz i tak mówi żeby sugerować się tym pierwszym terminem porodu :)

U nas wszyscy mówią że fajnie by było 15 sierpnia bo dzień wolny i w sam raz grillowy na urodziny synka co roku:)) z om mam 14 a z pierwszego USG 9 sierpnia.

Rocznica ślubu 10 września to nie dotrzymam :) ale może już uda nam się gdzieś wyjść bez dzidzi swietowac. To już 7 rocznica ślubu a bycia razem to nawet nie liczę bo już grubo ponad 10:O

reklama
Przeglądalam stare USG synka w 23 tygodniu ważył 567 g , w 32.3 tyg 1800g a urodzil się w 39 tyg 3340g
A mała w 20 tyg 375g , w 27.3 tyg 1060g teraz bede mieć kolejne w 30.4 , myślę że wieksza jak synek nie powinna być :D
Moja tez bedzie prawdopodobnie mała , porównywałam wyniki bliźniaków i na każdym etapie w brzuszku byli więksi mimo, ze bliźnięta zazwyczaj sa mniejsze i drobniejsze . Moja Mała w 20 tyg miała tylko 318 g a w 22 tygodniu 425 G , teraz pójdę na usg w okolicy 30 tygodnia i zobaczymy

Do góry