reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze, to naprawdę jest mało? :( U nas w 20tc było 300g, w 24 jakieś 450... Ale podobno już teraz dzieci różnie rosną ponoc i nie ma się czym martwić :(
Wydaję mi się że mało ale jak lekarz nic nie mówi to widać to jeszcze jest w normie i nie ma co się martwić niektóre dzieci są małe i drobne taka ich uroda :) , to moja taka średnia bedzie

reklama
Znalazłam taką tabelkę, na zielono zaznaczony 50 centyl czyli uśredniona waga jaka powinna być, ale zarówno 10 jak i 90 centyl to dalej jest w normie, tylko znaczy że dzidzi jest drobne albo większe po prostu :)
Screenshot_20180511-140000.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180511-140000.jpg
    Screenshot_20180511-140000.jpg
    46,9 KB · Wyświetleń: 403
Hejka, ja byłam wczoraj na wizycie, równy 27tydzień i mała Laurka waży już 1kg [emoji7] niestety szyjka zaczyna mięknąć, kontrola za 2 tyg, zobaczymy co robić dalej. Na razie mam trochę zwolnić tempo i brac luteinę dopochwowo 2x1 [emoji25] trochę humor mi to popsuło :(

Hejka, ja byłam wczoraj na wizycie, równy 27tydzień i mała Laurka waży już 1kg [emoji7] niestety szyjka zaczyna mięknąć, kontrola za 2 tyg, zobaczymy co robić dalej. Na razie mam trochę zwolnić tempo i brac luteinę dopochwowo 2x1 [emoji25] trochę humor mi to popsuło :(
Zwolnisz tempo i będzie lepiej[emoji4] A brałaś luteinę wcześniej?

W którym jesteś tygodniu? U mnie mała waży już niecałe 1,5 kg a jestem niby w 28tyg
U mnie wczoraj było 24tc i 4dni. córcia raczej drobna będzie, chłopaki na tym etapie ciąży mieli już prawie 1kg z tym, że z nimi miałam tp z usg wcześniejszy niż z miesiączki a teraz mam odwrotnie. Mała tydzień mniejsza z usg niż z terminu miesiączki.

Tyle wczoraj pisałyście o szparagach, że też dziś kupiłam. Uwielbiam zupę szparagową ae dziś zrobię gotowane z bułeczką do piersi z kurczaka i kaszy mniam

Później was doczytam bo teraz czekam na dzieci w przedszkolu właśnie kończą podwieczorek i jedziemy na łąkę zbierać mlecz na syrop.

Miłego dnia.

Nie wiem jak ta do buzi, ale ta dopochwowa nie jest zła. Tylko wkładki, pamiętaj.
Dokładnie. No i ważne żeby myć rączki przed aplikacją żeby nie wprowadzać bakteri do pochwy . Bo kurcze jak leżałam w szpitalu a tam tyle zarazków to dziewczyny budziły się i od razu wkładały luteinę :/

reklama
Ja biore luteine od poczatku ciazy ;) nie martw sie :*

Do góry