reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny które mieszkają w Niemczech, możecie wysłać mi link do niemieckiej gazetki Lidla ? :) Szukam, szukam j nie mogę znalec prawidłowej..

Dzień dobry,

ale wy macie sny dziewczyny:szok:. Ja na szczęście śpię jak mops, nic mi się nie śni, nie wstaję w nocy siku.
Od dziś w biedronce są rzeczy dla maluszków: kołderki, pościele, termometr el., podgrzewacz, sterylizator, niania elektroniczna, nawilżacz powietrza.

U mnie tak nisko brzuch..
Zdjęcie przed chwilą robione. Bałaganem się nie przejmujcie bo dopiero moich panów z domu wyprawiłam Zobacz załącznik 858012
No rzeczywiście nisko.. a lekarz co na to ?
A ja jestem kobietki od wczoraj u mojej mamy w Bytomiu na Śląsku. Jechaliśmy od siebie ze Zgorzelca łącznie 400 km czyli około 4,5 h, bo podjechaliśmy do Swidnicy po mojego tatę, a ze Swidnicy do Bytomia. Jesteśmy tu do niedzieli do wieczora także moja aktywność mniejsza, ale czytam was na bieżąco.

My dziś lecimy na zakupki, bo mamy ja i mama do wykorzystania budżet od taty na ciuszki itd, ja już wczoraj z polowe wydałam, kupiłam pare fajnych rzeczy dla siebie i oczywiście dla dzidzi do pokoju, bo przecież chora bym była. Pokaże wam moje zdobycze wszystkie wieczorkiem na zdjęciach, a dziś również sklepy takie kiermasze, ciucholand taki 2 piętrowy co tam tak poszaleje i sobis nakupuje jakichś sukienek, swetrów na jesień itd to Wam pokaże wszystko zdjęcia wieczorkiem.

Pamiętajcie kobity, ze my dla siebie tez musimy czasami coś kupić, dzidzia dzidzią, ale nie zapominajmy o nas! Mateczki później tez musza się pięknie prezentować na spacerkach z wózeczkami, u mnie już 79 dni zostało
Udanych zakupów !:***
U mnie 70 a z USG 61 :D
Dziś w nocy jeszcze miałam głupi sen [emoji24]
Śniło mi się że wylądowałam w szpitalu i miałam mieć cc dużo szybciej...
I w śnie 'film' mi się urywa.
Potem się pytam lekarzy czemu nic nie pamiętam z CC i gdzie jest mała, a oni do mnie że podali mi narkozę bo mała zaczęła tętno tracić i że nie mieli czasu czekać aż zacznie działać znieczulenie w kręgosłup. I że mała na OIOM noworodkowym bo oprócz tego że wcześniak to się okazało, że coś z sercem ma nie tak..
Obudziłam się z płaczem dosłownie.

Ojej to straszny sen..

Ja miałam tez koszmar i obudziłam się z krzykiem. Śniło mi się, ze gdzieś tam byliśmy na obiedzie i wybieraliśmy obiadek, mama stała przy tablicy przy wejściu z menu, nagle zaczęła się robić czerwona, upadła, telepala się i wykrwawiała na podłodze strasznie taka gęsta krwią, ja zaczęłam wpadać w panikę, nie wiedziałam jak jej pomoc, wszyscy stali i patrzyli zamiast wzywać karetkę, masakra... obudziłam się całe szczęście i krzyczałam właśnie o szpitalu.. także później już bałam się zasnąć, ale całe szczęście bez problemu i snow.
Współczuję Wam :( na szczęście to tylko głupie nic nie znaczace sny. Jak rano wstajecie lub budzicie się po takim śnie to od razu idźcie do okna. Poogladajcie widoki, pomyślcie o czymś innym. Później snu się nie pamięta zazwyczaj :**

Za to przedwczoraj snilo mi sie ze jechałam na porodówkę i miałam cc i zmarłam na stole... i chyba jako duch zaczęłam chodzić po oddziale i widziałam jak mój płacze. .. A wczoraj się pytam mojego czy nie boi się ze przy porodzie może mnie stracić i ze jak sobie poradzi z dzieciakami??[emoji53] No i napisał mi dzisiaj esmsa ze nie mam mu takich rzeczy mówić przed snem bo prawie nie spał
Boże.. :(
Ja też się tego boje , że mogłabym nie przeżyć :( przy K nawet nie wspominam o takim temacie bo się załamuje od razu..
To ja zaprezentuje mój brzucho. 28+3Zobacz załącznik 858024
Okruszek ❤️❤️
Miłego dnia dziewczyny
Ja robię zupkę kalafiorowa, muszę się ogarnąć bo na 16:30 mam wizytę:)
Ciekawe ile Jagódka waży:) :) :)
Powodzenia :*
Dziękuje :*
Dzień dobry,

ale wy macie sny dziewczyny:szok:. Ja na szczęście śpię jak mops, nic mi się nie śni, nie wstaję w nocy siku.
Od dziś w biedronce są rzeczy dla maluszków: kołderki, pościele, termometr el., podgrzewacz, sterylizator, niania elektroniczna, nawilżacz powietrza.
Za niedługo się zbieram i biegnę po pościel :D cały tydzień czekałam :D jeszcze mata mnie interesuje. Ciekawe jak wygląda :)

No rzeczywiście nisko.. a lekarz co na to ?

Udanych zakupów !:***
U mnie 70 a z USG 61 :D

Współczuję Wam :( na szczęście to tylko głupie nic nie znaczace sny. Jak rano wstajecie lub budzicie się po takim śnie to od razu idźcie do okna. Poogladajcie widoki, pomyślcie o czymś innym. Później snu się nie pamięta zazwyczaj :**
Ja zawsze po takich snach przytulam się do mojego i jak się przebudzi to orientuje się ze coś mi się śniło

To zazdroszczę :D

Przydał by się taki handel :D

Śliczny wozek ❤️❤️ aż się boje , że nie zdążę ze swoim :o
To dziękuje , że to napisałaś. Bo ja w żadnej aptece nie mogłam znaleźć tych siatkowych i kupiłam bawełniane , zła byłam jak cholera, że jako jedyna kupiłam źle i beda do D.. a jednak dobry wybór :):)

A zamówiłaś już wózek? :)

reklama
Dzień dobry laseczki.

Ja libida nie mam od samego pcozatku ciązy. Seks może dla mnie nie istnieć, a przed ciążą miałam raczej dość ognisty charakter ;) No ale cóż, ostatnio mi się o dziwo zachciało to nie wiedziałam jak do męża podejść, normalnie jak dziewica jakaś :p

Ja miałam majtki siateczkowe i tylko takie mam teraz. U mnie sprawdziły się super. Tak naprawdę każdemu może pasować coś innego więc ja się nie sugeruje tym co mówią inni. W siateczkowych jest to fajne że one są luźne, nic nie uwiera, bardzo delikatny materiał którego nie czuć w ogóle na tyłku. Nie wiem jak te bawełniane czy nie mają jakiejś gumki itp która może drażnić jeszcze duży brzuch lub bliznę po cc.

A już w ogóle nie umiem sobie wyobrazić żeby nie mieć majtek tylko "leżeć" i wietrzyć. Ja po porodzie nie leżałam w ogóle bo dziecko mi wyło w kółko :p A że spędziliśmy po porodzie 2 tygodnie w szpitalu to miałam naprawdę intensywny okres wtedy. Dobrze że miałam wtedy majtki na tyłku bo byłoby ciężko. Boże jak jak marzę żeby wyjść po porodzie normalnie jak człowiek po 3 dniach!!! Te 2 tygodnie w szpitalu to była taka trauma że ten poród w porównaniu do tego to pikuś ;)

Czekam właśnie na kuriera i modlę się żeby mój wózek który zaraz ma przyjść mi się nie odwidział, bo ostatnio zmieniam zdanie z prędkością światła.

Poruszałyście temat ubranek w rozmiarze 56, warto je mieć naprawdę! Ja kupiłam same 62, syn urodził się 53 cm (mąż ma ponad 180cm) 3350gram, tonął w 62. Odkąd się urodził był drobniutki (teraz ma 5 lat i 16kg). W szpitalu miałam strasnzy problem bo te wielkie ciuchy się nie nadawały totalnie na niego. A że byłam 2 tygodnie w tym szpitalu to bratowa musiała mnie ratować i przywiozła mi nowe ciuchy na 56. Chodził w nich lekko 2-3 miesiące. Więc teraz kupię kilka takich zestawów i zobaczę co mi się urodzi, chociaż według moich obserwacji siostra będzie podobna, ewentualnie minimalnie większa. Zobaczymy na kolejnym usg 3 trymestru.

Wczoraj urodziła moja kolezanka niespodziewanie, w 34tc! Córeczka waży 2200, leży w inkubatorku ale wszystko z nią w porządku. Termin był jakoś przełom czerwca/lipca więc no. Pakuje torbę w przyszłym tygodniu :)

Do góry