reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

hej, czy znacie jakieś niemedyczne metody na ból głowy? boli mnie już drugi dzień, aż wzięłam paracetamol, bo wyczytałam, że w małych dawkach można, ale i tak mi ćmi ciągle, nie jestem w stanie nic zrobić... trochę mi pomaga zimny okład i masaż, ale tylko w tym momencie kiedy go robię, a tak to od razu ból wraca :(

reklama
hej, czy znacie jakieś niemedyczne metody na ból głowy? boli mnie już drugi dzień, aż wzięłam paracetamol, bo wyczytałam, że w małych dawkach można, ale i tak mi ćmi ciągle, nie jestem w stanie nic zrobić... trochę mi pomaga zimny okład i masaż, ale tylko w tym momencie kiedy go robię, a tak to od razu ból wraca :(

Możesz brać jedna tabletkę paracetamolu co 6 godzin (taka dawkę jak jest w apapie) dodatkowo;
- zimny okład na czoło
- posmarować czoło, skronie amolem
- możesz się napić melisy

I to tyle co przychodzi mi na myśl, ja tak walczę średnio 3x na tydzień z bólem głowy ;)
Jako posiadaczka migren

Cześć dziewczyny od kilku dni zauważyłam drobne krople siary z piersi ale dzisiaj po nocy na koszulce miałam już duża plamę... jestem dopiero w 18t2d zdziwiłam się ze tak wcześnie tym bardziej że nie mam dużych piersi wręcz małe :p .... czy macie jakiś sposób na ochronę piżamy przed plamami z siary ? Wkładki chyba tylko jak mam stanik A nie chce spać w staniku.

Cześć dziewczyny od kilku dni zauważyłam drobne krople siary z piersi ale dzisiaj po nocy na koszulce miałam już duża plamę... jestem dopiero w 18t2d zdziwiłam się ze tak wcześnie tym bardziej że nie mam dużych piersi wręcz małe [emoji14] .... czy macie jakiś sposób na ochronę piżamy przed plamami z siary ? Wkładki chyba tylko jak mam stanik A nie chce spać w staniku.
No ciężko bez stanika i wkładek, chyba nie ma innej opcji. Chyba, że jakis obcisly top i do niego wkładki, ale to się raczej nie sprawdzi, bo będą się piersi na spaniu i tak przesuwać.
Ja dziś zaczynam 19 tc i trochę zaczynam panikowac, bo strasznie szybko to leci, a ja jakąś taką mentalnie i fizycznie nie gotowa [emoji50]

Cześć dziewczyny od kilku dni zauważyłam drobne krople siary z piersi ale dzisiaj po nocy na koszulce miałam już duża plamę... jestem dopiero w 18t2d zdziwiłam się ze tak wcześnie tym bardziej że nie mam dużych piersi wręcz małe :p .... czy macie jakiś sposób na ochronę piżamy przed plamami z siary ? Wkładki chyba tylko jak mam stanik A nie chce spać w staniku.

Skoro nie chcesz spać w staniku to nie ma żadnej innej opcji niż budzić się w poplamionej piżamie ;)

Możesz brać jedna tabletkę paracetamolu co 6 godzin (taka dawkę jak jest w apapie) dodatkowo;
- zimny okład na czoło
- posmarować czoło, skronie amolem
- możesz się napić melisy

I to tyle co przychodzi mi na myśl, ja tak walczę średnio 3x na tydzień z bólem głowy ;)
Jako posiadaczka migren
A dlaczego tylko jedna tabletka? Mi ginekolog pozwalała brać normalną maksymalną dawkę. Mówiła, że jak paracetamol na ból głowy mi nie pomoże to mogę nawet jednorazowo ibuprom wziąć. W drugim trymestrze nie ma żadnego udowodnionego negatywnego skutku ibupromu dla ciąży. Jest niebezpieczny w I trymestrze, gdy dziecko jest wrażliwe i w III trymestrze może przyspieszyć poród. Ja wzięłam raz ibuprom jak mi rozsadzało zatoki szczękowe przy zapaleniu, a paracetamol musiałam brać często w maksymalnej dawce. Po 3 tygodniach powiedzieli dopiero żebym przestała brać ten paracetamol.

Na ból głowy brałam te 2 tabletki paracetamolu, piłam kawę, szklankę wody i jadłam trochę gorzkiej czekolady (dla magnezu).

Pewnie masz niskie cisnienie, spróbuj wypic zielona herbate i w ogóle pij duzo wody. Mi tylko to właśnie pomaga :)

A dlaczego tylko jedna tabletka? Mi ginekolog pozwalała brać normalną maksymalną dawkę. Mówiła, że jak paracetamol na ból głowy mi nie pomoże to mogę nawet jednorazowo ibuprom wziąć. W drugim trymestrze nie ma żadnego udowodnionego negatywnego skutku ibupromu dla ciąży. Jest niebezpieczny w I trymestrze, gdy dziecko jest wrażliwe i w III trymestrze może przyspieszyć poród. Ja wzięłam raz ibuprom jak mi rozsadzało zatoki szczękowe przy zapaleniu, a paracetamol musiałam brać często w maksymalnej dawce. Po 3 tygodniach powiedzieli dopiero żebym przestała brać ten paracetamol.

Na ból głowy brałam te 2 tabletki paracetamolu, piłam kawę, szklankę wody i jadłam trochę gorzkiej czekolady (dla magnezu).

Maksymalna czyli jaka ? Bo według tego co ja napisałam wychodzi 2000g na dobę, można więcej ?

reklama
Skoro nie chcesz spać w staniku to nie ma żadnej innej opcji niż budzić się w poplamionej piżamie ;)

Były tez takie wkładki z warstwa kleju, wiec da radę je przykleić do piżamy ;) tez nie chciałabym spać w staniku.

Swoją droga nie za wcześnie na siare ? :o tak czy siak nie pobudzaj brodawek głaskaniem sciskaniem masowaniem, bo będzie wzmożona produkcja.

Do góry