reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już mam uprane wszystko. Jeszcze kołderki, ochraniacze i to tyle :)
Zrobiłam wczoraj miejsce w szafie, z dwie półki zebym mogła gdzieś pochować ubranka jak uprasuje. Bo bez pudelek nic już nie zmieszczę w komodę. Nowe przyjda w piątek, to pewnie w przyszłym tygodniu już będę mogła tylko je sobie powkladac i gotowe :) a trochę tych ubranek się nazbierało.. od 56-68 jest sporo. Nawet nie wchodzę do sklepow bo sama się gubie w tych rzeczach.
W ilu stopniach pierzesz ? Ja białe w 60 a kolorowe w 40 i nie wiem czy to nie za mało ?

I białe i kolorowe w 60

reklama
Jak jest u Was z apetytem ?
Trochę się obawiam o swój. Bo jem tylko w ostateczności, jak robi mi się nie dobrze. Czasem siedzę do 16 bez sniadania.. to trwało kilka dni, teraz się zmuszam i idę zrobić chociażby kanapki bo przecież ja nie muszę jeść ale malutka tak.. ale czy to normalne ? W ciąży powinnam jeść bez opamiętania a ja całą ciążę jadłam normalnie, prócz początków bo mdłości. Zero zachcianek, ostatnio nie czuję głodu w ogóle.. :/

Hah, ja powiem Ci, że teraz w czasie ciąży golenie nóg i okolic intymnych to częściej się dzieje niż przed ciąża, bo wtedy lenia miałam, tu praca, tu relaks itd a teraz mam w czasie ciąży syndrom wicia gniazda i ogólnie takiego dbania o siebie tzn, smaruje pupę piersi brzuch balsamem, często gole nóżki i pipke tzn tak raz w tyg, dbam o paznokcie, smaruje co wieczór twarz kremem z ziaji itd :) taki mi się wariacik włączył i powiem Ci, ze robię to tez dla zabicia czasu i niezłe mi to idzie, bo jeszcze 74 dni i rodzę hah. Ale przed porodem to już chyba wielkie lusterko wezmę i tak się ogóle, a nogi to mój mi opitoli :D
U mnie też by tak było pewnie ale ja dość długo w ciąży krwawiłam więc wtedy nie chciało mi się tam bawić w golenie .. teraz znów muszę leżeć a przy goleniu trochę schodzi więc nie robię tego co chwilę.. ja już teraz muszę zatrudniać męża do trzymania lusterka :)
Oj jak ja bym chciała moc się tak stroić, malować niezobowiazujaco :)
Jak nie widzisz bobra to znaczy, ze go nie ma :D a tak serio to uzywam kremu do depilacji od zawsze, teraz nawet bym nie dala rady sie ogolic
Czyli mojego bobra nie ma :D
Próbowałam kiedyś z kremami ale mam mocny zarost i nie schodzily włoski :( próbowałam nawet różnych firm .. tak samo z woskiem na nogach .. próbowałam plastrów i pomimo tego że ból do zniesienia to połowa włosków zostawała

Muszę się mu przyjrzeć ;) Mnie generalnie babka w jednym sklepie nastraszyla, bo powiedziała, ze nie każdy fotelik pasuje do każdego auta :szok: bo to podobno zależy od długości siedzenia, wysokości itd. Nawet nie kazdy fotelik pasujący do bazy isofix nie będzie pasował do auta, które jest wyposażone w mocowania isofix. I mnie tym mega zszokowała... Przez to nie wiem za bardzo jak to wszystko 'ugryźć'.
W sklepie z rzeczami dziecięcymi powinni Ci przymierzyć bazę i fotelik do auta. Nam gość sprawdzał i pasuje wszystko

Mam do Was pytanie o lewatywę czy będziecie kupowały i czy u Was w szpitalach się ja robi? W pierwszej ciąży miałam ale przyjechałam na porodówkę po 13 h nie jedzenia i położna powiedziała że nie trzeba i rzeczywiście nie było żadnych niespodzianek. Zastanawiam się jakie teraz są praktyki bo jednak trochę czasu minęło.
U nas w szpitalu można zdecydować czy się chce mieć. Nie wiem czy trzeba kupić wcześniej czy jest ze szpitala

W sklepie i trochę mnie przeraziła różnica cen :huh:Zobacz załącznik 859679
Taki cieniutki, materiał nie jak kocyk :) tylko cieniutką kołderka :)
No duża różnica cenowa..
Tez z akuku firma ? A może twoj był drozszy bo grubszy ? :)
Screenshot_20180523-144244.png
Screenshot_20180523-144310.png
na zdjęciu wydaje się cienki

Załączniki

• Screenshot_20180523-144244.png
    Screenshot_20180523-144244.png
    230,5 KB · Wyświetleń: 345
  • Screenshot_20180523-144310.png
    Screenshot_20180523-144310.png
    579 KB · Wyświetleń: 358
Jak jest u Was z apetytem ?
Trochę się obawiam o swój. Bo jem tylko w ostateczności, jak robi mi się nie dobrze. Czasem siedzę do 16 bez sniadania.. to trwało kilka dni, teraz się zmuszam i idę zrobić chociażby kanapki bo przecież ja nie muszę jeść ale malutka tak.. ale czy to normalne ? W ciąży powinnam jeść bez opamiętania a ja całą ciążę jadłam normalnie, prócz początków bo mdłości. Zero zachcianek, ostatnio nie czuję głodu w ogóle.. :/
O mój apetyt lepiej nie pytać.. jak na początku wcale nie miałam tak teraz wszystko pochłaniam :D :D ale nie przejmuje się bo to 31 tydzień prawie a ja mam może z 4 kg na plusie więc mogę jeść jeszcze tak żeby max do końca ciąży przytyć 10 kg lacznie nie więcej :D

Jak nie widzisz bobra to znaczy, ze go nie ma :D a tak serio to uzywam kremu do depilacji od zawsze, teraz nawet bym nie dala rady sie ogolic

Ja chyba bym się bała kremem. Kiedyś zdepilowalam kilka razy miejsca intymne i Pękala mi skora, krwawiła. Mocno naskórek łuszczy. Poza tym nie wiem czy to bezpieczne taka chemię używać w tych miejscach będąc w ciąży. No chyba że golicie same boczki a nie po całości :)

reklama
No właśnie chyba @oliwiapatrycja pisała , że organizm odpoczywa przed porodem i tak usprawiedliwiam swoje leniuchowanie :D
Ja w sobotę kończę 31, zaczynam 32 :)
To jesteś równy tydzień i jeden dzień za mną :)
Ja jutro kończę 30, zaczynam 31 [emoji7] to tak dumnie brzmi, że aż się uśmiecham pisząc to :D

Do góry