reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej kobitki :) my właśnie wracamy z tego wypadu nad wodę, niezbyt długo posiedzieliśmy, bo jakoś 1,5 h ale były tam jakieś barany z dużym głośnikiem i na fulla puszczali swoje wiesniackie piosenki i aż człowiek odpocząć nie mógł także wracamy do domku i chyba wsuniemy za godzinkę po gołąbku, bo mój Bartek dziś pierwszy raz robił. Tutaj jeszcze niegotowe oczywiście na zdjęciu, ale wyszły przepyszne. Wstawiam pare zdjęć z tej miejscowy, bo jest przepiękna. Chyba tam zrobimy jakieś ładne zdjęcia brzuszkowe jak zdążymy przez porodem i to jak mało ludzi będzie albo w ogóle także w tyg trzeba by było jechać.

Zobacz załącznik 861022Zobacz załącznik 861023Zobacz załącznik 861024Zobacz załącznik 861025

I zaraz oczywiście nadrobię zaległości na forum :)
Ale piękny kolor wody taki turkusowy jak w Tajlandii

reklama
Oczywiście, oby to tylko jeden W sumie Myslalam nawet o dwóch, bo teraz promocje maja na Dzien dziecka :) Tylko mam problem z dostawa, bo do Niemiec kosztuje aż 62zl, dosyc sporo, do PL niecałe 20 i zastanawiam się gdzie zamówić, żeby było dobrze :p
Ile kosztuje pościel do wózka teraz przy dniu dziecka ? Pytalas ? Wstaw zdjęcie które ci się podobają :D
Ja bym zamówiła do Polski , jednak to spora różnica. Za cenę przesyłki masz trzeci komplet :) tylko czy ma kto ci przesłać z polski ?

Oczywiście, oby to tylko jeden W sumie Myslalam nawet o dwóch, bo teraz promocje maja na Dzien dziecka :) Tylko mam problem z dostawa, bo do Niemiec kosztuje aż 62zl, dosyc sporo, do PL niecałe 20 i zastanawiam się gdzie zamówić, żeby było dobrze :p
Jeśli Ty byłąbyś akurat w PL to wiadomo gdzie się bardziej opłaca, ale jak z PL ktoś ma wysłać do Ciebie, to się nie kalkuluje, najtańsza paczka do DE kosztuje 52zł, wiem, bo często mojej mamie wysyłam paczki z różnymi rzeczami i średnio płacę ok 80zł za wysyłkę.

Zobacz załącznik 861281

Jeju, jeszcze z tydzień temu byłam całkiem żywa i w miarę aktywna. Od paru dni umieram tzn troszkę się przejdę z pieskiem, umyje naczynia i dosłownie padam na twarz. Dziś u nas ma być ponad 30 stopni także będę siedziała w domku i się chłodziła prysznicem i wodą w misce na nóżki. Obiad całe szczęście gotowy to staram się nic nie robić, bo aż słabo mi. A pod wieczór zawsze mam niemoc taką i na dodatek mam tak lekko napiety brzuch, masakra. 10 czerwca zamawiam walizkę i nad te polskie morze na pewno biorę spakowana tak jakbym w każdej chwili do szpitala miała wylansować, bo nigdy nie wiadomo, a będę już w 34 tyg.

U was też już coraz ciężej? [emoji18][emoji18]

U was też już coraz ciężej?
emoji18.png
emoji18.png
Hehe, dla mnie wyjście po chleb to wyczyn godny alpinisty :p Gdzie mogę podjechać MPK, to się wożę. A na piechotę to ja tylko do łazienki/kuchni i na podwórko z synem pod dom :)

Monika267, zdrówka kochana:)

KatiNails, mój starszy też jedzie jutro na wycieczkę a ja już panikuję.

Mam dość już tych upałów. W domu jest ok ale jak mam gdzieś iść to masakra brzuch ciągnie, napina się, w pochwie czuję jakieś kłucia, męczę się szybko

Zobacz załącznik 861281

Jeju, jeszcze z tydzień temu byłam całkiem żywa i w miarę aktywna. Od paru dni umieram tzn troszkę się przejdę z pieskiem, umyje naczynia i dosłownie padam na twarz. Dziś u nas ma być ponad 30 stopni także będę siedziała w domku i się chłodziła prysznicem i wodą w misce na nóżki. Obiad całe szczęście gotowy to staram się nic nie robić, bo aż słabo mi. A pod wieczór zawsze mam niemoc taką i na dodatek mam tak lekko napiety brzuch, masakra. 10 czerwca zamawiam walizkę i nad te polskie morze na pewno biorę spakowana tak jakbym w każdej chwili do szpitala miała wylansować, bo nigdy nie wiadomo, a będę już w 34 tyg.

U was też już coraz ciężej? [emoji18][emoji18]
Ja do 30 tygodnia czułam się rewelacyjnie i byłam mega aktywna. Teraz też czuję się ok, upały mi nie przeszkadzają, ale odkąd dowiedziałam się o skracającej się szyjce, to zwracam uwagę na częste twardnienia brzucha co równa się temu, że więcej odpoczywam. Chyba te ostatnie tygodnie już takie są, że trzeba trochę przystopować :)

Mam pytanko, pisałyście, ze można brać magnez i nospę w ciąży więc od piątku biorę mimo, że nie konsultowałam tego z lekarzem. Wizytę mam 7 czerwca to dopytam. Rano jest ok ale po południu, wieczorem brzuch się stawia i te kłucia w pochwie. Po nospie i magnezie jest dobrze nic nie boli ale zauważyłam, że mała się mniej rusza. Czy to możliwe, że po nospie i magnezie? Biorę 2nospy i 2tabl magnezu na dobę.

reklama
Macie prześcieradła dla maluchów jersey czy frotte? Dla nas mam i takie i takie i szczerze mówiąc sama wolę te ciensze jersey. Ale nie wiem czy dla malucha nie lepsze takie bardziej miękkie frotte? :)

Do góry