oliwiapatrycja
Fanka BB :)
To ile dzisiaj Twoja dzidzia ważyła ?Fakt faktem że tatuś ma prawie dwa metry a ja 162 cm więc pewnie za tatusiem duża będzie.
To mamy chyba ten sam tydzień bo ja dzisiaj też 31.2
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
To ile dzisiaj Twoja dzidzia ważyła ?Fakt faktem że tatuś ma prawie dwa metry a ja 162 cm więc pewnie za tatusiem duża będzie.
Ja też te z kapturkiemJa mam tylko te z kapturkiem. Są najwygodniejsze.
A właśnie co do materaca, bo ty kupiłaś chyba podobny jak ja - piankowo lateksowy. Nam przyszedł już wczoraj i wg mnie jest super ten materacZawsze zostaje Internet, dla mnie to nigdy nie był problem żeby szybko wydać haha. Ja już mam na Allegro do koszyka powrzucane rzeczy na 700 zł tzn materac do łóżeczka, staniki x 2 do karmienia, komplet do łóżeczka, prześcieradło do łóżeczka i do wózka, naklejki na ścianę do pokoiku małej, mały smietniczek w kształcie pandy na pampersy zużyte, pojemnik na mleko x 3, kocyk letni z materiału minky, leżaczek bujaczek 5w1 i reszta czyli 1 tys idzie na mieszkanie 700 zł i 300 zł na ratę za tv.
No bez sensu, ale taka polityka firmy :/ No w sierpniu 6, bo pracuje od poniedziałku do soboty. Przez to ma więcej dni urlopowych, -ale wychodzi na to samo. Zawsze jeden Dzien w tygodniu ma jeszcze wolny. Chyba ze wypada (jak w tym tygodniu) Dzien wolny od pracy to już zwykle nie ma więcej wolnego. Dojeżdża 50km w jedna strone, ale codziennie jest w domu. Zreszta w DE 50km można w pół godziny pokonać (jeśli nie ma korkow), wiec to się tylko może wydawać tak daleko. Szczerze wolałabym, żeby był ze mną jak zacznie się akcja porodowa i później jak najdłużej po. Ale niestety żadna z nas nie wie kiedy tak naprawdę urodzi i to jest największy problem, bo nie wiadomo jak to zaplanować, żeby było dobrze...To tak bezsensu ://
Bo przecież nie wiadomo rok wcześniej co się w życiu wydarzy.. szkoda gdyby się nie udało zamienić ale 19 to też blisko daty porodu więc kto wie, może urodzisz wcześnieja urlopu ma tylko 5dni ?
U nas tyle dobrze, że zapowiedział Kamil dwa miesiącu temu , dogadał do końca w tym miesiącu i mamy pewne. Mam nadzieję, że Wam też się uda.. a na codzien twój jest przy tobie ? Czy wyjeżdża gdzieś do pracy dalej ?
A właśnie co do materaca, bo ty kupiłaś chyba podobny jak ja - piankowo lateksowy. Nam przyszedł już wczoraj i wg mnie jest super ten materacmy mamy z formy havea czy jakoś tak
Na moje oko to tak teoretycznie to tak :
56 - max 1 miesiąc
62 - 1-4 miesiąc
68 - 4-6 miesiąc czyli do stycznia by miała.
A później
74 - 6-8 miesiąc czyli do końca marca
Od marca do maja to już na bank 78 cm
SuperZobacz załącznik 861747Zobacz załącznik 861748
Lustro jednak jest powieszone pionowo, bo poziomo by nei pasowałoby. Pod oknem koło tych lampek będzie fotel rozkaldany stał i to już koniec robienia pokoiku![]()
Ja juz dziś znalazłam ładne łóżeczkoJa tez mam organizer i jak już przyjdzie łóżeczko i je skręcimy, to organizer powieszę i wtedy będę kombinować co tam schować skoro już w miarę wszystko mam na komodzie
Koszulę do porodu kupiłam w pepco taką za 20 zł zwykłą.To będziesz w 37 jużwięc też nie daleko Ci zostało. Ja 37 zaczynam w ostatnia sobotę czerwca. Zaraz zamówię wózek żeby przyszedł na początek lipca i zostało mi do kupienia jeszcze :
ręczniczek dla malej bo mam tylko jeden.
koszula do porodu(kupujecie ?)
Laktator,Termometr, dwa staniki do karmienia, gruszkę, organizer do łóżeczka, (jak z Wit.D,K dla dziecka ? Potrzebna jest ?),krem z UV, poduszka klin do łóżeczka , (do wózka też kupujecie ?),parasolka do wózka/osłonka,prześcieradło do gondoli,dodatkowa poduszka do wózka. (Jak mam bepanthen to dokupić jeszcze maltan ?)
Więc jeszcze trochę wydamy. Myślałam , że listę mamy zamknięta a jednak co kilka dni coś dopisuje heh
Monitor oddechu, karuzela, kindekraft, gniazdko - zostawiam na liście prezentów![]()