reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A takie opakowanie na smoczek to ja najzwyklejsze na Allegro kupiłam, najtańsze ;)

No brzmi już mega poważnie. 2 miesiące i koniec. Nawet w sumie 65 dni mi zostało
Ja zawsze pamiętam, że mam 3 dni mniej od Ciebie TEORETYCZNIE :D a jak będzie, to nasze dzieciaki zdecydują :) ale łatwo mi się odliczy odejmując od Twoich dni 3 :D

@monika267 kup sobie mgiełkę solankową, jak jak miałam problemy z uchem i zatokami to robiłam inhalacje i trochę pomagało.. :)

No to właśnie tez jest taki roztwór solny i przeczyszczania fajnie zatoki i kanały tam wszystkie. Wiem, bo mój Bartek miał dużo problemów z zatokami i rok temu miał w Niemczech zabieg wycinania jakiegoś polipa czy coś co mu tam się zdobiło i zalegało i jest lepiej, ale nadal musi robić sobie płukanki co pare dni, bo tez pracuje w fabryce gdzie w powietrzu syf, cieplo, klej się unosi.

Dzisiaj dzień dziecka, a ja miałam z młodszym jechać nad wodę, ale po południu mają być burze... kurczę, no za daleko muszę jechać żeby zaraz wracać :/ Poza tym Jasio stwierdził, że on chce prezent dostać, no materialista mały [emoji14] starszy wypiął się na swoje urodziny i jak myślałam, chce iść z kolegą, ale na cały dzień do kina, pewnie znowu obskoczą dwa filmy i pójdą na kebaba... ta młodzież, ale ciasto i tak zrobię. Jeszcze szwagierko-teściowa chce żeby ich odwiedzić... bo mi się chce, ale zrobię to dla mojego K, wiem jak ważna jest dla niego rodzina, co mnie nie zabije....
My dziś się barykadujemy w domu..
Gorąc taki.
Pojechaliśmy tylko tam i spowrotem na rynek, to myślałam że do domu nie wrócę. Gorąco, słabo, dłonie i stopy popuchnięte. Obrączkę zdjąć musiałam i się dziwnie czuje :/
Młody dostał na dzień dziecka 5 pudelek puzzli [emoji23] łącznie 6 układanek. Już od rana oczywiście ułożone [emoji23]
Jutro u nas na osiedlu dzień dziecka to pójdziemy na jakiegoś dmuchańca i watę cukrowa. Szaleć nie będziemy bo w połowie lipca Aleks ma urodziny więc wtedy coś konkretniejszego pomyślimy.
A ja dzisiaj wizyta u lekarza :) trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok. Do tej pory jakoś mniej mnie te wizyty stresowaly... Dobrze, że nie muszę czekać do popołudnia :)
Trzymam kciuki, wszystko na pewno będzie dobrze :*
Dzień dobry wszystkim,
Ja wczoraj na kolację pojadłam guacamole a w nocy to myślałam że mi przełyk wypali. Pierwszy raz miałam zgage i to aż taka..

Te co spodziewają się pierwszego dziecka, wszystkie chodzicie na szkole rodzenia? Ja niestety nie mogę chodzić bo muszę leżeć, i zastanawiam się czy dam radę urodzić? Czy położne podczas porodu będą mi mówić jak mam mniej więcej oddychać itd?
Kochana mi na zgagę pomaga tylko rennie. I w ciąży można bez obaw ;)

Dzięki dziewczyny :) to już było jedno z ostatnich zdjęć. Już miałam powiem szczerze wtedy dosyć. Niech mi ktoś powie, że modelki mają lekką pracę [emoji23]
Na pewno przyjemna, ale lekko nie jest [emoji23] bo dwóch godzinach człowiek wykończone, a one tak czasem dzień w dzień, całymi dniami ! [emoji33]

My dziś się barykadujemy w domu..
Gorąc taki.
Pojechaliśmy tylko tam i spowrotem na rynek, to myślałam że do domu nie wrócę. Gorąco, słabo, dłonie i stopy popuchnięte. Obrączkę zdjąć musiałam i się dziwnie czuje :/
Młody dostał na dzień dziecka 5 pudelek puzzli [emoji23] łącznie 6 układanek. Już od rana oczywiście ułożone [emoji23]
Jutro u nas na osiedlu dzień dziecka to pójdziemy na jakiegoś dmuchańca i watę cukrowa. Szaleć nie będziemy bo w połowie lipca Aleks ma urodziny więc wtedy coś konkretniejszego pomyślimy.Trzymam kciuki, wszystko na pewno będzie dobrze :*Kochana mi na zgagę pomaga tylko rennie. I w ciąży można bez obaw ;)

Dzięki dziewczyny :) to już było jedno z ostatnich zdjęć. Już miałam powiem szczerze wtedy dosyć. Niech mi ktoś powie, że modelki mają lekką pracę [emoji23]
Na pewno przyjemna, ale lekko nie jest [emoji23] bo dwóch godzinach człowiek wykończone, a one tak czasem dzień w dzień, całymi dniami ! [emoji33]

przemęczyłaś się, ale za to będziesz miała super pamiątkę :D :)

Skwar nie odpuszcza. Normalnie może bym się nawet cieszyła ale ciąża zmienia punkt widzenia:)
Plan na dziś to przeżyć i spędzić z dziećmi czas w ten dzień bardziej niż zwykle . Na dworze się boję trochę więc w domu będziemy siedzieć i bawić się plastycznie. Na obiad zazyczyly sobie hrabianki jajecznicę więc przynajmniej obiad z bani :)

Ucalujcie brzuszki swe. Niech ludziki nasze rosną zdrowe piękne i radosne :)

reklama
Ja zapomniałam się Wam pochwalić, że mój Bartek po niecałych 2 latach ciężkiej harówki w tej niemieckiej fabryce butów Birkenstock w końcu od lipca dostanie umowę już na firmę i na rok czasu, tzn lepsze o wiele warunki, bo już solidnie zarobi itd :)

Także możemy już odkładać na mieszkanie od sierpnia co miesiąc konkretne sumy i w 2 lata uzbieramy z 100 tys, a później po 2 latach na umowie tam można brać w Niemczech kredyt na jakieś 80 tys zł i jakoś te 200 tys uzbiera się na mieszkanie i wyposażanie tutaj w Zgorzelcu lub okolicach :)

Do góry