reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A nie lepiej używać dziewczyny środków mniej żrących? Frogg firma eko np. w Rossmanie widziałam obok proszków loci płyn do prania bez zapachu, barwnika i nawet butelka z przerobu. Ja np domestosa nie używam tylko bezpieczniejszych środków. Czasem mając czymś antybakteryjnym.W końcu później wszystko co umyte ma z nami kontakt.
Pomijam że wszystko idzie do wody i do gruntu i żyje z nami w naturze ;) sterylnie w domu a w środowisku zginiemy :)
Do ubikacji swietnie nadaje sie cytryna zauwazylam :D wrzucam cytryne i limonke w plastrach(zuzyta do wody cytrynowej) zostawiam na troche.. tak pozbylam sie kamienia i swietnie mi wybielilo ;)

reklama
Dziś wstawiłam już trzecią pralkę. Nie wiedziałam że mam tyle różowych ciuszków :/ a miało być surowo i neutralnie cholera :D
Wczoraj jeszcze załapałam się na promocję w Biedronce na pieluszki. Ledwo znaleźliśmy rozm 2 :) ludzie z pieluchami jak z chlebem wychodzili :D

Dziś wstawiłam już trzecią pralkę. Nie wiedziałam że mam tyle różowych ciuszków :/ a miało być surowo i neutralnie cholera :D
Wczoraj jeszcze załapałam się na promocję w Biedronce na pieluszki. Ledwo znaleźliśmy rozm 2 :) ludzie z pieluchami jak z chlebem wychodzili :D
Kurcze mnie interesuja te pieluchy w rossmanie 66szt za 20 zl z karta rossne.. te z babydream

@KatiNails ja w sumie nigdy nie miałam, moi rodzice tez nie maja. Ale to taka wygoda, nie trzeba stac nad zlewem tylko powkladac, później wyjąc czyściutkie. Człowiek jednak szybko się przyzwyczaja ;) Oby się pospieszył, bo z rosnącym brzuszkiem coraz gorzej stac przy zlewie :p
No wygoda niesamowita. Tym bardziej już przy dziecku.
U nas wiecznie sterta naczyń. To co mąż tylko po pracy ogarnie czy ja to co potrzebuje do gotowania. A jeszcze tu zlew jednokomorowy. Zmywarka nam mniej wody zużywała niż takie mycie pod bieżącą wodą. Dodatkowo puszczasz jak ja to mówię pranie garów, a w tym samym czasie robisz co innego. Więc i oszczędność czasu. Tam na mieszkaniu mieliśmy ta wąska. Tutaj też ta wąska jest - 45. Jak będziemy dom już urządzać swój to wstawimy 60. Bo jednak jak wstawię naczynia to już nie wszystkie garnki mi się do zmywarki zmieszczą.
Także ja widzę same plusy.
- wygoda
- oszczędność wody
- oszczędność czasu
- na bieżąco brudne naczynia wstawia się do zmywarki do całego jej zapełnienia i nic na wierzchu w kuchni brudnego na blatach nie stoi.
- wygodnie czyści się zmywarkę, wkładasz specjalna kostkę bądź płyn i włączasz puste pranie tak jak byś puściła przy myciu naczyń.

Minus taki że nie wszystkie garnki, naczynia i sztućce włożysz. Niektóre materiały się w niej niszczą.

Dziewczyny a macie jakiś sposób jak doprać takie jasno żółte plamki na ubrankach niemowlęcych? Mamy ciuszki bo bratanku i na kilku rzeczach nie sprały się te plamki. Mogę te ciuszki namoczyć w vanishu a później wyprać jeszcze raz? Czy macie jakieś inne sposoby?

Kurcze mnie interesuja te pieluchy w rossmanie 66szt za 20 zl z karta rossne.. te z babydream
Ja właśnie jeszcze nie mam żadnych i się zastanawiam, przy córce używałam dady ale nie ma 1 :( w sumie z tych pieluszek dady byłam zadowolona. Cały czas też się boje z myślami jakie chusteczki. Czytam na srokao i już glupieje.

reklama
Do góry