reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No bo obcisłe pięknie podkreślają nasze piłeczki :D
Albo odcięte pod biustem.
Bo jak mierzyłam te luźne, trapezowe to jak szafa trzydrzwiowa wyglądałam mimo że ja chudzina [emoji23]
Poza tym przy upałach i z brzuszkiem jednak sukienki najwygodniejsze :)
A ja znowu nakupilam na początku ciąży z 20 sukienek. Co któraś założe to odkładam bo kazda jedna za krotka się zrobiła bo brzuch podniósł .. i muszę coś kupić bo mam z 5 dobrych ale właśnie nie takie obcisłe :(
Za to ile będę miała sukienek na po porodzie z płaskim brzuszkiem :D

reklama
36 to chyba za wcześnie delikatnie :p ja bym chciała 37/8 :) akurat wtedy Kamil zjedzie na wolne i zostanie do końca lipca i na połowę lub cały sierpień. Tylko oby nie było tak , że k zjedzie 4 lipca w moim 37 skończonym a ja urodzę w 40 lub po terminie w sierpniu. I wyjdzie na to , że będzie musiał wrócić i nawet małej nie zobaczy ://

Medycyna już na tyle jest rozwinięta i do przodu, że nawet gdyby się to stało za miesiąc to jestem całkowicie spokojna, a często jest tak, że tym z nas, które maja szyjki po 4-5 cm i nic się w czasie dalej ciszy nie dzieje to nagle pierwsze zaczynaja rodzic hah. Także różnie może być. W połowie lipca już będziemy próbowali wygonić mała z brzuszka różnymi sposobami :)

Medycyna już na tyle jest rozwinięta i do przodu, że nawet gdyby się to stało za miesiąc to jestem całkowicie spokojna, a często jest tak, że tym z nas, które maja szyjki po 4-5 cm i nic się w czasie dalej ciszy nie dzieje to nagle pierwsze zaczynaja rodzic hah. Także różnie może być. W połowie lipca już będziemy próbowali wygonić mała z brzuszka różnymi sposobami :)

Jak szyjka sie nie skraca ani nic sie nie dzieje to ciezko bedzie ja wygonic :)
Też tak próbowałam z synem i urodził sie 2 tygodnie po terminie haha :)
Zresztą im dluzej w brzuszku tym lepiej, do terminu chociaz :)

A długo już masz taką miękka ?
I co na to lekarz ? Czyli to jest tak , że jak szyjka się skraca , mięknie itp to znaczy , że się szybciej urodzi ? Czy to nie ma związku ? :)
Nie mam zielonego pojecia jak to jest.. nawet nie chcialo mi sie czytac o tym.. a lekarz mi tylko to powiedzal i ze za dwa tyg zobaczymy co sie bedze dzialo..

U mnie dział tak...I już nam dość [emoji23][emoji16]
IMG-20180604-WA0000.jpeg

Załączniki

• IMG-20180604-WA0000.jpeg
    IMG-20180604-WA0000.jpeg
    63,2 KB · Wyświetleń: 357
My już będziemy wyganiać w pierwszy dzień zjazdu K do Polski :D
Bo nie chce czekać do 40 tygodnia..
I miałam właśnie Was pytać, gdzie mogę kupić te liście malin czy coś , żeby robić sobie napary i pić. I czy serio to pomaga na szybszy poród ? Ile tego trzeba pić żeby pomogło ?:) Mi to nawet masowanie brzucha chyba da radę bo mój chwilę masował przed wyjazdem w południe i później brzuch twardy długo.. więc wątpię , żebym przenosiła ciążę. Przynajmniej mam taką nadzieję :p

Nie mam zielonego pojecia jak to jest.. nawet nie chcialo mi sie czytac o tym.. a lekarz mi tylko to powiedzal i ze za dwa tyg zobaczymy co sie bedze dzialo..
Którego idziesz na wizytę ?:)
Ja tez jestem ciekawa czy jeszcze się skróci. Powiem żeby mi zmierzył bo ciekawa jestem ile poszła w dół z 5cm

reklama
Do góry