reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To fakt piątek nudny, tym bardziej jak trzeba tylko leżeć i nic nie robić. U mnie dzisiaj straszny upał. Zasloniete okna i wiatrak daja chociaż minimalną ulge. Dobrze że z mężem zamowilismy rolety zewnętrzne, które jutro zamontuje to może one przyniosą trochę ulgi. U mnie dzisiaj gołąbki na obiad od teściowej, tak się najadlam że zaraz pękne.
Jak się tak chwalicie brzuszkami to i ja swój wrzucę. U nas 30 tydzień i 4 dzień.

Tak na marginesie to dużo pijecie wody? Ja tylko 5 szklanek dziennie, do tego szklanka herbaty. 21 maja w 28t0d afi wynosilo 15 wiec to chyba dobrze. Ale cos sie zaczynam schizowac że w te upały to malutko pije

No właśnie mi tak się dłuży jak mama dwa dni w pracy. Jak jest w domu to gdzieś wyjdziemy, w domu coś porobiły i dzień do przodu. A tak to tylko odliczam do przyjazdu K, do wizyty, do porodu..
Też leżę, zasłoniła okna i włączyłam wiatrak :) duza ulga :D
Duzy masz brzuszek na ten tydzień :):)
Ale taki zgrabny :)
Ja tak 1.5-2l. ale ja zawsze dużo piłam.
To jak 5 szklanek to 1.5l wypijasz, nie jest źle :) do tego woda w jedzeniu, owoce, zupy.

reklama
No właśnie mi tak się dłuży jak mama dwa dni w pracy. Jak jest w domu to gdzieś wyjdziemy, w domu coś porobiły i dzień do przodu. A tak to tylko odliczam do przyjazdu K, do wizyty, do porodu..
Też leżę, zasłoniła okna i włączyłam wiatrak :) duza ulga :D
Duzy masz brzuszek na ten tydzień :):)
Ale taki zgrabny :)
Ja tak 1.5-2l. ale ja zawsze dużo piłam.
To jak 5 szklanek to 1.5l wypijasz, nie jest źle :) do tego woda w jedzeniu, owoce, zupy.
Ja przed ciaza potrafiłam wypić tylko szklankę wody na cały dzień haha i mi to wystarczalo:D . Wiem jak ważna jest woda w ciazy dlatego teraz się zmuszał do jej picia.

Ja przed ciaza potrafiłam wypić tylko szklankę wody na cały dzień haha i mi to wystarczalo:D . Wiem jak ważna jest woda w ciazy dlatego teraz się zmuszał do jej picia.

Ja zawsze mialam butelkę przy sobie, wszyscy się wiecznie o nią potykali :D
A pijesz zwykła niegazowana ? Takiej bym nie wmusila w siebie :p

To fakt piątek nudny, tym bardziej jak trzeba tylko leżeć i nic nie robić. U mnie dzisiaj straszny upał. Zasloniete okna i wiatrak daja chociaż minimalną ulge. Dobrze że z mężem zamowilismy rolety zewnętrzne, które jutro zamontuje to może one przyniosą trochę ulgi. U mnie dzisiaj gołąbki na obiad od teściowej, tak się najadlam że zaraz pękne.
Jak się tak chwalicie brzuszkami to i ja swój wrzucę. U nas 30 tydzień i 4 dzień.

Tak na marginesie to dużo pijecie wody? Ja tylko 5 szklanek dziennie, do tego szklanka herbaty. 21 maja w 28t0d afi wynosilo 15 wiec to chyba dobrze. Ale cos sie zaczynam schizowac że w te upały to malutko pije
Ja to. piję ok 4l wody [emoji4] wcześniej przed ciążą piłam minimum 2l samej wody, nie licząc innych płynów[emoji4]

Opłaca się kupić droższy płyn do kąpieli np. OILLAN lub EMOLIUM? Ktoś miał styczność?
Bo już sama nie wiem a moja matka co chwile się wtrąca sugerując mi że "po co ci to wszystko"....ale wiecie wg niej to ja wszystko powinnam kupić po porodzie :-D kobieta nie czai że ostatni raz rodziła moją siostrę w 1999 i realia trochę się zmieniły - teraz dziecka bez nosidełka nie wypuszczą do domu a ta mi wciska żeby kupić po porodzie... albo że po co Ci chusteczki, po co Ci ŁÓŻECZKO, po co Ci dwa prześcieradła do wózka... no ja oszaleję zaraz. Może ubranka dla dziecka i koszulę do porodu też powinnam kupić po porodzie? :-D
Boże jakie zacofanie... kazałam jej się przejść do jakimś sklepie tylko z artykułami dziecięcymi i trochę się doedukować bo serio 1999 to nie to samo co 2018.
Tak samo wszystkie maści wszystko jest złe bo to chemia! Zapytałam jej czy teraz w 7 miesiącu ciąży powinnam iść kopać ziemniaki w polu i ewentualnie urodzić na przyczepce z ziemniakami bo przecież kiedyś baby w polu to do porodu robiły no nie...
Ale jestem zbulwersowana........

reklama
Do góry