G
gosc12
Gość
Aaaa piwoIle ?[emoji33][emoji33][emoji33] 4l ??? O matko.
A piwo się w to wliczalo ? Jeśli tak to mi czasem zdarzyło się wypić 4l plynow dziennie![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aaaa piwoIle ?[emoji33][emoji33][emoji33] 4l ??? O matko.
A piwo się w to wliczalo ? Jeśli tak to mi czasem zdarzyło się wypić 4l plynow dziennie![]()
Mi ostatnio na wizycie powiedziała ze mała ma około 40cm, a byłam w 29 tyg. To może jakiś mały wielkoludek? [emoji23]
Moja mama nie jest jak to ujelas "zacofana" hehale też w większosci , a po co to a po co ci tamto. Że wcześniej tego nie było i się żyło. Ja staram się nie słuchać i robić tak jak chce.
ty też się postaraj
A co do płynu to kupiłam oilan![]()
Chyba ze mi wysadzi w 9 miesiacuTo Ci się udało![]()
Zobacz załącznik 865198
30+0=31 [emoji5] taka matematyka [emoji5]
Tyyyy.. to moze moja padaczka zniknie od wiekszej ilosci wodyTo na pewno[emoji16]wcześniej mnie neurolog faszerował lekami na migrenę, bo bywało tak że traciłam już pole widzenia i przytomność.
Odkąd pije wodę w za dużych ilościach dla mnie [emoji23] wszystko przeszło, jak ręką odjął[emoji16]
Moja matka tez mnie wkurza swoim podejsciem. Ostatnio mowilam jej, ze nie chce poscieli tylko jakis rozek/ otulacz do lozeczka, zeby bylo bezpieczniej. A ona mi mowi, ze sie glupot naczytalam w internecie i ze kiedys to jakos normalnie dzieci mialy posciel [emoji14] i tak ze wszystkim co nowe dla niej. Gadka typu: kto kiedys myslal o takich rzeczach... jest chyba najbardziej wkurzajacaOpłaca się kupić droższy płyn do kąpieli np. OILLAN lub EMOLIUM? Ktoś miał styczność?
Bo już sama nie wiem a moja matka co chwile się wtrąca sugerując mi że "po co ci to wszystko"....ale wiecie wg niej to ja wszystko powinnam kupić po porodziekobieta nie czai że ostatni raz rodziła moją siostrę w 1999 i realia trochę się zmieniły - teraz dziecka bez nosidełka nie wypuszczą do domu a ta mi wciska żeby kupić po porodzie... albo że po co Ci chusteczki, po co Ci ŁÓŻECZKO, po co Ci dwa prześcieradła do wózka... no ja oszaleję zaraz. Może ubranka dla dziecka i koszulę do porodu też powinnam kupić po porodzie?
![]()
Boże jakie zacofanie... kazałam jej się przejść do jakimś sklepie tylko z artykułami dziecięcymi i trochę się doedukować bo serio 1999 to nie to samo co 2018.
Tak samo wszystkie maści wszystko jest złe bo to chemia! Zapytałam jej czy teraz w 7 miesiącu ciąży powinnam iść kopać ziemniaki w polu i ewentualnie urodzić na przyczepce z ziemniakami bo przecież kiedyś baby w polu to do porodu robiły no nie...
Ale jestem zbulwersowana........
To fakt piątek nudny, tym bardziej jak trzeba tylko leżeć i nic nie robić. U mnie dzisiaj straszny upał. Zasloniete okna i wiatrak daja chociaż minimalną ulge. Dobrze że z mężem zamowilismy rolety zewnętrzne, które jutro zamontuje to może one przyniosą trochę ulgi. U mnie dzisiaj gołąbki na obiad od teściowej, tak się najadlam że zaraz pękne.
Jak się tak chwalicie brzuszkami to i ja swój wrzucę. U nas 30 tydzień i 4 dzień.
Tak na marginesie to dużo pijecie wody? Ja tylko 5 szklanek dziennie, do tego szklanka herbaty. 21 maja w 28t0d afi wynosilo 15 wiec to chyba dobrze. Ale cos sie zaczynam schizowac że w te upały to malutko pije
W kwestii płynów to nie miałam styczności z tymi co wymieniasz ale te produkty to emolienty. Moja położna twierdzi tak : emolienty to leki A my zakładamy że dzidziuś będzie miał zdrowa skórę i leczyć go nie będzie trzeba. Zgodnie z tą teoria ja zaczynam od zwykłych kosmetyków drogeryjnych choć oczywiście staram się wybrać te jakościowo najlepsze.Opłaca się kupić droższy płyn do kąpieli np. OILLAN lub EMOLIUM? Ktoś miał styczność?
Bo już sama nie wiem a moja matka co chwile się wtrąca sugerując mi że "po co ci to wszystko"....ale wiecie wg niej to ja wszystko powinnam kupić po porodziekobieta nie czai że ostatni raz rodziła moją siostrę w 1999 i realia trochę się zmieniły - teraz dziecka bez nosidełka nie wypuszczą do domu a ta mi wciska żeby kupić po porodzie... albo że po co Ci chusteczki, po co Ci ŁÓŻECZKO, po co Ci dwa prześcieradła do wózka... no ja oszaleję zaraz. Może ubranka dla dziecka i koszulę do porodu też powinnam kupić po porodzie?
Boże jakie zacofanie... kazałam jej się przejść do jakimś sklepie tylko z artykułami dziecięcymi i trochę się doedukować bo serio 1999 to nie to samo co 2018.
Tak samo wszystkie maści wszystko jest złe bo to chemia! Zapytałam jej czy teraz w 7 miesiącu ciąży powinnam iść kopać ziemniaki w polu i ewentualnie urodzić na przyczepce z ziemniakami bo przecież kiedyś baby w polu to do porodu robiły no nie...
Ale jestem zbulwersowana........
Ja przed ciaza potrafiłam wypić tylko szklankę wody na cały dzień haha i mi to wystarczalo. Wiem jak ważna jest woda w ciazy dlatego teraz się zmuszał do jej picia.