reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Boże jakie korki u nas przy weekendzie ledwo z pracy wróciłam masakra. Jeszcze u nas na osiedlu kończą budować szkołę, przebudowują ulice, rondo, rondo, pełno ciężarówek i kurzu. Wczoraj umyłam balkon a dziś czuję piach pod stopami.

KatiNails, a nie ma synek 3go migdałka? Mój starszy syn był leczony na alergię, testy nic nie wykazywały ale mówili, że jest za mały 3,5-4 lata miał. Miał ciągle katar, który spływał po tylnej ścianie gardła od tego często zapalenie oskrzeli, pluć. Po wizycie u laryngologa okazało się, że ma 3ci migdał i te 2 też duże i to mu zagradzało odpływ kataru nosem. Wycięliśmy 3ci, podcięliśmy 2 pozostałe jak miał 5lat i od tej pory spokój ani razu nie był chory. U nas pomogło.
Ja przed ciaza potrafiłam wypić tylko szklankę wody na cały dzień haha i mi to wystarczalo:D . Wiem jak ważna jest woda w ciazy dlatego teraz się zmuszał do jej picia.
To tak jak ja. W ogóle nie czuję pragnienia. Zmuszam się do wypicia min. 1,5l dziennie ale żeby mi się chciało samej z siebie to nie.

Opłaca się kupić droższy płyn do kąpieli np. OILLAN lub EMOLIUM? Ktoś miał styczność?
Bo już sama nie wiem a moja matka co chwile się wtrąca sugerując mi że "po co ci to wszystko"....ale wiecie wg niej to ja wszystko powinnam kupić po porodzie :-D kobieta nie czai że ostatni raz rodziła moją siostrę w 1999 i realia trochę się zmieniły - teraz dziecka bez nosidełka nie wypuszczą do domu a ta mi wciska żeby kupić po porodzie... albo że po co Ci chusteczki, po co Ci ŁÓŻECZKO, po co Ci dwa prześcieradła do wózka... no ja oszaleję zaraz. Może ubranka dla dziecka i koszulę do porodu też powinnam kupić po porodzie? :-D
Boże jakie zacofanie... kazałam jej się przejść do jakimś sklepie tylko z artykułami dziecięcymi i trochę się doedukować bo serio 1999 to nie to samo co 2018.
Tak samo wszystkie maści wszystko jest złe bo to chemia! Zapytałam jej czy teraz w 7 miesiącu ciąży powinnam iść kopać ziemniaki w polu i ewentualnie urodzić na przyczepce z ziemniakami bo przecież kiedyś baby w polu to do porodu robiły no nie...
Ale jestem zbulwersowana........
Wcale ci się nie dziwię[emoji4]ja mojej też musiałam tłumaczyć, dlaczego wózek i łóżeczko wcześniej[emoji23]
Ile ?[emoji33][emoji33][emoji33] 4l ??? O matko.
A piwo się w to wliczalo ? Jeśli tak to mi czasem zdarzyło się wypić 4l plynow dziennie :D
No teraz ok.4l[emoji4] nie mam migren przynajmniej [emoji16]

A wcześniej inne płyny też się piło[emoji23][emoji23] przed ciążą musiałam pić mega dużo, bo ciągle byłam odwodniona[emoji4]i co byłam u endokrynologa to zbierałam opieprz[emoji4]A nie czułam potrzeby picia tyle[emoji16]Fakt, że odkąd zaczęłam to minęło mi kilka dolegliwości, tj. Bóle głowy, świąd skóry itd[emoji16]

Zobacz załącznik 865198
30+0=31 ☺ taka matematyka ☺
To fakt piątek nudny, tym bardziej jak trzeba tylko leżeć i nic nie robić. U mnie dzisiaj straszny upał. Zasloniete okna i wiatrak daja chociaż minimalną ulge. Dobrze że z mężem zamowilismy rolety zewnętrzne, które jutro zamontuje to może one przyniosą trochę ulgi. U mnie dzisiaj gołąbki na obiad od teściowej, tak się najadlam że zaraz pękne.
Jak się tak chwalicie brzuszkami to i ja swój wrzucę. U nas 30 tydzień i 4 dzień.

Tak na marginesie to dużo pijecie wody? Ja tylko 5 szklanek dziennie, do tego szklanka herbaty. 21 maja w 28t0d afi wynosilo 15 wiec to chyba dobrze. Ale cos sie zaczynam schizowac że w te upały to malutko pije
Śliczne brzuszki dziewczyny

Wcale ci się nie dziwię[emoji4]ja mojej też musiałam tłumaczyć, dlaczego wózek i łóżeczko wcześniej[emoji23]No teraz ok.4l[emoji4] nie mam migren przynajmniej [emoji16]

A wcześniej inne płyny też się piło[emoji23][emoji23] przed ciążą musiałam pić mega dużo, bo ciągle byłam odwodniona[emoji4]i co byłam u endokrynologa to zbierałam opieprz[emoji4]A nie czułam potrzeby picia tyle[emoji16]Fakt, że odkąd zaczęłam to minęło mi kilka dolegliwości, tj. Bóle głowy, świąd skóry itd[emoji16]
Też powinnam dużo pić może skóra nie byłaby taka sucha ..

Lekarze w tych tygodniach już chyba nie są w stanie zmierzyć dziecka nie ? Spytam w czwartek , o ile będzie robił USG. Bo powiedział , że takie szybkie badanie. Ale poproszę żeby zbadal szyjkę dopochwowo nie tylko na fotelu, to może przy okazji podejrze core :)
Dokładnie nie, nie wiem w sumie skąd ona te pomiary wzięła, może sobie wymyśliła :p

Cos wam powiem.. chodzilismy sobie z mezem po miescie i bylo cacy.. poszlismy nad jezioro gdzie byly kaczki.. nigdy mi nic nie bylo,a tu nagle lzy w oczach.. katar,drapanie w gardle,kaszel nie do opanowania.. no szok.. poszlismy i znow bylo oki.. bylo to co najmniej dziwne.. czyzbymmiala uczulenie na kaczki?!? Co wy na to?

Opłaca się kupić droższy płyn do kąpieli np. OILLAN lub EMOLIUM? Ktoś miał styczność?
Bo już sama nie wiem a moja matka co chwile się wtrąca sugerując mi że "po co ci to wszystko"....ale wiecie wg niej to ja wszystko powinnam kupić po porodzie :-D kobieta nie czai że ostatni raz rodziła moją siostrę w 1999 i realia trochę się zmieniły - teraz dziecka bez nosidełka nie wypuszczą do domu a ta mi wciska żeby kupić po porodzie... albo że po co Ci chusteczki, po co Ci ŁÓŻECZKO, po co Ci dwa prześcieradła do wózka... no ja oszaleję zaraz. Może ubranka dla dziecka i koszulę do porodu też powinnam kupić po porodzie? :-D
Boże jakie zacofanie... kazałam jej się przejść do jakimś sklepie tylko z artykułami dziecięcymi i trochę się doedukować bo serio 1999 to nie to samo co 2018.
Tak samo wszystkie maści wszystko jest złe bo to chemia! Zapytałam jej czy teraz w 7 miesiącu ciąży powinnam iść kopać ziemniaki w polu i ewentualnie urodzić na przyczepce z ziemniakami bo przecież kiedyś baby w polu to do porodu robiły no nie...
Ale jestem zbulwersowana........

Moja mama nie jest jak to ujelas "zacofana" heh :D ale też w większosci , a po co to a po co ci tamto. Że wcześniej tego nie było i się żyło. Ja staram się nie słuchać i robić tak jak chce. :D ty też się postaraj :D
A co do płynu to kupiłam oilan :)

Też powinnam dużo pić może skóra nie byłaby taka sucha ..
To na pewno[emoji16]wcześniej mnie neurolog faszerował lekami na migrenę, bo bywało tak że traciłam już pole widzenia i przytomność.
Odkąd pije wodę w za dużych ilościach dla mnie [emoji23] wszystko przeszło, jak ręką odjął[emoji16]

reklama
Do góry