reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Pewnie ktos opdisal juz....
Pokarm powinien byc przechowywany w chlodniczych warunkach...zamrozony najdluzej mozesz trzymac, z lodowki duuuzo krocej... chyba ze na uczelni jest lodówka gdzie to mozesz trzymac....

Spokojnie można trzymać od 8-12h poza lodówka ;) wiec bez problemu mogę odciągnąć na uczelni i podać jeszcze po przyjściu do Domu dziecku

reklama
No ja nie uważam ze targanie dziecka wszędzie akurat jest takie super ekstra odpowiedzialne ;)

Wiec bez takich tekstów proszę na pytanie co jak trzeba wyjść : najpierw się chciało dziecka a potem ?

No a potem co ? Mam być dojarka 24h? Bez przesady. Jestem młoda osoba i nie mam zamiaru w macierzyństwie zapomnieć o sobie. I mówię otwarcie będę wychodzić z domu bez dziecka żeby odpocząć psychicznie, spotkać się ze znajomymi. WYKSZTAŁCIĆ SIĘ.

Nie uważam tez ze pójdzie na zakupy spożywcze do hipermarketu z dzieckiem jest takie super, albo latanie po galerii handlowej. Zamierzam korzystać z opieki taty dziecka, babć i dziadka. I niektóre rzeczy robić bez niego
[emoji119][emoji119] czekalam az odpiszesz [emoji23][emoji23][emoji173]

Również się zgadzam z Tobą. To jest bardzo indywidualna sprawa. Na pewno warto przypilnować i tym samym sprawdzić czy się da to wypracować. Nie ma złotego środka. Nie oceniam też tego jako zło i dobro.
I tsk jsk napisałam jestem ciekawa jak będzie u mnie tym razem. Nastawiam się bardzo pozytywnie...A rzeczywistość pokaże [emoji4]
Ja bym sobie i nam wszystkim życzyła takiego bezproblemowego dziecia jakim sama byłam :D przez pierwsze 4-5 miesięcy, mama karmila mnie na śpiocha, przewijala na śpiocha, a aktywności miałam może w sumie 2-3h dziennie, kiedy nie spałam i patrzyłam wielkimi oczami [emoji14] potem jak już siadalam to wystarczyło mi dać grzechotkę i być przy mnie i dziecka jakby nie było... [emoji14]

A tu nie była
Mowa o specjalnym pomieszczeniu matki z dzieckiem a nie toalecie ? Bo raczej nie wyobrazam
Sobie ze ktoś usiądzie na klopie i będzie karmić dziecko. Ale są specjalne pomieszczenia gdzie można usiąść i w spokoju i ciszy nakarmić

Ja kiedyś widziałam kobietę siedząca na ławce na pasażu galeri handlowej na przeciw kas Tesco (ja akurat robiłam a
Zakupy w Tesco i czekałam w kolejce) normalnie wywaliła piers i karmiła. Widziałam wszystko podobnie jak 100 innych ludzi którzy robili zakupy [emoji15] byłam w ciężkim szoku po pierwsze ze kobieta nie wstydzi się jakby nie patrzec rozebrać na oczach tylu ludzi po drugie ze zamierza karmić niemowlaka w takim hałasie, szumie i mega zamieszaniu
Tych miejsc dla mam z dziecmi jest coraz wiecej a niektore ladnie urzadzone...Ikea Poznan... Galeria mokotow w Warszawoe nawet nad przewijakiem miala zabawki czy jakoes blyskotki 4 lata temu... leroy tez ma osobny pokoj ..bez wc etc... ( urzadzalam miekszanie z niemowlakiem na rekach...wiec tam czesto bylam...:)

Aucjan ma..ale uwazam ze te pokoje dla matek w Auchan sa obskurne..i nieladnie tam pachnie.... mimo ze toalety w tym pomieszczeniu nie ma...

Co do bakteri to ja k pobieralam proby na uczelni z roznych pomieszczen uczelnian6ch jak wc...kuchnia, sala wykladowa...to najczysciej bylo w wc :)
W galileo kiedys tez o tym bylo...ze naczystrze sa wc..bo tam najsilniejszych srodkow sie uzywa...ale to indywidualnie kazda mama gdzie wchodzi musi ocenic :)

[emoji119][emoji119] czekalam az odpiszesz [emoji23][emoji23][emoji173]

No bo bez jaj.
No jak ktoś chce siedzieć z dzieckiem non stop to proszę bardzo. Ja nie będę, oprócz bycia mama jestem tez młoda kobieta i z życia chce jeszcze korzystać szczególnie ze uważam ze dziecko to nie jest koniec życia właśnie. Nie trzeba z nim wszystkiego robić. ;D

Ja bym sobie i nam wszystkim życzyła takiego bezproblemowego dziecia jakim sama byłam :D przez pierwsze 4-5 miesięcy, mama karmila mnie na śpiocha, przewijala na śpiocha, a aktywności miałam może w sumie 2-3h dziennie, kiedy nie spałam i patrzyłam wielkimi oczami [emoji14] potem jak już siadalam to wystarczyło mi dać grzechotkę i być przy mnie i dziecka jakby nie było... [emoji14]
Anioł [emoji16][emoji16][emoji16]

No bo bez jaj.
No jak ktoś chce siedzieć z dzieckiem non stop to proszę bardzo. Ja nie będę, oprócz bycia mama jestem tez młoda kobieta i z życia chce jeszcze korzystać szczególnie ze uważam ze dziecko to nie jest koniec życia właśnie. Nie trzeba z nim wszystkiego robić. ;D
Dlatego tego wszystkiego nie pisalam, bo wiedzialam ze wyjmiesz mi to z ust [emoji23][emoji23][emoji173][emoji3] jakkolwiek to brzmi [emoji23][emoji23]

reklama
Monami nie nakręcaj się już, szalona wyraziła swoje zdanie, Ty swoje i ok... Po co ciągnąć temat

Bo wyraziła to w sposób krzywdzący dla niektórych osób w tym dla mnie. Jakbyśmy zrobiły sobie dziecko a potem co ? A potem na kawkę chciał chodzić z koleżankami i uczyć się - jakby to było coś złego. Można to było napisać zupełnie inaczej.

Do góry