reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A ja nie mam nic do noska :o a co się używa ? I konieczne to jest ?
I skarpety wzięłaś takie typowe zimowe ciepłe ? Bo ja w lato po domu muszę mieć skarpety nawet bo tak mi nogi marzną a przy porodzie podobno tym bardziej kobiety potrzebują. Tylko czy nie głupio będzie w takich pampuchach ?:D
Mam zwykle bawełniane ;) będzie ciepło więc domy radę ale to prawdę kobieta trzęsie się po porodzie jak galaretka ja nie mogłam się uspokoić tak się trzeslam z zimna a rodzilam w ciepły kwiecień masakra ;)jak mnie szyli to cały czas mi nogi drgaly poprosiłam położna żeby mnie trochę przykryla bo bym spadła z tego łóżka tak się trzeslam;)

Kiedys napewno [emoji23][emoji23] mi teraz maz nawet na spacer nie pozwala isc.. albo gdzies daleko chodzic.. bo widzi ze mnie pozniej brzuch boli.. :)
Ooo to u mnie to samo[emoji16] Czasem się sama wymykam, jak jest w pracy, ale to zazwyczaj na bazarek po truskawki[emoji23] Nie no, trzeba się jeszcze trochę ograniczyć[emoji16]
Ale super wieści! :* to tak jak mój maluch, też z ostatnich pomiarów o tydzień większy :) będziemy mieć dużych synków :D ale w sumie mnie to nie dziwi, mamy często podobne podejścia do różnych tematów, rodzimy w tym samym szpitalu, to i dzieci będziemy mieć podobnej wielkości hehe :D
Haha otóż to[emoji16][emoji16] oby rośli zdrowo[emoji16]

Ja już po wizycie. Szyjka ma 1.4 cm. Dostałam skierowanie do szpitala. Obecnie mamy 31 tydzień A z tego co usłyszałam to mały waży 1300 gram? Teraz to do mnie doszło, bo jak usłyszałam że szyjka z 2.7 cm się skrocila to aż mi się słabo tam zrobilo? Jakim cudem jak 21 maja w 28 tygodniu mały ważyl 1154 gramy? Mam nadzieję że gince się coś pomyliło;( pewnie zostane tam do konca porodu, bo mam klucia w szyjce i bole jak na okres. Mam nadzieje ze ta waga to jakas pomylka:(
O nie, szkoda że musisz iść do szpitala, ale tam przynajmniej będziesz pod stałą opieką i może będziesz dzięki temu spokojniejsza.
Z wagą to może źle usłyszałaś? A pomiar był na tym samym sprzęcie?

Ja dziś miałam dość intensywny dzień w stosunku do mojej kondycji ciążowej :D
O 10 pojechaliśmy do diagnostyki, krew mi pobierała pani która mnie obsługiwała przy krzywej i strasznie miła podpytała jak tam samopoczucie :D
Po diagnostyce pojechaliśmy do NFZ-tu wyrobić nową kartę zdrowia i pani też bardzo miła była :D
Kolejny przystanek to galeria i tam zjedliśmy śniadanie i troszkę pochodziliśmy po sklepach żeby kupić coś dla Tomka bratanka i w smyku kupiliśmy jeden komplecik i 3-pak body.
Wróciliśmy do domu i o 18 pojechaliśmy do biedry bo mleko się skończyło a zawsze kupujemy całą zgrzewkę 12 mlek i Tomek wrzucił do wózka jeszcze tą pakę pampersów 3-5 kg :D
Jestem padnięta :D muszę jeszcze druknąć wyniki z diagnostyki a depilację chyba sobie zostawię na jutro :p

Tez mam 3 koszule od nich. Wzięłam dwie w rozm.M i jedna S
I ta mniejsza jest mała na ciążę , obcisła jest. Ale po porodzie jak brzuch zejdzie to będzie w sam raz :) ale ze szlafroka jestem bardzo nie zadowolona. Miałam odesłać ale już mi się bawić z tym nie chciało..
To będziemy remontować razem :D my też będziemy w końcu się meblować, dekorować, kupować poerdolki typu garczki, obrusy, kwiatki na okna i cała reszte. Też doczekać się nie mogę ❤️ tylko ciekawe kiedy nam się uda, czy przed porodem czy zaczniemy dopiero po. Ciekawe kiedy mała zechce wyjsc :) chcielibyśmy skończyć i wyprowadzić się do połowu lub końca sierpnia. W zależności jak długo K będzie mógł być przy nas.
Ja dostałam dziś koszule do szpitala z amazona i tragedia. Niby ciążowe a miejsca na brzuch nie maja, odsyłam je, bo już teraz opinają na brzuchu a co dopiero za 2 miesiące. Mam nadzieje, ze lepsze będą z tego slodkiegosnu ;) Kupiłam wszystkie największe rozmiary [emoji23] może się zmieszczę :p a szlafrok jaki zamowilas bo ja tez zamowilam jeden, ale w rozmiarze M :D zobaczymy co tam przyjdzie... mogę Ci oddać trochę kwiatków, bo mój pracuje na dziale ogrodniczym i ciagle kupuje [emoji23] już nie mam co robic z nimi na każdym parapecie kwiatków ile się tylko da :p chciałam zasiać sobie zioła różne i nie mam gdzie przestawić tamtych, teoretycznie mogłabym na sama gore ale jak je tam dam to zdechną, bo już ich tam nie podleje [emoji23]
Oby wam się szybko udało przeprowadzić i urządzać ;)

reklama
Do góry