reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

No ja juz mam ten etap i nie wiem dlaczego tak wczesnie ze zaczynam miec dosc?!?! Klade sie wieczorem i po chwili boksuje dzidzek tak ze jak wkladam reke pod brzuch jak leze na boku to w rece czuje czy to noga czy reka az mam wrazenie ze moglabym chwycic przez skore ... i tak po takich wieczornych kopniakah non stop naparwde mocno to czuje sie jakby taka nabrzmiala spuchnieta w srodku nie wiem czy rozumiecie... mam nadzieje ze to przejsciowe bo naprawde juz mi przyjemnie wtedy nie jest zwlaszcze ze to trwa do 22-23 ... jak wkoncu zasniemy i budze sie rano to taaka ulga

W pierszej ciazy tez mialam takiego kopacza meeega mnie maltretowal moj synus ale jakos tak pamietam ze to pozniej bylo
Mam identycznie, chyba nawet jesteśmy na podobnym etapie. Jak poloze sie wieczorem spać, to zaczyna się dosłownie szaleństwo, aż czasem się zastanawiam, czy wszystko ok. Czy na lewym, czy na prawym boku leżę, to Mała kopie jak szalona. Potem się uspokaja.

reklama
Położna mi powiedziała, że po Cc będę musiała brać zastrzyki przeciwzakrzepowe z heparyny, a przeczytałem dzisiaj ze podczas jej brania nie można karmić. Wiecie coś na ten temat?

Mam pytanie, do mam ktore juz maja dzieci. Nosicie/nosilyscie dzieci w chuscie albo w nosidelkach? Zastanawiem sie czy jak moj byl noszony przed ciaza, teraz przez rok nie bedzie, to czy uda mi sie go jeszcze go przekonac po takiej przerwie, albo nawet dluzszej. Czasem byloby to wygodne rozwiązanie, mlodego na plecy a blizniaki w wozku, ale nie wróżę temu niestety przyszlosci. Ma ktoras z Was doświadczenie?

Super ;) na jaki wozek sie zdecydowaliscie?

Ja poki co mam trochę ciuszkow, jeszcze muszę spiworek dokupić A resztę to już chyba po porodzie kupię z ubrań, bo w sumie to co mam na początek wystarczy.
Mam tez komode i szafę, a w lipcu dokupimy do zestawu skrzynie na zabawki z poducha. Wozek i lozeczko dołożyliśmy na sierpień/wrzesień. W lipcu i sierpniu muszę tez już cos dla siebie kupic ale jakoś nie umiem się zebrać i nie szukałam jeszcze nic [emoji14]
Ja biorąc pod uwagę moje potrzebu( małe gabaryty wózka)od początku miałam jednego faworyta i taki tez kupiłam , mima xari 2 w 1 do tego fotelik be safe izi go

Pierwszy raz skorzystała wczoraj z przywileju ciężarnych, mianowicie Pan w rossmanie poprosił mnie do kasy bez kolejki. Podeszłam, czekam aż skasuje produkty, a za sobą słyszę rozmowę
- teraz to wystarczy już trochę brzuch wypiac jak się nie chce stać w kolejce i od razu full service
- stan błogosławiony, tak jakby nam ku#&a nie było ciepło
Rozmowa między facetem i kobieta, na oko 30 lat.
Poqiedzialam na głos Panu przy kasie, żeby odłożył moje produkty, ja poczekam niech obsłuży tych państwa, bo chyba klimatyzacja coś kiepsko działa, im ciężko, to ja postoję, żeby biedacy w tym upale nie zeszli.
Oni czerwoni, bo cała kolejka słyszała, pan zaprosił ich do kasy i poqiedzial jeszcze głośniej 'wstyd drodzy państwo, wstyd i słoma z butów' [emoji16][emoji16][emoji16]
Ale buraki... I dobrze zrobiłaś może następnym razem ugryzą się w język

Położna mi powiedziała, że po Cc będę musiała brać zastrzyki przeciwzakrzepowe z heparyny, a przeczytałem dzisiaj ze podczas jej brania nie można karmić. Wiecie coś na ten temat?
A dlaczego bedziesz je dostawala? Masz jakies wskazania ze wzgledu na chorobe? Ja nic nie dostawalam po cc, tylko przez dobe przeciwbolowe.

Edit. I jeszcze antybiotyk.

No u mnie też będzie tetra plus otulacze. Formowanki polecono mi na noc , więc kilka kupiłam, zeby zobaczyc czy mi to wogole odpowiada. Na grupie fb polecono mi też otulacze z wełny, szukałam jakiś czas i w sumie okazalo sie, że zamówienie welnianych otulaczy lub gatek wyjdzie taniej jesli zrobi to jakaś szyjaca mama niż kupię z konkretnej firmy. Więc tez na próbe cos wzięłam.
Też chciałam kupić coś na ali, masz może jakiegos sprawdzonego sprzedawcę? Podaj link co ciekawego znalazłaś;)
Ja to na ali bardziej chyba os kupię, bo dziewczyny na grupach mowia, że te chinki wychodzą dosc duże, więc się nie nastawiam , że będą nb.

Widzę, że już jedno dziecko to pieluchowalas. Robilas to od początku? I tez głównie otulacz i tetra czy inne rodzaje ? Do samego końca pieluchowania dawałas radę?

Dużo osób patrz na mnie jakbym spadła z kosmosu ze swoim pomysłem.... mowia, że w miała mnóstwo roboty, że zaraz mi się znudzi, że będę ciągle przy pralce stała, że to i tak będzie przeczekać itp...

Robota taka - spłukać, wyjąć wkłady (kieszonka otulacz) i wrzucić do wiaderka.Potem do pralki.Jakos nie odczuwam ten dodatkowej roboty.Pampersy musiała bym z każdą kupa wynosić.

Co na plus.Temperatura w wielorazowe jest o 8stopni niższa niż w jednorazowce!

Moje uczulenie na wełnę plus nieumiejętność lanolinowania spowodowały, że wełnę odpuściłam póki co.
Mam głównie kieszonki, w zdecydowanej większości chinki.Faktycznie są największe.
Mam też np. kieszonki babyetta.Synek nosił je od ok 3,5kg, teraz są raczej za małe (krotkawe)Billou i Kokosi.

reklama
Mam pytanie, do mam ktore juz maja dzieci. Nosicie/nosilyscie dzieci w chuscie albo w nosidelkach? Zastanawiem sie czy jak moj byl noszony przed ciaza, teraz przez rok nie bedzie, to czy uda mi sie go jeszcze go przekonac po takiej przerwie, albo nawet dluzszej. Czasem byloby to wygodne rozwiązanie, mlodego na plecy a blizniaki w wozku, ale nie wróżę temu niestety przyszlosci. Ma ktoras z Was doświadczenie?
A ile syn będzie miał miesięcy jak urodzisza blizniaki?

Do góry