Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Co mnie podkusiło, żeby mecz oglądać?
Pół dnia się młody nie odzywał, a jak się wkur...am jak zobaczyłam, że Szczęsny poszedł z bramki fryzurę poprawiać to jak młody zaczął czadu dawać to szok.
Nadal nie cierpię piłki nożnej
Dziewczyny nie obrazcie się za brzydkie słowo ale mam to już gdzieś dostałam migreny i biegunki i tylko jak ktoś coś wspomni że to dziewczynka to łzy w oczach, głos mi załamuje i tyle w temacie nie;(
Także dla mnie temat za świeży i czuje że boli mnie to do teraz ale na tyle ile się zrazilam tak już narazie nic nie kupuje bo to loteria...
Ja tez myślałam żeby iść na macierzynski od 1 października a wcześniej ten urlop wypoczynkowy jeszcze wykorzystać ale też nie wiem czy dam radę, w pracy stoję a właściwie chodzę przez 9 godzin, plecy zaczynają mnie już bolec, pewnie im bliżej końca tym będzie gorzej.. tez myślałam o zwolnieniu. A jak u Was płacą? U nas to coś koło £80 tygodniowo i nie wiem też jak to jest później kiedy przez 6 tygodni mamy płatne 90% z wypłaty to biorą pod uwagę ostatnie wypłaty czy jak? W sensie gdybym np poszła na L4 to wylicza mi z płacy chorobowego to 90% do macierzyńskiego czy z mojej normalnej pensji?No wlasnie znając życie wiem ze różnie może być a pewności właśnie nie mam jak sprawna będę pod koniec września eh. Myślalam pracować jeszcze wrzesień ale już sama nie wiem...pod koniec wrzesnia to będzie 35tydz.oO Także może Przeginka oO ( chcialamb jak najdluzej z mlodym siedziec więc też temu tak)
Urlop wykorzystam w lipcu specjalnie dla dzieci..choc też wolałabym przed macierzyńskim..myślę by najwyżej wsiąść sicka .. zobacze.pomysle.. Maz chce bym max do końca sierpnia pracowała a przepisowo najwcześniej mogę od 15sierpnia hmmmmmmm
No niestety u nas inaczej, trochę gorzej tez ze zwolnieniem i nawet jeśli już jest się na zwolnieniu to ostatnie 4 tygodnie przed porodem automatycznie przechodzi się na macierzynski. A ogólnie można pójść na macierzyński juz 11 tygodni przed datą porodu i później odliczają to, no i co za tym idzie, później jest się krócej z maluszkiem.Ale jak to tak tam macie z tym macierzyńskim? Że wykorzystujecie je jeszcze w ciazy?? [emoji33]a pózniej ten macierzyński to ile trwa? Łącznie z tym co bierzesz jeszcze w ciazy czy osobno sie liczy?[emoji848]
U nas jest L4 i z głowy. A macierzyński po porodzie albo od dnia daty porodu z karty ciąży przy przenoszonej ciąży[emoji57]
Ja nie wiem kiedy pójdę na L4, ale na szczęście nie muszę tego planować [emoji28]
Ale fura!![emoji16][emoji3]
W końcu udało mi się dziś zrobić te racuchy, zdjęcia niestety nie mam, bo poszły szybko. W tej chwili córeczka po zjedzeniu zwykłej kolacji zażyczyła sobie zjeść ostatniego racucha jaki został (ma niespełna dwa lata i jest niejadkiem).