reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Te bole brzucha jak na okres miałam kilka dni przed ttm jsk trafilam do szpitala, ale to chyba od zaparcia, bo jak w szpitalu dali mi Laktuloze i się wyproznilam to nagle przeszedł mi ból brzucha. Chyba że to zbieg okoliczności i kroplowka zadzialala, ale kroplowke miałam tylko 3 razy w tamtym tygodniu i do tej pory jest cisza. Jak leżę to nie mam żadnych kluc w pochwie, ale jak męża odprowadzalam do windy w szpitalu to nie mogłam później wrócić na salę bo czułam jakby ktoś mi nóż w pipke wbijal i przy tym mały strasznie się kręcił, więc pewnie po prostu maluszek bardzo głową napieral i stąd te klucia. Jak leze to zadnego klucia nie odczuwam.
A no i mamy dopiero 32 tydzień i 3 dzień. Jeszcze trochę przed nami.
To mamy całkowicie na odwrot widzę.
Ale skoro też takie objawy i nic się u Ciebie nie dzieje złego to może i u mnie jest okej.
I tak już jesteście w miarę bezpieczni :)
4 dni i będzie Ci leciał 34 :)

I na początku też na chwilę ? Czy na dłużej dziecku nic nie będzie ? Bo tak myślę , że jak byśmy wyszli wcześnie rano lub po południu to ile byśmy mogli zostać na powietrzu. :)
Pytanie nie do mnie ale odpowiem:) Przez pierwsze dni tak pół godziny max godzinę zobaczysz jak małą będzie się zachowywała czy będzie spała. Potem będziesz wydłużać. /z resztą na początku dziecko chce pierś co godzinę, dwie także zaraz trzeba wracać na karmienie no chyba, że jakaś laweczka w parku i można nakarmić.

Ja będę wychodziła od razu. Jak wrócimy do domu po3ech dobach to na następny dzień już męża wyślę z małą i dziećmi na spacer bo ja po cc to wiem, że tak szybko nie będę w stanie. Młodszego rodziłam końcem maja było ciepło i też w 5tej dobie po porodzie byliśmy na spacerze. Do sklepu na szybkie zakupy też od razu będę szła ale do centrum handlowego to z miesiąc na pewno musi mieś żebym ją zabrała do takiego miejsca.
Jak będzie pogoda to nie ma sensu dłużej czekać :) ale macie rację, lepiej omijać ludzi i zarazki w pierwszych tygodniach życia takiego okruszka :)

Ale skoro też takie objawy i nic się u Ciebie nie dzieje złego to może i u mnie jest okej.
Też mam kłucia w pochwie czasami mocne aż muszę się położyć, przysiąść, brzuch też boli jak na okres ale nie twardnieje i nic mi się zlego nie dzieje szyjkę mam 40mm zamkniętą.

Bardzo bardzo bardzo nie lubie koszul :D
Po pierwszej cesarce raz zakladalam koszule a raz pizame taka bluzke odpinana do karmienia i spodnie 3/4 i zazwyczaj nic nie mówili, tylko jeden lekarz cos tam marudził.
Mam nadzieję, ze teraz bede mogla znow założyć:)
Po porodzie sn nie ma mowy o pizamie bo trzeba wierzyć krocze;) ale po cesarce jak lezysz trzeba odkrywac rane, wiec w spodniach nawet wygodniej :)
[/QUOTE]
A no jeśli CC to rozumiem :) wtedy wygodniej w piżamie. Bo nie musisz podnosić całej koszuli i nie masz tyłka na wierzchu , tylko wierzysz ranę po cięciu pod samą bluzka :)
Ja muszę sobie poszukać piżamy ze zwezanymi nogawkami, ale nigdzie w sklepach nie widziałam. Chyba zostaje mi internet :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja liczę że za 4 dni zacznę 33 tydzień i tak też liczy mój ginekolog. Nie lubię sobie dodawać tygodni, te skończone bardziej mnie przekonują :D

Ja coś dzisiaj tracę to swoje pozytywne nastawienie co do dotrzymania do terminu..
Ciągle mnie kłuje w pochwie, pulsuje , od wczoraj często i boleśnie. Jak wstaje to ból krocza i ciągnięcie. Do tego twardnienia brzucha coraz częściej bolesne , czasem z bólem jak na miesiączkę.. dzisiaj dwa lub trzy razy , trwały minutę. Możliwe , że to wszystko to BH ? Dobrze , że wizyta za półtora tygodnia .. [emoji26]
Na pewno to nic groźnego [emoji4] Nie wkręcaj sobie znowu czegoś[emoji4] Bierzesz ten magnez?
A po jakim czasie będziecie wychodzily na spacery i ile one będą trwały ? :)
A jeśli chodzi o spacery , to jak będzie ciepło to chciałabym dość szybko wyjść. Sama zdecydujesz, poznasz małą i zobaczysz, jak z karmieniem itd. Może ci wisieć cały czas na piersi np[emoji4]

reklama
Pytanie nie do mnie ale odpowiem:) Przez pierwsze dni tak pół godziny max godzinę zobaczysz jak małą będzie się zachowywała czy będzie spała. Potem będziesz wydłużać. /z resztą na początku dziecko chce pierś co godzinę, dwie także zaraz trzeba wracać na karmienie no chyba, że jakaś laweczka w parku i można nakarmić.
Czyli lepiej jak będzie sobie spała ?
Będę musiała szukać jakiegoś dyskretnego miejsca. Koleżanka jak karmiła ostatnio synka na alei, piersi nawet centrymetr nie było widać to się tak ludzie gapili , byli w takim szoku jak by nie wiem co robiła.. na prawdę nie wiem czy moje miasto jest tak zacofane czy wszędzie tak reagują.

Do góry