reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Chciałam coś ugotować na szybko. A nie pomyślałam , że jestem sama w domu i nie pójdę do sklepu jak czegoś braknie [emoji16] rozmrożone miałam tylko mięso mielone , kotlety odpadają bo nie mam ziemniaków, spagetti nie bo brak sosu [emoji23]
Pomyślałam o zapiekance. Makaron, mięso mielone, pieczarki, cebula, papryka i ser żółty :) zaczęłam robić i doszło do mnie , że przecież jakiś sos by wypadało zrobić [emoji16] macie pomysł co zrobić żeby zapiekanka nie była sucha ? :D
U siebie w mieszkaniu będę robiła zapasy po kilka słoików sosów, kilka paczek makaronu itp. mama tak nie lubi bo sądzi , że wszystko można kupić na bierzaco jak braknie.. nie pomyślała , że będę leżąca [emoji16] a ja lubię mieć wszystko w zapasie [emoji22]
Beszamel, pewnie masło, mąkę i mleko masz?

Moja mama już ma 4 wnucząt także Młody będzie piąty. A teściowie mają już 15 także Młody 16:)

reklama
Ja dziś przez ten upał siedziałam w domu to dżemy z malin zrobiłam [emoji23] ale się natarlam przez sitko żeby się pozbyć pestek [emoji23]
Jeszcze będę soki robić z truskawek póki są i z malin. Małżonek poniedziałek i wtorek ma urlop. To pojedziemy rano na giełdę :) zakupy :) założyć tego holtera. A we wtorek jak skończę klientkę to pojedzie ze mną go zdjąć :) nie będę musiała przez całe miasto jeździć autobusem :) Zobacz załącznik 869592Zobacz załącznik 869593

Jak ładnie wyglądają :) w przyszłym roku też będę chciała u siebie robić słoiczki różne :)

Hohoh to teraz powodzenia z prasowaniem i układaniem [emoji2]
Ja jestem wniebowzięta, że już dosłownie to wszystko mam za sobą. Dziś tylko wieczorem zamówimy fotel rozkładany do pokoiku małej, materac, 2 x stanik do karmienia, kocyk, klin do łóżeczka i w lipcu ostatnie zakupy i koniec :)
Mi zostało jeszcze: koszule do szpitala, staniki do karmienia i pieluchy jedynki z pampersa i koniec :) kupujecie kombinezony przejściowe? Bo ja w sumie troche się dygam z rozmiarówka, patrząc na zdjęcia z tamtego roku to w październiku chodziłam jeszcze w bluzeczkach, a mamy 3 kurteczki przejściowe i nie wiem czy jest sens zaopatrywać się w przejściowy kombinezon... i na jaki rozmiar 62/68?

Udało mi się zdrzemnąć ponad godzinke. I po przebudzeniu patrzę na telefon i co się ukazuje moim oczom??? Temp na zewnątrz spadła do 20 stopni ;) do tego po obiadku pojadlam lody bakaliowe i jest mk tak dobrze:) zaraz pójdę garderobę ogarniać:) aż mi się chce bardziej:)
U mnie z 26 zrobiło się 32 :o
Powodzenia w układaniu ciuszkow :)
Ja lubię takie porządki, chętnie bym Ci pomogła :D

Mi zostało jeszcze: koszule do szpitala, staniki do karmienia i pieluchy jedynki z pampersa i koniec :) kupujecie kombinezony przejściowe? Bo ja w sumie troche się dygam z rozmiarówka, patrząc na zdjęcia z tamtego roku to w październiku chodziłam jeszcze w bluzeczkach, a mamy 3 kurteczki przejściowe i nie wiem czy jest sens zaopatrywać się w przejściowy kombinezon... i na jaki rozmiar 62/68?

Ja na jesień kombinezon lub kurtkę to kupię dopiero tak na początku/połowa października :)

reklama
Do góry