reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja mam do gondoli jedno białe, jedno turkusowe i jedno białe w szare gwiazdki :) bo nie mogłam się zdecydować
Ja też kupiłam białe, szare[emoji16] nawet nie pomyślałam żeby kupić jakieś we wzorek, a wy tu takie ładne pokazujecie[emoji16]
U nas tak samo, pierwsza wnuczka z obu stron :)
Moja siostra urlop planuje, pytam kiedy w końcu do nas przyjedzie, a ona, ze spokojnie na początek września tez urlop planuje i przyleci [emoji173]️ Prawdopodobnie to będzie chrzestna naszej córci ;)
U moich rodziców i teściowej, nasze dziecko to będzie pierwszy wnuczek[emoji16] My z mężem mamy tylko młodsze rodzeństwo i oni mają podobne podejście do nas, że najpierw praca, potem ślub i jakieś ustatkowanie [emoji16] Więc myślę, że kolejny wnuczek/ wnuczka nie pojawi się prędko[emoji16]
Hej dziewczyny :)
Nadrabiam Was od 7 rano i końca nie widac :D :)
Mały chciał miec dziś wolne od przedszkola więc leżymy jeszcze w łóżku:)
W Poznaniu chłodno 12 stopni, ale w końcu jest czym oddychać. Wykorzystam pogodę i później pojedziemy po prezent dla koleżanki Marcelka, bo w poniedziałek jest zaproszony na urodziny do kinder parku :)
Dziś zaczynam 32 tydzień, juz niewiele zostało:)
Apropo kwiatków, to chcialam Wam pokazać moją kolekcję :D :)
Piękne[emoji16][emoji16] moje właśnie wczoraj puściły pąki[emoji16]

reklama
Dzień dobry

Ale mi dzisiaj było ciężko wstać. Normalnie poszłabym dalej spać, ale mam trochę rzeczy na dzisiaj zaplanowanych i w tym jeszcze zakupy.
W ogóle to odwaliłam numer i nie mogę znaleźć mojej książeczki od ciąży. Zawsze mam ją albo w torebce, albo w segregatorze. Teraz zapadła się pod ziemię. Przewalilismy całe mieszkanie do góry nogami i nie znaleźliśmy.... Ryczeć mi się chce!

Dzień dobry

Ale mi dzisiaj było ciężko wstać. Normalnie poszłabym dalej spać, ale mam trochę rzeczy na dzisiaj zaplanowanych i w tym jeszcze zakupy.
W ogóle to odwaliłam numer i nie mogę znaleźć mojej książeczki od ciąży. Zawsze mam ją albo w torebce, albo w segregatorze. Teraz zapadła się pod ziemię. Przewalilismy całe mieszkanie do góry nogami i nie znaleźliśmy.... Ryczeć mi się chce!
Na spokojnie... na pewno się znajdzie[emoji8] Przestańcie na chwilę szukać i jak zaczniecie od nowa to już będzie[emoji4]

Dzień dobry wszystkim [emoji11][emoji5]

My wstaliśmy niedawno, ja się szykuje, Bartek z pieskiem na dworze, później śniadanko jakieś i idziemy posiedzieć trochę na plaży. Dziś całe szczęście ma być max 18 stopni i cały dzień bez żadnych opadów deszczu także najważniejsze. Bo nie zniosłabym dziś znowu siedzenia paru h w pokoju przez pogodę, szczególnie, że w niedziele o 15-16 już wyjeżdżamy [emoji107][emoji19]

Dlatego trzeba wykorzystać na maxa te ostatnie dni i pospacerować. Pieska pewnie weźmiemy tak od 11-13 na spacer po plazy, a później zostawimy w pokoju żeby odpoczywał i żebyśmy my też się nie męczyli z nim ciągnąć za smycz, bo on małe ADHD po mamie hah.

Dzieki ;) No boje sie,nie powiem.. hyhy co do wieku.. i tak sie czuje na 18-stke :D stwierdzilam ostatnio ze ogolnie to wszystko mam.. nie chodzi o kwestie materialne,sa wazne ale sa rzeczy wazniejsze, tzn mam super meza.. ktory czasem doprowad,a mnie do furii,piekna,madra corke.. ktora za kilka lat bedzie tworzyc swoj swiat ;) wiec czas wychowac kolejnego cudownego trola :D

Hah pięknie to napisałaś [emoji173]️[emoji7][emoji7]

Ja też marzę o większej rodzince niż nasza dwójka i jedno dzieciątko. Tak za 3-4 lata jak będą lepsze warunki mieszkaniowe tzn większe lokum to na pewno chce drugie dzieciątko, albo może by się udało bliźniaki za jednym razem trafić i już z głowy hah. A jak nie to synek następny, a tak łącznie od teraz za 7-8 lat ostatnie, trzecie, córeczka by było fajnie na koniec taka malutka, słodziutka jak już Kornelia będzie miała 8-9 lat, braciszek 4 i ona dopiero noworodek. No i jeszcze psa chciałam ze schroniska jak będziemy mieć ten domek jakiś z ogródkiem małym.

A czego dokładnie ? Ja w sumie się boje trochę , nie jakoś bardzo..
Nie boje się porodu ale gdzieś tam w głowie mam różne obawy że o czymś kiedyś zapomne, że nie będę się budzić na karmienie , że nie będę wiedzieć jak dać cyca . .
A ostatnio śni mi się że zapominam o dziecku i nie karmię go cały dzień i on tak wtedy płacze [emoji58] mam nadzieję że nie zapomnę nakarmić dziecka przez cały dzień [emoji849]

Hahah oj nie zapomnisz, będzie dawało „wyraźne” i głośne znaki swojego głodu na mleczko [emoji16][emoji847]

Nadzieję i marzenia można mieć :) przecież to nic złego, że chciałoby się żeby było tak i tak :) każda z nas ma marzenia co do terminu, przebiegu porodu, powrotu do domu itp :)

Ważne tylko żeby mieć świadomość, że wszystko toczy się jednak swoim tempem i maluszki same wiedzą kiedy wyjść :) ale nadzieje i marzenia to dobra rzecz :)

Dokładnie tak, ja nam to i to także w miarę zdrowe podejście do sprawy. No i mimo, że to będzie mój pierwszy poród to nie nakręcam się negatywnie i na pewno nie odczytuje Internetów w tematach sprawozdań prosto z porodówki hah. Wole mieć nadal w głowie te moje podejście „ nie boje się, co ma być to będzie, a urodzić i tak naszą córeczkę chcę bardzo i muszę także trzeba to przejść i „chwila” i będzie po wszystkim”

Coraz częstsze te skurcze..
Przedwczoraj i wczoraj ból jak na miesiączkę+twardnienie brzucha, dzisiaj twardnienie brzucha+ból jak na miesiączkę+ból kręgosłupa , od czasu do czasu tez pachwin..to chyba przepowiadające, czyli coraz bliżej mojego aniołka [emoji173]️

Może w szpitalu na ktg sprawdź te skurcze i prace macicy? Jeśli będą 60-80 miały wartość to znaczy, że już przedporodowe. Od razu sprawdza ciśnienie i tętno maluszka, to tez ważne. Jeśli dzidzia ma za dużo tętno to od razu musza np wywoływać poród, bo to zagrożenie.
A te skurcze to ja miałam np wartości od 15-35, ale lekarz mówił, że to w normie

reklama
Ja będę miała różnice 5,5 roku i myślę że jest super o tyle że córka już to wszystko rozumie i się angażuje i bardzo chce mieć rodzeństwo. Mam dużo koleżanek które mają dzieci jedno po drugim i często obserwuje coś bardzo smutnego, jak się rodzi nowe dziecko to to starsze które jeszcze ciągle jest małe jest spychane na dalszy plan . Oczywiście to kwestia rodziców a nie tego że są dzieci w nie dużej różnicy wieku.
Ja mam teraz takie poczucie że poświęciliśmy dużo czasu córce i daliśmy dużo z siebie żeby była taka jaka jest. Teraz będzie drugie dziecko które napewno już nie będzie miało tyle uwagi co córka bo jedynakiem nie będzie ale ma dobry wzór w postaci starszej siostry:)
U nas będą 4 lata różnicy i też mi się wydaje , że to tak optymalnie. Córka w wielu rzeczach jest już samodzielna i bardzo lubi mi we wszystkim pomagać. Mam nadzieję, że przy dzidziusiu będzie mi też pomagać. Jednak to nadal jest małe dziecko i wiem , że będziemy musieli z mężem poświęcić jej mimo wszystko dużo uwagi i okazywać jeszcze więcej miłości niż do tej pory. Bo na razie jest sama i ma nas na wyłączność, a jak będzie dzidziuś to nie chciałabym, żeby czuła się odtrącona.
Tego się boję najbardziej, czy poradzimy sobie z tym, żeby córka była szczęśliwa, że ma brata, a nie widziała w nim kogoś kto zabrał jej mamę i tatę.
Hej dziewczyny :)
Nadrabiam Was od 7 rano i końca nie widac :D :)
Mały chciał miec dziś wolne od przedszkola więc leżymy jeszcze w łóżku:)
W Poznaniu chłodno 12 stopni, ale w końcu jest czym oddychać. Wykorzystam pogodę i później pojedziemy po prezent dla koleżanki Marcelka, bo w poniedziałek jest zaproszony na urodziny do kinder parku :)
Dziś zaczynam 32 tydzień, juz niewiele zostało:)
Apropo kwiatków, to chcialam Wam pokazać moją kolekcję :D :)
Moja córka ubrana na galowo poszła dziś do przedszkola bo mają zakończenie roku i wręczenie świadectw☺ ale jeszcze do końca miesiąca będą chodzić.
U nas zimno 11 st. Słonecznie ale bardzo wieje.
Ja swoimi storczykami się obecnie nie pochwalę bo z 5 jakie mam 3 przekwitły. A propo jakich nawozów używacie żeby cały czas kwitły?

A ja dzisiaj zaczynam 33 tc ☺

Do góry