reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale mówisz teraz o skaczącej wartości tętna? Ja ostatnio miałam takie skoki prawie cały czas przez godzinę leżenia 80-230 i tak góra dół gora dół :p czasem '---' i Myslalam, ze przez to złe wyjdzie. Ale powiedzieli ze jest w porządku i zwątpiłam. Ale czasem było między 145-160, przez dłuższa chwile, Wiec może to wystarczy do tego, ze jest dobrze.
No właśnie jak jest normalne i od czasu do czasu podskoczy to jest dobre. Jak by było ciągle równomierne to nie za dobrze.

reklama
A ja tak :D ja się mecze a on będzie pił :D haha. No ale trudno , tak jest od zawsze to nie będziemy zmieniać tradycji bo mam chumorek :p
Oj Klaudia krótko tego chłopa trzymasz, nie boisz się że w końcu się zerwie ze smyczy ? [emoji16][emoji23]
Pamiętam że na początku związku też byłam taka zaborcza a teraz każdy robi co chce bo jesteśmy ludźmi i życie mamy jedno [emoji39] co chce ale wiadomo w granicach rozsądku i tak jak przystaje na małżeństwo [emoji16]
I odkąd żyjemy sobie luźniej to jest lepiej. Mój pojechal ostatnio na wieczór kawalerski na dwa dni to jeszcze nie pojechał a już myślał jak wrócić w niedzielę rano . Wiem że jakbym go trzymała krótko i by wreszcie pojechał na taki wyjazd to pewnie wróciłby we wtorek [emoji23][emoji23]

Ja do wózka zamawiam taki komplet :)
Zobacz załącznik 869930
Ale nie widziałam żeby mieli otulacze. Ooo. A ile taki ? I to będzie cieniutki kocyk taki ? :) Taka pieluszka jak by ?
IMG_0187.PNG

Ja teraz z innej strony zamawiałam, bo chciałam przede wszystkim kokon, a na tamtej stronie nie mieli. Przy okazji zrobiłam większe zakupy :p a Otulacz 59zl, No tak myśle ze to będzie coś takiego :D znalazłam taki na Allegro, ale mi nie odpisali, Wiec szukałam gdzie indziej ;)
IMG_0188.PNG

Załączniki

• IMG_0187.PNG
    IMG_0187.PNG
    196,2 KB · Wyświetleń: 326
  • IMG_0188.PNG
    IMG_0188.PNG
    208,6 KB · Wyświetleń: 340
Ten mój facet mnie kiedyś wykończy [emoji23]
Zadzwonił teraz na przerwie. Rozmawiamy sobie. I nagle wyskoczył , że jak to będzie jak zacznę rodzić. Czy zdążę , czy nie lepiej karetka pojechać. Tłumacze mu , że nie pojadę karetka bo zawiozą mnie do najbliższego szpitala , akurat tu gdzie nie mam zamiaru nawet usiąść na izbie.
To później wpadł na pomysł , że jak już coś będę czuła ale nie rozkręci się na dobre, do pojedziemy do Kielc lub zadzwonimy do mojego lekarza żeby nas wcześniej przyjął , bo lepiej dwa dni polezec i się nie martwić niż jechać w stresie. Przyznałam mu rację. Że tak tez bym chyba wolała ;)
To znowu pytanie "a jak będziesz w szpitalu i zaczniesz rodzić to ja zdążę dojechać żeby być przy porodzie ?" To mu mówię, że nie rodzi się 5minut. Zanim zrobi się rozwarcie to też trochę czasu mija [emoji23]
Naogladal się biedny chyba filmów , że kobiety rodzą w taxowkach [emoji23]
Kazalam mu nic nie planować związanego z porodem bo nigdy nic nie wiadomo. Jak się zacznie , kiedy i ile będzie trwał. A swoimi planami mnie tylko denerwuje ..

To zaczal kolejny temat. Że koledzy w pracy pytają kiedy robi pępkowe. To mój się zaczął zastanawiać i postanowił spytać mnie.
Bo ja pewnie wiem.. [emoji15]
Czy jak kobieta urodzi to on idzie pić ?
Tu już mu wygarnelam. Że najlepiej jak już główkę zobaczy to niech leci chlac. Bo to w tym momencie jest i będzie najważniejsze. Kiedy trzeba się napić..... XD no ludzie..
Baba się martwi , zeby dziecko urodzić i się nie przekręcić a facet kiedy trzeba oblać narodziny.
Powiedział , że właśnie on by tak nie potrafił. Że będzie chciał ze mną być jak najdłużej. A poza tym , jak zobaczy nasza córeczkę to nie w głowie mu będzie żadne pępkowe bo nas pewnie na krok nie opuści. Jedynie wieczorem na drugi dzień napije się z moim bratem. Eh. Faceci ....

A tak teraz ja Was spytam. Bo w sumie się zastanawiam. Jak to pępkowe wygląda. Wiem że tak jest, że kobieta w szpitalu a facet oblewa. Ale kiedy. I jak to u Was wyglądało ?

Ja nie kojarzę żeby mąż po urodzeniu się córki poszedł pić. Nic mi o tym nie wiadomo jak byłam w szpitalu. Może z ojcem swoim wypił wieczorem ale rano do mnie przyjechał więc jeśli już to musiało być symbolicznie. Dopiero jak chrzciny robiliśmy jak mała miała 2 mce to wypił. Teraz będzie miał naszą córkę pod opieką to w ogóle nic nie umoczy.

Zaufanie mam. A pozatym w domu z rodziną jak będzie pił to zaufania nie trzeba bo wiem , że nigdzie nie wyjdzie :) niech sobie zrobi te pępkowe. Nie będę mu bronić. :blink::rolleyes2:
A mówisz z rodziną .. on nie ma kolegów ? Czy po prostu na jakiś inny dzień planuje opic sytuację ? [emoji23][emoji23]
Mnie się to wydaje symboliczne .. nie chodzi zeby iść na dyskotekę i dobrze się bawić.. ale wiem że mój będzie chciał spotkać się z kolegami, wypić pewnie piwko za małego pochwalić się zdjęciami i poopowiadać wrażenia z porodówki [emoji23] ostatnio właśnie jak był na tym kawalerskim to zgadal się z chłopakiem co ma dziecko i sobie rozmawiali pół wyjazdu o ciąży i dzieciach i potem mi opowiadał jakieś dziwne rzeczy [emoji23][emoji23]

Oj Klaudia krótko tego chłopa trzymasz, nie boisz się że w końcu się zerwie ze smyczy ? [emoji16][emoji23]
Pamiętam że na początku związku też byłam taka zaborcza a teraz każdy robi co chce bo jesteśmy ludźmi i życie mamy jedno [emoji39] co chce ale wiadomo w granicach rozsądku i tak jak przystaje na małżeństwo [emoji16]
I odkąd żyjemy sobie luźniej to jest lepiej. Mój pojechal ostatnio na wieczór kawalerski na dwa dni to jeszcze nie pojechał a już myślał jak wrócić w niedzielę rano . Wiem że jakbym go trzymała krótko i by wreszcie pojechał na taki wyjazd to pewnie wróciłby we wtorek [emoji23][emoji23]
Nie trzymam go na smyczy więc nie ma z czego się zrywać [emoji16]
Jesteśmy tyle kilometrów od siebie wiec czasem myślenie jest inne. Ale piątek, sobotę i niedzielę spędza z kolegami przy grillu, piwie itp. czasem są o to kłótnie ale to zależy od sytuacji i jego zachowania. Ale bez przesady. Nie trzymam go pod butem :)
Oboje się znamy, rozumiemy i szanujemy swoje za i przeciw. A to najważniejsze :) nie mamy z tym problemu. Jeśli bym powiedziała , że nie chce żeby było jakiekolwiek pępkowe to pewnie by się zgodził. Bo ważniejsze jest dla niego żebym była spokojna i dziecko niż impreza. Ale skoro nocy i tak ze mną nie spędzi to niech posiedzi z rodziną przy wódce i oblewa zdrowie naszej małej :):)

reklama
Tak. Właśnie lekarz powiedział mi że to tętno ma mieć w zapisie zaburzenia. Ja jestem laikiem. Zdziwiłam się mimo że to trzecia ciąża. Stąd pomyślałam że podzielę się z wami tą nową wiedzą;)
No to dobrze wiedzieć ;) ja ostatnio cały czas mówiłam mojemu, ze coś jest złe, bo ciagle skacze. A oni na koniec ze jest wszystko w porządku i już poki co nie musimy przyjezdzac, ja zonk, No ale cieszę się :p i wg Myslalam, ze właśnie przez te skoki moja gin mnie wysłała do szpitala, żeby tam sprawdzić. Dla mnie najwazniejsze, ze mówią ze jest dobrze, na kolejnym u gin tez mówili, ze jest dobrze. Wiec chyba nie mam się co martwic :) Jeszcze Ty mnie utwierdzasz w przekonaniu ;)

Do góry