reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też dziś pracowita pszczółka;) w ogóle zawsze od rana mam tyle zajęć A po południu już odpoczywam jakbym miała pracę na etacie :) dziś standardowo odkurzanie i mycie podłóg, pół kuchni wymyte wewnątrz szafek, umylam piekarnik , zrobiłam pranie małego i uświadomiłam sobie że jeszcze lampkę nocną potrzebuje;)

Jutro rano laboratorium i ktg.

A z jedzeniem to ja w sumie też mało jem, choć od wczoraj chodzi za mną coś czekoladowego A nie mam kompletnie nic. Może to i dobrze ;)

To mamy podobne charakterki chyba tzn takie lekkie ADHD hah, ja nie wiem kiedy przystopuje tzn też dużo wypoczywam itd, ale już 35 tyg, a ja nadal jakbym nie była w ciąży i dużo potrafię zrobić i nic nie boli.

Ja w przyszłym tyg idę pobrać krew, oddać mocz i ten wymaz gbs żeby na 9 lipca na ostatnia wizytę u gina mieć. A pojutrze pójdę do szpitala i poradni dowiedzieć się jak to jest z położna po porodzie i lekarzem dla dziecka :)

Jutro sprzątanie z Bartkiem mieszkania całego, ja kurze, podłogi umyje, on kuchnie i wc wyczyści i odkurzanie. A w czwartek wyczyszczę lodówkę w środku i piekarnik tez ;) a Bartus mój musi się w czwartek i piątek przed pójściem na południowke pouczyć, bo w weekend już ostatni raz jedzie do Wrocławia do tej swojej szkoły muzyki nowoczesnej i ma 4 ostatnie egzaminy i już każdy weekend będzie z nami :)

Później dopiero pod koniec września wraca.

Ja ze słodyczami przeginalam, a odkąd mam już zrobione te 3 ząbki elegancko to stawiam sobie limit tzn jedna słodka rzecz w tyg i koniec. 2 x dziennie mycie zębów i płukanie płynem, bo nie chce już mieć do roboty nic w buzi ;/ i tak mam dużo plomb jak na 23 lata swoje

reklama
A piwnice macie i folie taka żeby go przykryć cały żeby się nie kurzył? :) bo ja w nast weekend będę prała te dwie gondole co mamy i jedna zostaje u teściów, druga bierzemy do nas i stelaż i do piwnicy pod folie i będzie sobie czekał na pasażerkę [emoji5]

Hmm, nie wiem :( chyba nie trzeba? Ale ja i tak bym nie wytrzymała i złożyła hahha
Nie mamy miejsca w piwnicy. Więc wózek chyba rozłożymy , żeby tylko sobie oko nacieszyć i złożymy spowrotem. A dopiero jak wyjdę ze szpitala to złożymy, jak będziemy chcieli na spacer wyjść. Później już będzie stał cały czas :)

Dziękuje [emoji5] ciekawa jestem jak ta moja żabka z tego brzuszka wyglada [emoji179][emoji85] czy rzeczywiście będzie miała taka bujną, czarna, gęsta czuprynkę po urodzeniu jak ja i mój Bartek [emoji16]

U nas od pokoleń blond kręcone włoski , u mojego znowu czarne , ale K ma blond więc ciekawa jestem jakie będzie miała. I ogólnie wyglądu też ❤️ zawsze się zastanawiałam jak będzie moje dziecko wyglądało ❤️ taka Kinder Niespodzianka [emoji7]

Ja to z babcia mojego faceta mam dopiero:D dla niej to w ogóle nic nie jem, by we mnie pchała i pchała, jak to mówi : jak już nie chcesz jeść to chociaż zrób to dla maluszka, siedzieć tez mi za dużo nie wolno, powinnam chodzić i chodzić, dobrze ze 200km dalej jest, bo by mnie umęczyła:D
Hehe mam to samo z babcią męża. Ciągle coś we mnie wpycha, a ja nie mam siły tyle jeść, Ona je 5 posiłków dziennie, musi być 1, 2 śniadanie itd itd, a ja jem zdrowo, ale po prostu wtedy gdy zgłodnieję albo jak mam na coś ochotę, a ona myśli, że jestem na diecie:O, ("za mało jesz, za mało jesz"), ale nic nie mówię, kochana jest, widzę ja raz w miesiącu to się mogę poświęcić ;). Przytyłam już prawie 9 kg, obawiam się, że tez osiągnę 70 kg bo przewidywany termin porodu mam na 2 września :O
Dziś odebrałam paczuszkę że smyka i nie mogłam się oprzeć tej białej polarowej bluzie z Reserved [emoji7], tam też są już promocje, kosztowała 19,99;).
W czwartek mam 3 prenatalne, mam nadzieję, że Malutka nie okaże się teraz chłopczykiem bo coraz ciężej kupować mi unisexowe ciuszki ;), a dodatkowo dostałam paczuszkę ciuszków dla dziewczynki od kuzynki :), a i strasznie się cieszę bo od drugiej kuzynki dostałam awaryjne łóżeczko, które będzie stało u teściowej, bujaczek i elektryczną nianie z kamerką[emoji7]
IMG_20180626_154003_HDR.jpg

Załączniki

• IMG_20180626_154003_HDR.jpg
    IMG_20180626_154003_HDR.jpg
    122,9 KB · Wyświetleń: 291
Ostatnia edycja:
Nagielam trochę zalecenia lekarza i wyszłam na 20 minut na spacer.. dwa tygodnie siedzenia w domu , jaka ulga odetchnąć świeżym powietrzem ❤️
Bluzka która kupowałam na początku miesiąca , już zrobiła się za krotka. Ciekawe w czym ja będę chodziła do końca ciąży , pewnie reszta rzeczy też się "skurczyła" [emoji23]

2018-06-26-17-14-16.jpg

Załączniki

• 2018-06-26-17-14-16.jpg
    2018-06-26-17-14-16.jpg
    93,6 KB · Wyświetleń: 262
reklama
Ja też dziś pracowita pszczółka;) w ogóle zawsze od rana mam tyle zajęć A po południu już odpoczywam jakbym miała pracę na etacie :) dziś standardowo odkurzanie i mycie podłóg, pół kuchni wymyte wewnątrz szafek, umylam piekarnik , zrobiłam pranie małego i uświadomiłam sobie że jeszcze lampkę nocną potrzebuje;)

Jutro rano laboratorium i ktg.

A z jedzeniem to ja w sumie też mało jem, choć od wczoraj chodzi za mną coś czekoladowego A nie mam kompletnie nic. Może to i dobrze ;)
Za mną też chodziło coś czekoladowego :p to kupiłam w Biedronce 10 Grześków, Milkę i duże ciasto z kawałkami czekolady :D ale ukroilam kawałek i cos mi za słodko. Już nie mam ochoty na czekoladę ale na coś fajnego , słonego [emoji16]

Do góry