reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry :)

My wstaliśmy godzinkę temu, śniadanko, wstawiłam ostatnie pranie, umylam naczynia, obrałam ziemniaczki i warzywa na zupę ogórkowa, bo dziś i jutro w menu, a dla pieska skrzydełka gotowane [emoji5]

Dziś mam pare rzeczy do zrobienia to czas zleci szybciutko.
Po śniadaniu weźmiemy się za sprzątanie mieszkania, później rozwiesze pranie, prysznic, ogarnięcie się i po południu planuje pójść do rossmana po odbiór pieluszek za grosz i do kiosku ruchu odebrać 2 paczki, bo czekają, ciekawe co to [emoji5]

Później będę prasowała, bo się nazbierało i dziś już luzik :)

A u was jakie dziś plany?
Ja idę do nowej lodziarni na sorbety owocowe[emoji23][emoji16] mój ambitny dzień [emoji16] A potem obiad i zobaczymy, co tam mąż wymyśli[emoji16]

reklama
A ja wstałam przed 8 i tak się kręcę łazienka-łóżko :-D ale teraz już się na dobre wywlokłam i planuję puścić pranie bo mój mi napisał smsa że pracuje cały weekend więc coś czystego się przyda :D
Na obiad dziś robię ryż z mieszanką chińską. Moja mama planuje dziś ugotować gar bigosu więc super bo bardzo lubię :p Chciałabym skoczyć dziś do rossmana bo widziałam promke na Lovele i pampersy te najmniejsze ale mąż na 9999% nie da się namówić a byliśmy wczoraj w Auchanie i 1.625kg proszku z Loveli 28.99 kosztowało a w rosmannie 16.99 także jaka różnica :p

Dzień dobry :)

My wstaliśmy godzinkę temu, śniadanko, wstawiłam ostatnie pranie, umylam naczynia, obrałam ziemniaczki i warzywa na zupę ogórkowa, bo dziś i jutro w menu, a dla pieska skrzydełka gotowane [emoji5]

Dziś mam pare rzeczy do zrobienia to czas zleci szybciutko.
Po śniadaniu weźmiemy się za sprzątanie mieszkania, później rozwiesze pranie, prysznic, ogarnięcie się i po południu planuje pójść do rossmana po odbiór pieluszek za grosz i do kiosku ruchu odebrać 2 paczki, bo czekają, ciekawe co to [emoji5]

Później będę prasowała, bo się nazbierało i dziś już luzik :)

A u was jakie dziś plany?

Hej dziewczyny :)
A ja wrocilam z przedszkola i laboratorium :)
Druga pralka się pierze, posprzątam w domku a na obiadek tortilla bo mezus mial takie życzenie hehe :)
Popołudniu podjade tylko po wyniki do laboratorium i laba :)

Mój plan na dzisiaj?
Wstawić gary do zmywarki, puścić pranie, pogonić starszego do sklepu po proszek do prania i do mycia garów. Do tego zrobić na obiad placki z jabłkami i może szarlotkę. A tak to słodkie lenistwo. Jutro mam gienia, także dzisiaj mam w dupie obowiązki domowe.

Dzien dobry Kobietki :-D ja juz po kawce śniadaniu i zakupach na obiad :)
Czy ktoras z Was ma problem z tym drugim ciśnieniem ? Bo byla wczoraj położna i zwrocila mi uwagę, że to drugie Mamcia wysokie miałam 121/97 i kazała obserwować i mierzyć parę razy dziennie. Bierzecie coś na to ?

@KatiNails Hihi oczywiście masz rację, że wyjdzie po porodzie czy w ogóle będę miała sile umyc i wysuszyć, ale mam taką małą ta suszarkę, że spokojnie się zmieści w torbiet:)

@Mikasa7 Najważniejsze, ze lody przelamane i widać ocieplenie w Waszych stosunkach, bo szkoda czasu na ciche dni. Teraz już będzie tylko lepiej. :) trzymam kciuki. Grunt to szczere rozmowy, a nie fochy. Spokojną Rozmową zawsze wszystko się wyjaśni i nie ma żalu i "zimnych" dni.

@madziula92 powodzenia na wizycie :) pochwal się po co u Maleństwa

@Anulaa88 mi tez położna kazała liczyć żeby 10 ruchów przez cały dzień było.

@miloscwczasachpopkultury masz rację, że nasze Dzidziusie mają juz coraz mniej miejsca i nie zawsze mocno fikają. Sama widzę, że są dni co czuje co chwilę Małego a są dni, że rano czuje i dopiero później wieczorem jak się położę.

@KatiNails co za pech, że musiałaś go zobaczyć :( współczuję. Popraw sobie czymś humor.

No ja to wiem tylko że jak ci lekarz mówi to co to liczę jak osiol;) może przez tą cholestaze zasrana bo te kwasy żółciowego są niebezpieczne dla dziecka

To licz sobie, będziesz spokojniejsza.
Ale nie martw się jak jest 8 na godzinę czy dwie. Bo dodasz dwa ruchy, nie tylko kopnięcia ale zwykle mizniecie rączka to masz ruchów na cały dzień. Dziecko nie wie że chcialabys 10 na godzinę i ani jednego ruchu mniej. Zjedz coś słodkiego, połóż się na boku. Mnie najczęściej kopie w lewy bok , tam gdzie jest najcieńsza skóra. AZ mogę złapać rączkę czy nóżkę [emoji5]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzien dobry Kobietki :-D ja juz po kawce śniadaniu i zakupach na obiad :)
Czy ktoras z Was ma problem z tym drugim ciśnieniem ? Bo byla wczoraj położna i zwrocila mi uwagę, że to drugie Mamcia wysokie miałam 121/97 i kazała obserwować i mierzyć parę razy dziennie. Bierzecie coś na to ?

@KatiNails Hihi oczywiście masz rację, że wyjdzie po porodzie czy w ogóle będę miała sile umyc i wysuszyć, ale mam taką małą ta suszarkę, że spokojnie się zmieści w torbiet:)

@Mikasa7 Najważniejsze, ze lody przelamane i widać ocieplenie w Waszych stosunkach, bo szkoda czasu na ciche dni. Teraz już będzie tylko lepiej. :) trzymam kciuki. Grunt to szczere rozmowy, a nie fochy. Spokojną Rozmową zawsze wszystko się wyjaśni i nie ma żalu i "zimnych" dni.

@madziula92 powodzenia na wizycie :) pochwal się po co u Maleństwa

@Anulaa88 mi tez położna kazała liczyć żeby 10 ruchów przez cały dzień było.

@miloscwczasachpopkultury masz rację, że nasze Dzidziusie mają juz coraz mniej miejsca i nie zawsze mocno fikają. Sama widzę, że są dni co czuje co chwilę Małego a są dni, że rano czuje i dopiero później wieczorem jak się położę.

@KatiNails co za pech, że musiałaś go zobaczyć :( współczuję. Popraw sobie czymś humor.
Popsuć nie popsułam.. ale potwierdziło się co znajomi mówili... Stoczył się jak nie powiem co... 33 lata a wygląda jakby miał ponad 40... Masakra !

A to jak masz taką ala podróżną małą to jasne :D wiele miejsca nie zajmie :D

reklama
Do góry