miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Tzn czytalam ze moze sie osuwac i stad ten sluz z tymi nitkami.. jak gin mnie dzis badal bylo czysto.. a przy kazdym podtarciu tak mam..
Spokojnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tzn czytalam ze moze sie osuwac i stad ten sluz z tymi nitkami.. jak gin mnie dzis badal bylo czysto.. a przy kazdym podtarciu tak mam..
Teraz znow bylam siku i zauwazylam ze sluz jest rozowawy.. :/ moze byc ze przez badanie, tez mnie cisnie w miednicy bardzo.. i boli mnie jak na okres i promieniuje na krzyz.. a jestem troszke przewrazliwiona przez ta szyjke miekka 1.5cm i rozwarcie 1cm..To może po badaniu coś tam podrażnil... Ja też coś czuje ze niedługo u mnie coś może się dziać bo skurcze czuje co raz częściej coś około 15 razy dziennie. I strasznie mnie ciśnie w krocze
Nie widze fotek znowuU mnie dotarł kurier z materacem, wiec na próbę go zamontowałam, założyłam ten ochraniacz na niego, klin włożyłam i prześcieradełko i tak się prezentuje [emoji4] oczywiście jeszcze go ściągnę i wywietrze, po 20 lipca wybiorę wszystkie kocyki, poduszki itd. Jeszcze muszę zamówić ten zestaw kołderka i poduszka białe w kolorowe piórka i gotowe królestwo dla małej [emoji4] i te kocyki 3 to tak teraz tylko tam leżą. Tak to będzie tylko kołderka i podusia, a kocyk w arbuzy będzie rozłożony na fotelu rozkładanym, kocyk ten turkus z minky to będzie w domku na wszelki wypadek do przykrycia, a ten taki polarowy cienki ze słonikiem to na spacery jeśli będzie już chłodniej [emoji4]
Idę na pocztę, bo znowu coś do mnie dotarło - może to najkleki na ścianę dla małej to tez się pochwale. I muszę kupić loda jakiegoś owocowego, bo nie wytrzymam [emoji5]Zobacz załącznik 871813Zobacz załącznik 871814Zobacz załącznik 871815
Wiem ale jestem juz przewrazliwionaSpokojnieczop może nawet do 2 tyg przed porodem odchodzić
![]()
Nie widze fotek znowu![]()
Sama bym nie poszłaNo to faktycznie w takim przypadku lepiej 1osobowa żeby z Tobą był . Ja to nie pamiętam ale chyba też byłam w 1 osobowej .. była też kanapa żeby mąż sobie usiadł pilki drabinki a reszty rzeczy nie pamiętam co tam było z wrażeńia![]()
Ja mam 50km.. a ze swoim stresem to chyba pojadę odrazu jak tylko się coś zacznieJuż nie pamiętam ale jakoś mało 2 czy 3 cma skurcze jak pojechałam to miałam co 10 min , mam trochę drogi 25 km do szpitala to teraz też tak pojadę jak będą co 10 min a nie mniej
![]()
Dziekii , że to napisałaś tak szczegółowoMi po 18 odeszły wodyzjadłam obiad ze skurczami co 3-4 min. Jak dojechałam po 19 do szpitala rozwarcie 5 cm. Około 22 bóle parte, ale jak wcześniej pisałam ze względu na GBS dodatni miałam przec co trzeci skurcz,a dwa oddychac. Dlatego II faza porodu trwała na maxa 2 godziny, nikomu nie zycze
Nie pamiętam co było na sali, bo bałam się ruszyć żeby mocni3j nie bolałona pewno były piłki, prysznic, teraz może skorzystam z gazu rozwesalajacego
podczas przyjęcia na IP od razu powiedziałam, że chce lewatywe...Ale położna zapomniała,skupili się na GBS. Podczas porodu były siki, kupa,a jak mąż otworzył sobie delicje to jeszcze na niego zwymiotowalam
sory za szczegoly
ale apeluje: nie jedzcie posiłku jak już się poród zaczyna
![]()
Może to śmieszne , że nie wiem , ale powiedzcie mi, co symbolizuje ten łapacz snu ?Ja właśnie zajadam zupkę ogórkowa i skrzydełka z zupy zjem i zrobie sobie małe spa dziś tzn wymocze nóżki w wodzie z solą, pomaluje pazurki u stop i rąk, a później książka, bo idealna pogoda dziś. Także lenistwo
A mój Bartek zawiesił następny łapacz snów w wejściu do pokoiku małej
Zobacz załącznik 871771
Ja teżJa już mam problem żeby sobie paznokcie u stóp obciąć a co dopiero malować...szacun![]()
Może to od tego materaca. Na nich jest taka folia , kark może od tego a piersi .. nie wiemDziewczyny zauwazylam ze od pobytu pierwszy dzien w szpitalu, strasznie poci mi sie kark i cyce,a wcale goraco nie jest,wrecz przeciwnie.. i tylko te miejsca.. ktoras z was tez tak ma? Wczesniej tak nie mialam.. zeby nie bylo,to nic sobie nie wkrecam.. pytam tylko![]()
Na jednej stronie mojego szpitala pisze , że odwiedziny od 13-16 w weekendy jakaś inna godzina, nie pamiętam. A na drugiej stronie, że czas nie określony jeśli chodzi o odwiedziny. Partner czy ktoś z rodziny może być z kobietą tyle ile chcą. Ciekawe jak to będzieU mnie na stronie szpitala jest napisane, ze odwiedziny 2h w ciagu dnia i po 1 osobie na raz. Zastanawiam sie jak to w praktyce wyglada :/
W domu tez tak mam.. a nie mam folii na lozkuSama bym nie poszłamusi być ze mną. Nie ma innej opcji
Ja mam 50km.. a ze swoim stresem to chyba pojadę odrazu jak tylko się coś zacznie
Dziekii , że to napisałaś tak szczegółowobo miałam zamiar jeszcze zjeść w drodze jak bym miała siłe, żeby później nie być głodna
Może to śmieszne , że nie wiem , ale powiedzcie mi, co symbolizuje ten łapacz snu ?
Ja teżledwo dzisiaj paznokcie obcięłam. Skarpetki jak zakładam to jestem tak zmęczona jak bym maraton przebiegła
Może to od tego materaca. Na nich jest taka folia , kark może od tego a piersi .. nie wiem
Na jednej stronie mojego szpitala pisze , że odwiedziny od 13-16 w weekendy jakaś inna godzina, nie pamiętam. A na drugiej stronie, że czas nie określony jeśli chodzi o odwiedziny. Partner czy ktoś z rodziny może być z kobietą tyle ile chcą. Ciekawe jak to będzie![]()