reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja wlasnei pomaluje te pazurki, wyjdę z pieskiem, wyniosę śmieci, wrócę to się umaluje pięknie i lecę na spokojnie spacerem do szpitala popytać o położna, pediatrę i te laboratorium. Ja jednak nie umiem leżeć tak, bo wtedy się słabo czuje tzn muszę ciagle coś robić xd

A takie pytanie mam, czysta ciekawość. Czy kupujecie jakieś mleko mm w razie wu, czy dopiero jak będziecie pod ścianą? A jeśli tak, to jakie.

Ja miałam nie kupować, ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką i mówiła mi , że ona prawie mleka nie miała i dobrze, że kupiła sobie mm i butelkę wzięła do szpitala bo się przydało :D ja się zastanawiam nad Hipp Combiotik 1 :)

Z tymi oknami to różnie bywa .. jednej zaszkodzi drugiej nie .
Ja okna mylam całą ciążę łącznie ze zmianą zasłon i firan , naszczescie mam nisko także z krzesła spokojnie dostaje nie muszę mega ponosić rąk a niska bardzo nie jestem bo 171 cm :D dzisiaj też trochę będę myć okna ale tylko szyby chyba chociaż samym płynem , zasłony zmieniałam tydzień temu więc teraz za ok miesiac następna zmiana .

Czasem żałuję że mam psa w domu ... Dzisiaj jak składałam narożnik już zsuwałam patrzę że coś leży .. a tam stara zdechla wielka wielka mysz .. aż krzyknęłam dobrze że mąż był jeszcze w domu .. jak to trzeba psa pilnować .. w lato jak goraco mam drzwi otwarte więc wychodzi sobie na podwórko kiedy chce .. teraz mam taki apetyt .. pojedzone cały dzień a napewno mięsa nie tkne :D

My już po szpitalu. Oglądałam porodowke. Są dwie sale porodowe i w razie 3 porodu dostawiają łóżko do sali gdzie robią ktg ( mówiła, że zdarza się to bardzo rzadko). To szpitala muszę wziąć ręcznik i coś wygodnego do ubrania, ubranka na wyjście, kosmetyki itd. Pampersy, wkładki i ubranka są w szpitalu. Pytałam się o sale poporodowe to są dwuodobowe z łazienkami. Można wynająć sale rodzinna i wtedy maz czy partner musi być cały czas razem. Pytałam się o drugie dziecko czy też może być, ale nie, więc tego pokoju już nie bierzemy pod uwagę, bo nie będę stresować starszej córki, że nie ma obydwoje rodziców w domu. Koszt tego pokoju to pierwsza noc za darmo i każda kolejna 50 Euro.

A i dostaliśmy dzisiaj list, że od sierpnia nie musimy płacić za przedszkole. Jest jakiś przepis, że rok przed szkołą nie płaci się za przedszkole i jak rodzeństwo jest też w przedszkolu to również nie pobierają opłat, więc miła niespodzianka, bo nie miałam pojęcia, że takie przepisy są.

Ja mm nie kupuję. Będzie trzeba to wyskoczy się do sklepu. U nas w Nd też wszystko zamknięte, ale w razie czego, jak będę wiedzieć, że nie mam pokarmu to maz dokupi co trzeba, a w szpitalu mleko jest.

reklama
Ja miałam nie kupować, ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką i mówiła mi , że ona prawie mleka nie miała i dobrze, że kupiła sobie mm i butelkę wzięła do szpitala bo się przydało :D ja się zastanawiam nad Hipp Combiotik 1 :)
W szpitalu jak się nie ma pokarmu itp czy dokarmiają dzieci to podają swoje mleko nie trzeba brać swojego i butelek , przynajmniej tak u mnie jest , bo synka kiedyś trochę dokarmiali :)

Do góry