reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Muszę mamy zapytać w końcu pielęgniarka jest [emoji23] już z czystej ciekawości [emoji23]
Dopytaj bo powiem ci że aż sama ciekawa jestem. Wiesz szkoda mi było tej dziewczyny .. dostała wyrzuty po co tam jest a co ona biedna mogła zrobić .. fakt że sama zawinila bo wiedziała że ma cukrzycę i nie brała insuliny , olala temat no ale kurcze .. nie jej wina że nie ma diabetologi

reklama
Może głupie pytanie ale nie zlinczujcie mnie [emoji24]
Jeśli pójdę do tego neurologa w tym tygodniu i on mi powie , że nie trzeba rozwiązywać ciąży wcześniej to czy ja mogę na własną rękę po 37/8 tygodniu umówić się na CC ? Po prostu już nie daje rady .. wchodziłam po klatce na 2 piętro teraz z jakieś 20/30 minut. Przez pierwsze piętro się śmiałam ale jak zaczęłam ryczeć to skończyłam dopiero na łóżku. Gdyby nie K to załamała bym się już całkowicie.opiekuje się mna , jest przy mnie , sprząta, góruje , ubiera, podnosi. Czuje się jak niepełnosprawna. Tak się cieszę , że ma to wolne i jest przy mnie.. [emoji24] Nie mam już siły. Jestem sparaliżowana , jest to tak ogromny ból , ściska mi mięsień , nie mogę nogi podnieść , jak podniosę to aż mi slabo z bolu.. jak bym zaczęła rodzić to nawet bym do samochodu nie doszła ....... [Emoji24]
Jeszcze troszeczkę i będziesz miała to za sobą. Bądź dzielna, dasz radę! Tulę na pocieszenie!

Będę robić [emoji23] żeby babcie miały czym 'oblewać' wnusie [emoji23] bo nie lubią wódek itp jak dziadki [emoji23]
Screenshot_20180702-192453.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180702-192453.jpg
    Screenshot_20180702-192453.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 291
To trochę dziwne ..dziecko tak na siedzaco wyszło .. myślałam że trzeba tak chociaż na polezaco a jak na siedzaco to żeby byc wysuniata do przodu żeby miec tam luz :D

Pytałaś o wizytę ostatnio . To mam 16 lipca bez zmian , pytałam gin ostatnio i powiedziała że spokojnie zdążymy i z wynikami też zdążę ,da mi na wizycie 16 i włożę sobie do teczki , a jakiś wymaz miałam robiony na ostatniej wizycie to możliwe że to był gbs skoro za 2 tyg mam mieć wszystkie wyniki . Ale dam radę wytrzymać 2 tyg nie sądzę żebym wcześniej urodziła , jestem jakaś spokojna i nie stresuje się że wizyta dopiero 16 lipca i to będzie już 38.0 tydz :D Oprócz ból dup.y to , tam mnie nic nie boli , skurczów i twardnien brak także pewnie według terminu urodzę na koniec lipca , jak tamtym razem tylko 4 dni przed terminem a tez nie bolał mnie brzuch żadnych skurczy , ribilam wszystko jak teraz :)
Wczoraj byłam na zakupach dużo pochodziłam to jakoś mnie nie bolał tyłek , chyba trzeba było rozchodzić ten ból :)
Wczoraj wkoncu zamowilam 2 przesieradla do kołyski ,poszewka na taka cienką poduszkę , gruszkę , szczotkę do butelek , i takie 2 mini ręczniczki to może będą dobre do przemywania dupci wodą :)
Zobacz załącznik 872947 Zobacz załącznik 872948
Jak różowo ❤️ ta gruszkę myślę czy zamawiać. Siedzi mi w głowie heh :p
Piękne, naturalne i musza być naprawdę mocne, bo się nie łamią :)
ja swoich naturalnych od dobrych pięciu lat nie miałam, albo i lepiej... wszystko pod warstwa żelu. Ale wydaje mi się, ze ciaza wcale ich nie wzmocniła, chociaż jeszcze kiedyś nie narzekałam zbytnio na paznokcie. Ale z wygody zaczelam robic. Moje włosy są słabe i mega wypadają, stad myśle ze z paznokciami podobnie...
Śliczne paznokcie dziewczyny macie :):)
Sama z chęcią bym sobie robila, ale to co miesięczne chodzenie do kosmetyczki mnie zniechęca :p na szczęście teraz w ciąży mam tak mocne i ładne paznokcie , że tylko bezbarwnym lakierem pomalować wystarczy :) zwykły po dwóch dniach mi odpryskuje ;/
A co dwa / trzy dni muszę piłować tak szybko rosną. Zostawiła bym takie długie ale mama mnie goni , że pojadę do szpitala , nie zdążę obciąć i będę dziecko drapać [emoji16]
@Ankan pierwsze zdjęcie jak leżę norlanie.
Drugie jak próbuję wstać i napinam mięśnie. Widać że mięśnie się rozeszły u trzymają po bokach a na środku nic nie trzyma i brzuch nabiera kształtu trójkąta. Zobacz załącznik 872998Zobacz załącznik 872999
Też tak mam [emoji23]
Klaudia ja miałam ból taki na początku ciąży. Z opisu wygląda jak identyczny . Bolało dwa tygodnie i przeszło . Często nie dałam rady się sama ubrać , wstać , czy zejsc z kibelka. Dwa razy się przewróciłam .. ale ja się od razu na szpital nie wybierałam [emoji23][emoji23] byłam u ortopedy usłyszałam że w ciąży się takie rzeczy dzieją i nie wiadomo co to bo nikt nie robi badań na kobietach w ciąży i kazał przeczekać. Zadziałało
Wątpię , że miałaś taki ból jak ja. Chyba , że mamy inny próg wytrzymałości. Bo ja nie jestem w stanie przekręcić się z boku na bok. :/
Najgorsze jest to, ze przytylam juz 18kg, nie wiem co to bedzie do końca ciazy i jak pozniej wrócę do swojej wagi :( mam takie parcie na slodkie, ze nie moge sie pohamowac
To się nie hamuj :-* jedz skoro lubisz , kiedy będziemy sobie dogadzaly jak nie w ciazy ?:) Ja jem codziennie z dwa grzeski plus coś jeszcze, co mi wpadnie w rękę. A od czterech tygodni nie przytyłam ani jednego grama. Nie wiem jak to możliwe , skoro mała przytyła kilogram [emoji16]
Juz sie chyba przyzwyczailam do wizyt raz na miesiac, wczesniej mialam co 1,5miesiaca... cudowny NFZ [emoji14] i nawet nic o ktg nie wspominal czyli pewnie dopiero po terminie moga robic
Ja też nie będę miała robionego. Chyba , że po 40 tygodniu. Mój lekarz stwierdził , że ktg wcześniej jest nie potrzebne i nie wiarygodne jeśli robi się bez przyczyny. Jeśli nie ma podstaw to się nie zleca. Bo przecież przez godzinę na ktg będzie dobrze a w ciągu dnia i nocy ? Już się nie jest pod kontrolą sprzętu. Więc nie ma sensu przed 39tc.

To u mnie te 123zl to grosze w porównaniu z twoim szpitalem :o tyle , że u Ciebie prywatna klinika a u mnie szpital NFZ :/

Ja tylko tak napisałam jakby ktoś chciał rodzić prywatnie bo wtedy wiesz masz wszystko zapewnione ale jak dla mnie koszt z kosmosu. Ja będę rodzić w publicznym szpitalu :D

Klaudia fajnie jest tak sobie patrzeć jak facet pracuje w kuchni nie ? Ja tak mam od początku ciąży i mi się to bardzo podoba [emoji41][emoji41]
A on się tak wkręcił że teraz jak przegląda gazetkę ze sklepu i widzi np jakas polędwicę ( mięso takie co ja nie gotuje nigdy ) czy coś innego to patrzy na przepisy i kombinuję co by tu ugotować z tego . Oby mu zostało do końca tak :)

Nie widzę jak gotuje ale widzę jakie mi jedzonko przynosi :D i zrobił zdjęcie jaki błysk zrobił w kuchni :D przyszedł się pochwalić [emoji23]
On zawsze jak coś robiłam to pomagal, sprzątał, coś pokroił, przyprawił. Do tego akurat nie trzeba go namawiać. Jest mega kochany i rodzinny ❤️❤️❤️

reklama
Jak różowo [emoji173]️ ta gruszkę myślę czy zamawiać. Siedzi mi w głowie heh [emoji14]

Śliczne paznokcie dziewczyny macie :):)
Sama z chęcią bym sobie robila, ale to co miesięczne chodzenie do kosmetyczki mnie zniechęca [emoji14] na szczęście teraz w ciąży mam tak mocne i ładne paznokcie , że tylko bezbarwnym lakierem pomalować wystarczy :) zwykły po dwóch dniach mi odpryskuje ;/
A co dwa / trzy dni muszę piłować tak szybko rosną. Zostawiła bym takie długie ale mama mnie goni , że pojadę do szpitala , nie zdążę obciąć i będę dziecko drapać [emoji16]

Też tak mam [emoji23]

Wątpię , że miałaś taki ból jak ja. Chyba , że mamy inny próg wytrzymałości. Bo ja nie jestem w stanie przekręcić się z boku na bok. :/

To się nie hamuj :-* jedz skoro lubisz , kiedy będziemy sobie dogadzaly jak nie w ciazy ?:) Ja jem codziennie z dwa grzeski plus coś jeszcze, co mi wpadnie w rękę. A od czterech tygodni nie przytyłam ani jednego grama. Nie wiem jak to możliwe , skoro mała przytyła kilogram [emoji16]

Ja też nie będę miała robionego. Chyba , że po 40 tygodniu. Mój lekarz stwierdził , że ktg wcześniej jest nie potrzebne i nie wiarygodne jeśli robi się bez przyczyny. Jeśli nie ma podstaw to się nie zleca. Bo przecież przez godzinę na ktg będzie dobrze a w ciągu dnia i nocy ? Już się nie jest pod kontrolą sprzętu. Więc nie ma sensu przed 39tc.
Jakby mi waga stala w miejscu to tez bym pewnie jadla ile wejdzie ;) a tak to jem codziennie cos ale mam wyrzuty sumienia :/
Ja tez zaufam Twojemu lekarzowi, bo od mojego ciezko cokolwiek wyciagnac ;)

Do góry