reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Nie stresuj się jak to oczywiście możliwe. Mam nadzieję że wyniki będą ok.
Napisz proszę, jaki magnez bo ja biorę ten asmag forte 6 tabletek a magnez taki bez szału ale w normie.

A ktoś widział ten rumień? Może antybiotyk przezornie lepiej wziąść??

Ja jutro idę robić coombsa. Będzie 27+1 (na podanie immuno idę we wtorek jak będzie 28+0). Robiłam coombsa raz, choć powinno się niby raz na trymestr. Jutro też będę robić glukozę, morfologię, potas, magnez i mocz. Chyba CRP też zrobię, bo mam rumień od kleszcza i może mi się to przyda. Dostałam dziś skierowanie od rodzinnego do poradni chorób zakaźnych... Spodziewam się pogorszenia wyników krwi, bo niestety miałam trochę stresów i nie byłam w stanie dobrze się odżywiać... A ostatnie parę dni miałam już biegunkę i prawie wymioty ze stresu. Na szczęście już wszystko wyszło na prostą (oby), ale przez ostatni tydzień odrobinę schudłam, więc mam ciągle tylko 1-1,5 kg na plusie od początku ciąży...

reklama
Piękny prezent:)rzadko się zdarza tak wstrzelic idealnie w urodziny któregoś z rodziców:)
Ja się boję każdego porodu,a najbardziej chyba wszelakiego nacinania. Ale ja się mogę bać,myśleć i planować a życie i tak zrobi co zechce:D
Dokładnie, wszystkiego nieprzewidzimy. Ja mam strach już przed zakładaniem wenflonu A co dopiero mówić o cięciu. Na dniach otwartych w szpitalu w którym będę rodzić jak otworzyli drzwi od sali operacyjnej to aż ciary mnie przeszły.

Ja panicznie może nie, ale już SN mam obcykane. Poprosiłam położną POZ, żeby mi przygotowała pogadankę o CC: jak przebiega, jakie znieczulenia, co i kiedy wolno po CC, czego nie.
Dobry pomysł. W sierpniu mam spotkania w szkole rodzenia do której się zapisałam. Ma właśnie być tam obszernie omawiany temat cięcia. Tak jak piszesz poród sn mam już obcykany więc jakoś tak inaczej o tym myślę. Chociaż będzie bolało cholernie...

A ja Wam powiem, że o porodzie w ogóle jakoś nie myślę:/ nie wiem dlaczego, a łatwo nie było za pierwszym razem. Chcialabym naturalnie i zeby mnie nie nacięli...te trzy miesiące, ktore mi zostały wydają się takie dlugie:/

Dokładnie, wszystkiego nieprzewidzimy. Ja mam strach już przed zakładaniem wenflonu A co dopiero mówić o cięciu. Na dniach otwartych w szpitalu w którym będę rodzić jak otworzyli drzwi od sali operacyjnej to aż ciary mnie przeszły.

Ja sie boje 3 rzeczy przy porodzie
1 wenflon bo raz zyla mi bolesnie pekla....
2 znieczulenie w kregoslup, ani razu mnie nie bolalo, ale sie naczytalam glupot etc... i strach jest...a eas bolalo..?? Lekki dysnkofort, ale nie bólm....boje sie ze za 3 razem zaboli
3 znieczulenie jest od pasa w dół, ja ruszam nogami i stopami a oni juz tną...... dziwne uczucie..... bo myslalam ze strace czucie cqlkiem....

Za 1 razem jak jechalam na cc bylam w takim juz stanie ze nic nie widzialam obok co sie dzieje...
Za 2 gim razem na spokojnie... zapraszamy...a tam mnóstwo srebrnych narzedzi skalpeli nozyczek i nozy.... na mysl mi przeszlo ze uciekne :) ale co z tego..i tak bym musiala tam wrocic.....stres ogggromny
Teraz znowu to samo :(
juz bym chciala zeby bylo po...... ja juz chce październik

Dzieci zjadły..... idziemy myc zabki i do łóżek....

Ja Cię @Szalona 29 podziwiam , w ogole mamusie które już mają np. teraz 3 ciążę .... Jak wy to ogarniacie dwoje dzieci czy tam jedno i ciąża i obowiązki domowe ... Serio szacun :) to moje 1 dziecko 31 lat i wiadomo że się stresuje jak to będzie z takim malenstwem....

reklama
Ja już po wizycie ... 26+4

Synek urosl haha tak jak i mamusia wieloryb też urosła z wagą :)

1 107 g waży , łożysko ok , wody płodowe ok , szyjka dalej miekka ( lekarz twierdzi że raczej nie ma szans na stwardnienie jej na tym etapie ciąży ) , zamknięta , znowu przez 2 tygodnie skrotla z 2,8 cm do 2,5 cm co mnie oczywiście martwi :( ( twierdzi lekarz że on na cm nie patrzy bo to może być też błąd mierzenia dopuszczalny ) o żadnym szwie czy krążku nie mówi obecnie nie ma potrzeby wg niego . Ufam mu . Dalej mam brać luteine dopochwowo ale już mniej tylko 1*1 dawka 100 mg. I asmag forte 3*1 .

Mimo że ja mam minus i mąż ma minus dał mi skierowanie na zastrzyk i mam z krwi zrobić tego coombsa między 28-30 TC . Mówił że zastrzyk jest bezpłatny na NFZ .

Do góry