reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja nie odmawiam sobie całkowicie w ciąży, wszytko z umiarem. Ale piję raz na jakiś czas, tak jak i przed ciążą z resztą. Średnio lubię, czasami najdzie mnie ochota
Ja mało kiedy pije ale dlatego że nie mam smaka. Ale tak się składa że po tych rozwodach na temat coli już mam smaka i proszę męża o podróż do sklepu po cole [emoji23] zastanawiam się na co jeszcze mam smaka i jak tu się dziś rozpieścić [emoji23]

No często ostatnio ta cola jest, aż wstyd, ale nie mogę się powstrzymać tzn taka mała puszka 200 ml ;) nic mnie nie boli, zero dolegliwości.
Ja też cole polubiłam bardziej i nic mi nie dolega. Mężowi mówię że przecież muszę robić coś niedobrego;)
@Ankan , daj znać czy dziecię się przekrecilo, trzymam mocno kciuki
@Ewka34 na którą jutro wizytujesz? Ja też jutro ale jakoś wieczorem.w sumie czekam na SMS z przypomnieniem bo nie zapisałam nigdzie. Oj... Mam lęk przed ta wizyta. Może to już ostatnia w dwupaku;)

Mhmm.. a prominiowalo ci na brzuch? Cos w rodzaju dlugiego mocnego kopa np? Bo ja przy porodzie takich nie mialam ,a dzis to mnie zginalo od rana :/ tak jakby skurcz z tylu ale taki jakby dlugi kopniak i promieniowal na przod..
Ciężko mi powiedzieć czy te skurcze promieniowały na brzuch czy po prostu czułam słabe skurcze brzucha. Bo te na brzuchu to byłyby bez problemu do zniesienia. Tylko w krzyży najbardziej odczuwałam

Ja też cole polubiłam bardziej i nic mi nie dolega. Mężowi mówię że przecież muszę robić coś niedobrego;)
@Ankan , daj znać czy dziecię się przekrecilo, trzymam mocno kciuki
@Ewka34 na którą jutro wizytujesz? Ja też jutro ale jakoś wieczorem.w sumie czekam na SMS z przypomnieniem bo nie zapisałam nigdzie. Oj... Mam lęk przed ta wizyta. Może to już ostatnia w dwupaku;)
Ja mam na 11 :p

Wiesz ktg nie wskazuje bólu tylko jak duże są skurcze u ciebie się nie pisały ale bolały a znowu ja z synem skurcze pisały się 90-100 a ja czułam jakbym 40 miała położne nie kumaly co się dzieje dały mi oxy a i tak du...
Więc co kobieta to indywidualny przypadek a nie stety położne i lekarze mają swoje zdanie
Ale jak się mają skurcze krzyżowe pisać jak 'sondy'* ktg są umovowane na brzuchu :) takie skurcze na ktg się nie piszą i nie ma przy nich postępów porodu

Wiesz ktg nie wskazuje bólu tylko jak duże są skurcze u ciebie się nie pisały ale bolały a znowu ja z synem skurcze pisały się 90-100 a ja czułam jakbym 40 miała położne nie kumaly co się dzieje dały mi oxy a i tak du...
Więc co kobieta to indywidualny przypadek a nie stety położne i lekarze mają swoje zdanie
Ja akurat trafiłam na bardo mądra położna która postawiła się lekarzowi i opieoezyla że krzyżowe się nie piszą i potem mi wytłumaczyła dlaczego się nie piszą.

Właśnie dzwoniła do mnie znajoma, ma termin na 15 lipiec a Mały juz waży 4 kg :D
I szyjka wysoko, Maly wysoko nic sie.nie szykuje masakra. Jak do 19tego nie urodzi to ma cc bo się boją, że będzie bardzo duzy :)
A Ona tak spuchla, że palcami od nóg nie może ruszać:/
To faktycznie spory dzidziuś ale ta opuchlizna to chyba nie jest normalna. Lepiej niech to skontroluje bo to może być niebezpieczne.

Ja nie odmawiam sobie całkowicie w ciąży, wszytko z umiarem. Ale piję raz na jakiś czas, tak jak i przed ciążą z resztą. Średnio lubię, czasami najdzie mnie ochota
Wszystko jest dla ludzi, z umiarem tak naprawdę. Wiadomo, ze nie zdrowe, ale tak samo dla normalnego człowieka, nie tylko kobiety w ciazy :p Zreszta co teraz jest zdrowe :/

reklama
Do góry