reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie w szpitalu chyba lewatyw nie robią , tamtym razem dostałam czopek i po paru minutach przeczyscilo . Nigdy w życiu jeszcze nie miałam lewatywy . Trochę się boje jak to teraz bedzie czy dadzą tego czopa czy nie zdążą dać , mój ma już dość tego tematu.. bo często poruszam tą sprawę:D często mu mówię a co bedzie jak cos mi wyleci przed dzieckiem a on będzie ze mną do samego końca porodu , to mówi że nic nie bedzie , no trudno stanie się i tyle .. :D i prosi mnie żebym przestała czytać te internety bo potem się nakręcam na najgorsze :D

Jednak nie będę mieć Jagody tylko Malwinkę, zmiana imienia , tak jakoś z mamą rozmawiałam i jej się podoba to imię i mi też od dawna , a mąż i tak się zgodzi nie ma wyjścia :D :)

Mój też mi mówi , żebym nie czytała tych internetow haha [emoji23]
A ja już się przyzwyczaiłam do Jagódki :D Malwinka też ślicznie ❤️ dawno nie słyszałam , żeby ktoś tak dał córce na imię. Znam tylko dwie Malwiny :)

reklama
T
Ja nie pamiętam. Pierwsze wywołane oksytocyna to się nie liczy. Przy drugim sączylo mi się coś od chyba 3 dni i to mnie tak zaabsorbowalo że nie zwracałem uwagi czy ruchów jest mniej czy więcej. Grunt że były;)

To mnie dół owszem ale wciąż mam wrażenie że najgorzej w okolicach żeber. Aż mi całe boki brzucha faluja dość mocno i to chyba mnie najbardziej drażni.

Z doświadczenia Ci powiem że twój ma rację. Jak się zdazy to nic nie będzie. Nie jesteście razem 3 miesiące żeby go fizjologia miała odstraszac. Malwina to bardzo ładne imię. Takie melodyjne;) w sam raz dla pięknej dziewuszki:)
Dokladnie.. zebra tez tzn szczegolnie prawa strona.. dzis juz nie bylo z kolanka, a stopke wyczulam.. bo tez bylo wyzej ciut niz zawsze ;) naprawde zaczynam miec dosc.. gdzie sie nie obrocisz,co nie zrobisz, to cie boli.. wkurzajace :p

Nic nie jest lepiej wlasnie.. powiedzialabym ze gorzej.. uderzenia klujace tez mam ale to dosc mocne.. az mnie wtedy rozklada na sztywno i z bolu mnie wygina :/ na czwartek mam wizyte ;)
O rany, to nie dziwię się , że masz już dość.. a nospa by coś nie pomogła ? Byle by zleciało do czwartku szybko, ciekawe co tam się dzieje u Ciebie :)

Tak teraz patrzę na brzuch jak mała szaleje i widzę swój pępek i myślę, że jeszcze ileś lat temu same byłyśmy w brzuchach swoich mam. Teraz dajemy komuś życie i one dalej będą je dawać. Nas już nie będzie a życie toczy się dalej......
Ja jak zobaczyłam dziś mój pępek to miałam podobna rozkmine, ze to pamiątka po tym ze byłam w brzuchu mamy i teraz ja mam taka malutka istotkę w brzuchu, która tez będzie po mnie miała taka pamiątkę ❤️❤️❤️

Przecież mozna czopka sobie w domu zaaplikowac jak masz obawy do lewatywy

Przed planowanym cc robią lewatywe u Ciebie? Bo mi nic takiego nie mowil tylko mówił, żeby rano nadczo do szpitala. A ja pomyślałam ale w domu dopiero więc zapytam na następnej wizycie czy wieczorem czopkiem się oczyścić

Nie gniewaj się ale chyba za dużo się nakręcasz. Poza tym każda z nas pewnie inaczej wszystko odczuwa. Wątpię żeby któraś z nas umiała poznac czy szyjka się skraca jak coś zakluje. Może ja jestem jakimś dziwnym przypadkiem albo po prostu jak mnie coś zakluje albo zaboli nie analizuje i nie nakręcam się tylko korzystam z ostatnich dni razem. A porodu na pewno nie przegapisz jak już się zacznie :rofl2:
Nie no co ty [emoji23] czemu mam się gniewać :D masz rację. Dlatego już wrzucam na luz i nie myślę więcej :D

reklama
U mnie w szpitalu chyba lewatyw nie robią , tamtym razem dostałam czopek i po paru minutach przeczyscilo . Nigdy w życiu jeszcze nie miałam lewatywy . Trochę się boje jak to teraz bedzie czy dadzą tego czopa czy nie zdążą dać , mój ma już dość tego tematu.. bo często poruszam tą sprawę:D często mu mówię a co bedzie jak cos mi wyleci przed dzieckiem a on będzie ze mną do samego końca porodu , to mówi że nic nie bedzie , no trudno stanie się i tyle .. :D i prosi mnie żebym przestała czytać te internety bo potem się nakręcam na najgorsze :D

Jednak nie będę mieć Jagody tylko Malwinkę, zmiana imienia , tak jakoś z mamą rozmawiałam i jej się podoba to imię i mi też od dawna , a mąż i tak się zgodzi nie ma wyjścia :D :)

To jednak tylko moja zostaje Jagodzianka :)
Malwinka tez fajne :)

Do góry