reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To jak by co to tak:
najwcześniej pozwolą mi rodzić jak zacznę 37 tydzień, bo tak się robi w przypadku ciąży dwukosmówkowej. Czyli jeszcze z tydzień w szpitalu spędzę, a potem to już się zobaczy
pozwolą mi rodzić siłami natury, jeśli z moim zdrowiem nic nie będzie się działo. óż, czeka mnie jeszcze kilka dni mega nudy.
To dobre wiadomosci ❤ np ta nuda w szpitalu zabija [emoji23] a jeszcze sie napatrzysz i w ogole..;)

reklama
Moja mama tak miała z siostrą. Myślała , że chce jej się 2 a po prostu zaczęła rodzić. Ale u Ciebie trwa to długo więc pewnie po prostu masz ucisk i myślisz , że ci się chce do łazienki lub zatwardzenie. Spróbuj czopek, lactulose, winogrono. Nie wiem czy są jeszcze czereśnie ? u mnie działały ekspresowo :p
Winogrpna sklepowego nie jem ;) bo to sama chemia,zawsze po nim mialam gazy i syfy mi wychodzily ;) ale dzieki ,cos wykombinuje ;)

To jak by co to tak:
najwcześniej pozwolą mi rodzić jak zacznę 37 tydzień, bo tak się robi w przypadku ciąży dwukosmówkowej. Czyli jeszcze z tydzień w szpitalu spędzę, a potem to już się zobaczy
pozwolą mi rodzić siłami natury, jeśli z moim zdrowiem nic nie będzie się działo. Cóż, czeka mnie jeszcze kilka dni mega nudy.
Ok a jak pogoda -nie jest ci tam duszno ? Duzo masz dziewczyn na sali?najlepiej poczytać książkę i skorzystać z ostatnich chwil odpoczynku i spania :)

No na mnie juz nic.. sliwki nigdy nie dzialaly ;) teraz wypilam kefir naturalny to tylko gazy mam :( dlatego chce pogadac z ginem wczwartek o tych czopkach ktore podala mi @Paulana i o czopkach glicerynowych ;) bo mam dodatkowo hemoroidy ;)
A masz w domu siemię lniane? Zalej kilka łyżek woda i jak napęcznieje to to zjedz. Powinno pomóc. Albo ugotuj musli ja robię ba szklankę mleka łyżka siemienia, łyżka nasion słonecznika i łyżka żurawiny i 3 łyżki płatków owsianych. Można dodać pokrojonego banana. Po tym zawsze idę na toaletę.

Myślę że da i to dużo. Ja cały poród prawie byłam na piłce. Skakanie powoduje że dziecko bardziej napięra na szyjkę i rozwarcie szybciej idzie jak już są skurcze. A i na kręgosłup super pomaga.
Ja też dużo na piłce się bujalam w szpitalu a przyjechalam do szpitala z rozwarciem 2-3 cm a po 5i pół godzin odeszły wody a po wodach 19 min i urodziłam :)
Może nie na każdego działa

M
A masz w domu siemię lniane? Zalej kilka łyżek woda i jak napęcznieje to to zjedz. Powinno pomóc. Albo ugotuj musli ja robię ba szklankę mleka łyżka siemienia, łyżka nasion słonecznika i łyżka żurawiny i 3 łyżki płatków owsianych. Można dodać pokrojonego banana. Po tym zawsze idę na toaletę.
Maz musi mi kupic siemie wlasnie ;) a bananow nie jadam bo powoduje zaparcia ,ma duzo cukru ;)

Ok a jak pogoda -nie jest ci tam duszno ? Duzo masz dziewczyn na sali?najlepiej poczytać książkę i skorzystać z ostatnich chwil odpoczynku i spania :)
Jest duszno, mimo otwartego okna, ale to po prostu pogoda taka jest. Dobrze, że nie ma upału. A na sali jesteśmy we cztery, a pacjentki, to jak w kalejdoskopie się zmieniają.
Książki przeczytałam już dwie, teraz męczę trzecią :p

To jak by co to tak:
pozwolą mi rodzić siłami natury, jeśli z moim zdrowiem nic nie będzie się działo. Cóż, czeka mnie jeszcze kilka dni mega nudy.
I po tym 37 tygodniu będą wywyływać? :)

reklama
Do góry