reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ty to masz dużo energii, zazdroszczę;) ja dziś w sumie nic konkretnego nie zrobiłam;) mialam pakować torbę dla siebie ale jakoś nie mam weny :) pewnie za jakieś pół godzinki będzie moja mama dzwoniła i pójdę jej pomoc bo siostra przywiozła bliźniaki :) a przy nich trzeba mieć oczy dookoła głowy :)

A to mam tak co drugi dzień :) teraz już leżę i odpoczywam. O 18 prasowanie ogarnę, pozamiatam i kurze zetre delikatnie, zrobie Bartkowi bułkę do pracy i już koniec. Jeszcze z pieskiem raz wyjdę, wyczesze go, prysznic wezmę i luzik :)

Jutro będę miała dzień laby. No może :) bo planowałam podejść do przychodni wypytać o pediatrę i położna żeby już mieć nazwiska żeby po porodzie podać. No i jeszcze lodówkę chciałam wymyć w środku i tyle pracy na jutro i już odpoczywamy :D

reklama
Wróciłam i ledwo żyję. Ta pogoda mnie wykończy to już wolę upal niż tą parnotę
staników do karmienia nie kupiłam bo nigdzie nie mieli 80I, podobno jest w galeri 20km ode mnie ale już dziś nie miałam siły jechać. Dostałam mandat od straży miejskiej. Zaparkowałam przed Zusem na pasie zieleni i już bałwany przlazły. Pojechałam od razu to wyjaśnić, że tylko zawiodłam zwolnienie, że ledwo chodzę już bo zaraz rodzę ale w dupie to babka miała. Dostałam 100zl i 1pkt. Od 16lat mam prawo jazdy o to mój pierwszy mandat.
Dobrze, że koleżanka zadzwoniła i zaprasza na kawę także kończę ostatnie prasowanie rzeczy dla małej i idę do niej.
Widzisz, zawsze musi byc ten pierwszy raz :D

Dziewczyny wiem ze kiedyś temat był ale nie pamiętam juz :) co włożyć do komody zeby pozbyć się zapachu nowych mebli??:)

Ja mam takie saszetki z rossmana pięknie pachnie, za 3.3 zł szt, jeszcze muszę dokupić 5 szt i gotowe.
IMG_0009.JPG

Załączniki

• IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    431,9 KB · Wyświetleń: 281
Kochana, ja mam cały czas AFI na poziomie 6,5-8... lekarz zawsze mówi,że jeszcze w normie,ale szału nie ma... No bo normy to od 5-25... jeśli masz się stresować to idź to jeszcze sprawdzić. I pij dużo wody
No staram się wypijac dwa litry wody, ale ciężko mi to idzie bo nie wychodzę przez to z toalety. Przed ciaza potrafiłam wypić tylko 500 ml i mi to wystarczało na cały dzień.

Nie nie siedziala samodzielnie. Dlatego jest ta opcja pół leżaczek. Jak gotowałam obiad to sobie ja tam wkladalam i pichcilysmy razem ;)Zobacz załącznik 875857

Ale słodka [emoji5][emoji173]️ to super. Bo ja tak od 4 miesiąca czyli początku grudnia chce powoli jej wprowadzać coś do diety oprócz mleka z cyca :)

reklama
Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..

Ale bałwany, fajnie się troszczą o pacjenta.. a te skierowanie to od gina dostałaś? Jak on sprawdził ten stan wód płodowych? Mógł od razu dać bez dyskusji skierowanie do szpitala żeby Cię położyli a nie ze oni jeszcze sobie osobno weryfikują i podważają zdanie lekarza i odmawiają, bo niby u nich jest wynik ok..
dobrze zrobiłaś, lepiej się upewnić, bo jeśli miałabym za mało wód płodowych to jest bardzo niebezpieczne i musieliby chyba na dniach poród już wywoływać

Do góry