reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja właśnie sama nie wiem. Mam sporo twardnienie i boli okresowych ale nie takich porodowych. Pytanie co się będzie działo jak zacznę odstawiać magnez. Przy córce do 37 TC brałam magnez i fenoterol urodziłam w 39tc ale nie miałam żadnych twardnienie ani skurczy dopiero te porodowe.
Naprawdę zupełnie inna ta ciaza niż pierwsza.

A mnie właśnie ginekolog kazał brać cały czas magnez i nie przerywać. Ach co lekarz to inne zalecenia.

reklama
A ja właśnie sama nie wiem. Mam sporo twardnienie i boli okresowych ale nie takich porodowych. Pytanie co się będzie działo jak zacznę odstawiać magnez. Przy córce do 37 TC brałam magnez i fenoterol urodziłam w 39tc ale nie miałam żadnych twardnienie ani skurczy dopiero te porodowe.
Naprawdę zupełnie inna ta ciaza niż pierwsza.

W sumie nigdy nie wiadomo. Ja jestem w pierwszej ciąży i jeżeli mam spokojny dzień bez gonienia to jest spoko a jak jestem zabiegana to czuję chwilowe twardnienia ale skurczy żadnych nie odczuwam.. ale to ponoć nigdy nie wiadomo co kiedy i gdzie :D

A mnie właśnie ginekolog kazał brać cały czas magnez i nie przerywać. Ach co lekarz to inne zalecenia.
Idę w środę do innego bo zmienił mi się pakiet i żeby mieć wizytę za darmo to muszę iść do innego lekarza zobaczę co on powie ale w pierwszej ciąży ograniczałam magnez z tego co pamiętam to brałam minimalne ilości żeby nie mieć skurczy łydek.
No tak to jest z tymi lekarzami że co jeden to opinia.

W sumie nigdy nie wiadomo. Ja jestem w pierwszej ciąży i jeżeli mam spokojny dzień bez gonienia to jest spoko a jak jestem zabiegana to czuję chwilowe twardnienia ale skurczy żadnych nie odczuwam.. ale to ponoć nigdy nie wiadomo co kiedy i gdzie :D
No nie wiadomo:) ja nie miałam w pierwszej ciąży skurczy poniedziałek odszedł mi czop i w nocy zaczęły się skurcze i we wtorek o po 13 córka była z nami.

Też wizytuje w poniedziałek i będę miała pierwsze ktg [emoji33]
Ja też w poniedziałek, tylko dopiero na 21[emoji852]
Wiem, że ma rację. Bo w ciągu godziny mogę nie mieć skurczy pod ktg a w ciągu reszty dnia tak i wtedy ktg jest bez sensu. Ale ja bym chciała tak z czystej ciekawości :D
Ja byłam raz na ktg i to był 24tc i mój mały strasznie się denerwował[emoji4] Zresztą się nie dziwię, owiną cię i ścisną i h Al tu ma być wygodnie[emoji16]
No to błąd serio mega duży [emoji16] po co oni w ogóle podają tą wagę jak to takie wróżenie z fusów [emoji16]

Masakra, ile ty masz tych koleżanek, które właśnie urodziły [emoji16][emoji16][emoji16]
Noo[emoji16]ona była przerażona wizją porodu takiego klocka[emoji23][emoji16]

U mnie w tym roku wysyp niesamowity[emoji16][emoji16] ale fajnie, że tak w bliskim okresie wszystkie rodziły[emoji16]
Mamy to! Jest jeszcze spacerówka ale jej nie zakładaliśmy na stelaż ;)
Zobacz załącznik 876794 Zobacz załącznik 876795
Super!![emoji16]
Dochód netto. Sam czysty dochód to co dostajesz na rękę
A to jest dochód ten z pita? Jest przychód i dochód na drugiej pozycji?[emoji16]
Też ekstra[emoji16]
Nigdy nie zrozumiem dlaczego na torebce budyniu jest napisane " 4 porcje" :)Zobacz załącznik 876909
Ja też[emoji23][emoji23]

reklama
Ale sie napisalyscie dziewczyny :) wlasnie skonczylam nadrabiac. Dwa dni mialam zajezdnie, bo pomagalam siostrze w przenoszeniu salonu kosmetycznego. Latalismy po sklepach, kupowalismy rzeczy do nowego miejsca. Od rana do nocy na nogach. Stopy mi jeszcze nie zdazyly odpoczac i wyspac sie nie mam kiedy. Nareszcie kupilismy wozek dla malego :D nie wiem co mi sie dzisiaj stalo ale jadac samochodem do pracy lzy mi ciekly, jakos tak mi strasznie smutno sie zrobilo bez konkretnego powodu... [emoji54]
Hormony kochana. Jutro będzie lepiej :-*
Pokaż wózek :)
Jaka ładna piłeczka [emoji7]
Dziękuje :-* mogło by już jej nie być [emoji23]
Mamy to! Jest jeszcze spacerówka ale jej nie zakładaliśmy na stelaż ;)
Zobacz załącznik 876794 Zobacz załącznik 876795
Śliczny ❤️
Nie przyznawać się absolutnie [emoji14] czyli Klaudia względem prawa jesteście bezrobotni tak jakby obydwoje.
No też tak mi się wydaje. O ile nie dojdą , że jednak jakaś ta umowa jest, śmieciowa , e jest :/ tego się boimy :/

Wydaje mi sie ze jak pójdziecie do skarbówki i poprosicie o zaświadczenie o dochodach z konkretnego roku to już nic nie musicie mówić. Bo wszystko będzie na papierze ;)
Ale mój ma iść do skarbówki i poprosić o zaświadczenie z tamtego roku ? Skoro niby nie pracuje ? To nie będą patrzeć głupio ? Że skoro nie pracuje , to jakie zaświadczenie chce uzyskać ?
Klaudia a orientowalas się jak to jest dokładnie skoro nie jesteście małżeństwem jeszcze? ??
Ja się na tym nie znam ale wydaje mi się że to zmienia też sytuację.
Może któraś z dziewczyn będzie lepiej wiedzieć. ..? :)
Nie chcemy kombinować. Bo od 2012roku jest tak, że jeśli nie jesteśmy małżeństwem a powiem , że nie jesteśmy razem czyli , że jestem samotna matka to trzeba to udowodnić sadawnie. Np. pismo o alimenty okazać. Moja mama rok czasu nie dostawała 500plus , rodzinnego itp bo czekała na rozwód. A ojciec miał gdzieś i nawet alimentów nie płacił na brata tylko zabrał się i wyprowadził. Dopiero miesiąc temu dostała wyrok z sądu i złożyło papiery o dodatki w opiece
Mnie oprócz tego że spojenie łonowe boli jak cholera to nic się nie dzieje szczególnego :) z sutków nic, upławy w normie, skórze może są ale nie czuję :) może ja w ciąży nie jestem a ten brzuch to jednak po pączkach :D
Haha :D ciesz się, bo to denerwuje jak coś boli, kłuje, myślisz , że to już bo zbliża się termin a tu D. I nic :D to lepiej jak się zacznie niespodziewanie :D mi od dwóch dni tyle siary leci , że nie nadążam zmieniać wkładek, sutki tak bolą , że płakać się chce, upławów nie mam żadnych. Ale męczące te skurcze, bóle brzucha już są. Dzisiaj cały dzień jak by mnie prąd kopał w pochwie :/
Klaudia, ty się nie zastanawiaj tylko składaj papiery na wszystko. My mieliśmy przez 2lata taką sytuację, że ja nie pracowałam a mąż pracował na czarno. Też nie chciałam iść do gopsu ale w końcu poszłam. Powiedziałam, że nie pracuję, mąż też nie (bo brałam zaświadczenie z US) i dostaliśmy rodzinne przez te 2 lata i 1000zł becikowego. Nie było wtedy jeszcze 500plus. Co prawda to rodzinne wychodziło coś ok 150zł na 2kę dzieci ale było. Nikt nie sprawdzał, nie wnikał, babka w gopsie mila, uprzejma, wszystko wyjaśniła. Nic nie będziesz musiałą zwracać, jeśli twój Kamil nie ma normalnej umowy, nie rozlicza się z US to nigdzie nie ma śladu, że pracuje.
Podam ci przykład: mój brat dobrze zarabia - 7000zł na rękę ale na umowie ma najniższą krajową. Bratowa nie pracuje, mają 2kę dzieci i dostaje 500plus na 2kę dzieci i rodzinne. Niesprawiedliwe to jest, bo my pracujemy oboje, same Zusy kosztują nas prawie 2500zł.m-c i dostajemy 500plus tylko na drugie dziecko i rodzinne też nam się nie należy. Teraz jak będzie 3cie dziecko dostaniemy i rodzinne i 500olus na całą trójkę:) już to sobie przeliczyłam.
Właśnie rozmawiam z K i chyba zaryzykujemy. Podkładam o wszystko po porodzie. A to , że nie pracujemy to jak trzeba udowodnić ? Nie zaczną dochodzić , że jesteśmy w takim razie biedni i w jaki sposób żyjemy i chcemy dziecko utrzymać ?

Do góry