reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wiesz co jakby Wam ktoś to przetłumaczył te rozliczenia. Bo tam są jakieś potrącenia ale ja nie szprechen po niemiecku. To trochę jak pasek z wypłaty wygląda.

Mój już się stresuje , że skoro jest to rozliczenie to nie będziemy nic kombinować. Bo zaczną się problemy i jeszcze gorzej na tym wyjdziemy. Bo ma kartę aoke czy jakoś tak, czyli takie ubezpieczenie. Czyli musi nie jakaś umowę.. i kurcze powiemy w opiece , że nie pracuje to zaczną dochodzić :/ ale z drugiej strony , nie mamy potwierdzenia , że pracuje .. już głupia jestem całkiem .....

Mój już się stresuje , że skoro jest to rozliczenie to nie będziemy nic kombinować. Bo zaczną się problemy i jeszcze gorzej na tym wyjdziemy. Bo ma kartę aoke czy jakoś tak, czyli takie ubezpieczenie. Czyli musi nie jakaś umowę.. i kurcze powiemy w opiece , że nie pracuje to zaczną dochodzić :/ ale z drugiej strony , nie mamy potwierdzenia , że pracuje .. już głupia jestem całkiem .....
Lepiej nie kombinujcie. Ale musicie się dowiedzieć czy nie należy Wam się Kindergeld z Niemiec. Wtedy tylko nie możesz pobierać chyba nic w Pl. Kindergeld to 192 euro na miesiąc, ale naprawdę nie wiem jak to wszystko w Waszej sytuacji wygląda.

Trochę sie zamotaliscie z tą pracą. Z tego co pamietam to chcieliście kredyt, Jeśli ma jednak rozliczenie ze ma dochód, to są banki które dają kredyt na zagraniczny dochód. Nie ma wtedy co kombinować z zasiłkami, tylko dziwne ze on sie nie rozlicza.. dziwna sprawa trochę, pracodawca moim zdaniem trochę nie uczciwie postępuje:/

Chyba za dużo leżałam i się obijalam ostatnio :D wyszliśmy z K z samego rana na zakupy , spacer a później w poszukiwaniu kartonów :D uporządkowaliśmy wszystko w mieszkaniu, pososrtowalam rzeczy, K wymalował balkon, zawiesił sznurki. Umyliśmy podłogi i zapomnialam zrobić zdjęcia jak ładnie już jest w salonie. Dosunal meble pod ścianę, brakuje tylko stolu i narożnika. Moich pierdolek, dekoracji i pokój gotowy :) naszykowalam sobie w pudełko swoje spodnie. Chyba z 40 par tam jest, już zapomniałam jak to jest założyć coś wygodnego , normalnego na tyłek :) zaraz po porodzie mój mi przywiezie, upiore i na spacery będą jak znalazł :)
Trochę się naschylalam i ledwo doszłam do domu. Ciągle kłuje mnie w pochwie, czuję od czasu do czasu jak by mnie prąd tam kopał od środka. @Ewka34 ty miałaś chyba takie uczucie przez ostatnie dnie, czy coś pomyliłam ? :)
Teraz obiad i odpoczywamy :)

37+5
Zobacz załącznik 876719
Zobacz załącznik 876721
Pięknie wyglądasz [emoji7]

Hmmm nie wiem co z tym teraz. Ale jeżeli rozliczać się w niemieckim Finanzamt ( urząd skarbowy) to Twój chłopak musi to podpisać osobiście.

Czyli już nie będę myślała nad dodatkami z opieki. Lepiej nie dostać 500zl niż później płacić jakaś karę lub pracę stracić.

Lepiej nie kombinujcie. Ale musicie się dowiedzieć czy nie należy Wam się Kindergeld z Niemiec. Wtedy tylko nie możesz pobierać chyba nic w Pl. Kindergeld to 192 euro na miesiąc, ale naprawdę nie wiem jak to wszystko w Waszej sytuacji wygląda.
Nie należy nam się. Jego kolega pracuje 8lst na tej umowie i nie udało mu się dostać. Trzeba teraz się starać zmienić firmę i dostać normalna umowę na ludzkich warunkach.

reklama
Trochę sie zamotaliscie z tą pracą. Z tego co pamietam to chcieliście kredyt, Jeśli ma jednak rozliczenie ze ma dochód, to są banki które dają kredyt na zagraniczny dochód. Nie ma wtedy co kombinować z zasiłkami, tylko dziwne ze on sie nie rozlicza.. dziwna sprawa trochę, pracodawca moim zdaniem trochę nie uczciwie postępuje:/
Bardzo nie uczciwie. No stąd tyle moich wątpliwości do tego wszystkiego bo strasznie wszystko zakręcone :/

Do góry