reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wiesz co jakby Wam ktoś to przetłumaczył te rozliczenia. Bo tam są jakieś potrącenia ale ja nie szprechen po niemiecku. To trochę jak pasek z wypłaty wygląda.

Mój już się stresuje , że skoro jest to rozliczenie to nie będziemy nic kombinować. Bo zaczną się problemy i jeszcze gorzej na tym wyjdziemy. Bo ma kartę aoke czy jakoś tak, czyli takie ubezpieczenie. Czyli musi nie jakaś umowę.. i kurcze powiemy w opiece , że nie pracuje to zaczną dochodzić :/ ale z drugiej strony , nie mamy potwierdzenia , że pracuje .. już głupia jestem całkiem .....

Mój już się stresuje , że skoro jest to rozliczenie to nie będziemy nic kombinować. Bo zaczną się problemy i jeszcze gorzej na tym wyjdziemy. Bo ma kartę aoke czy jakoś tak, czyli takie ubezpieczenie. Czyli musi nie jakaś umowę.. i kurcze powiemy w opiece , że nie pracuje to zaczną dochodzić :/ ale z drugiej strony , nie mamy potwierdzenia , że pracuje .. już głupia jestem całkiem .....
Lepiej nie kombinujcie. Ale musicie się dowiedzieć czy nie należy Wam się Kindergeld z Niemiec. Wtedy tylko nie możesz pobierać chyba nic w Pl. Kindergeld to 192 euro na miesiąc, ale naprawdę nie wiem jak to wszystko w Waszej sytuacji wygląda.

Trochę sie zamotaliscie z tą pracą. Z tego co pamietam to chcieliście kredyt, Jeśli ma jednak rozliczenie ze ma dochód, to są banki które dają kredyt na zagraniczny dochód. Nie ma wtedy co kombinować z zasiłkami, tylko dziwne ze on sie nie rozlicza.. dziwna sprawa trochę, pracodawca moim zdaniem trochę nie uczciwie postępuje:/

Chyba za dużo leżałam i się obijalam ostatnio :D wyszliśmy z K z samego rana na zakupy , spacer a później w poszukiwaniu kartonów :D uporządkowaliśmy wszystko w mieszkaniu, pososrtowalam rzeczy, K wymalował balkon, zawiesił sznurki. Umyliśmy podłogi i zapomnialam zrobić zdjęcia jak ładnie już jest w salonie. Dosunal meble pod ścianę, brakuje tylko stolu i narożnika. Moich pierdolek, dekoracji i pokój gotowy :) naszykowalam sobie w pudełko swoje spodnie. Chyba z 40 par tam jest, już zapomniałam jak to jest założyć coś wygodnego , normalnego na tyłek :) zaraz po porodzie mój mi przywiezie, upiore i na spacery będą jak znalazł :)
Trochę się naschylalam i ledwo doszłam do domu. Ciągle kłuje mnie w pochwie, czuję od czasu do czasu jak by mnie prąd tam kopał od środka. @Ewka34 ty miałaś chyba takie uczucie przez ostatnie dnie, czy coś pomyliłam ? :)
Teraz obiad i odpoczywamy :)

37+5
Zobacz załącznik 876719
Zobacz załącznik 876721
Pięknie wyglądasz [emoji7]

Hmmm nie wiem co z tym teraz. Ale jeżeli rozliczać się w niemieckim Finanzamt ( urząd skarbowy) to Twój chłopak musi to podpisać osobiście.

Czyli już nie będę myślała nad dodatkami z opieki. Lepiej nie dostać 500zl niż później płacić jakaś karę lub pracę stracić.

Lepiej nie kombinujcie. Ale musicie się dowiedzieć czy nie należy Wam się Kindergeld z Niemiec. Wtedy tylko nie możesz pobierać chyba nic w Pl. Kindergeld to 192 euro na miesiąc, ale naprawdę nie wiem jak to wszystko w Waszej sytuacji wygląda.
Nie należy nam się. Jego kolega pracuje 8lst na tej umowie i nie udało mu się dostać. Trzeba teraz się starać zmienić firmę i dostać normalna umowę na ludzkich warunkach.

reklama
Trochę sie zamotaliscie z tą pracą. Z tego co pamietam to chcieliście kredyt, Jeśli ma jednak rozliczenie ze ma dochód, to są banki które dają kredyt na zagraniczny dochód. Nie ma wtedy co kombinować z zasiłkami, tylko dziwne ze on sie nie rozlicza.. dziwna sprawa trochę, pracodawca moim zdaniem trochę nie uczciwie postępuje:/
Bardzo nie uczciwie. No stąd tyle moich wątpliwości do tego wszystkiego bo strasznie wszystko zakręcone :/

Do góry