reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Gienio - ja rozważałam wielorazowe pieluchy i trochę zgłębiłam temat. Idea jest bardzo fajna i trochę chciałabym za jakiś czas spróbować ale są dwa "ale": po pierwsze co zrobić poza domem z zabrudzona pieluszka? Jak tylko posikana to luzik, do woreczka foliowego i spoko ale jak z kupa? Chociaż to może nasze mamy moga nam powiedzieć co robiły z tetrami. Druga sprawa jest taka że jak ktoś chce wielorazowe bo to się wydaje tańsze to po głębszej analizie wychodzi na to że oszczędność jest pozorna. Wyposażenie na początek dużo kosztuje, a potem też trzeba czasem te wkłady wymieniac bo się zużywają i są mniej chłonne. Kwestie dodatkowej pracy pomijam bo to mi się wydaje oczywiste że wiemy na co się decydujemy.

Tak przy okazji bo może nie wszystkie o tym wiecie (moja dobra znajoma do dziś nie wiedziała) - ręczników nie powinno się prac z płynem do płukania jak się chce zachować chłonność. Płyn sprawia że ręczniki słabiej nasiąkają woda i gorzej wycierają. Taki news na niedzielę :D
Ja ręczniki piorę w 90 st i nie daję płynu bo też zaobserwowałam że są mniej chłonne ☺

reklama
Wiecie co, tak mnie naszło... wiem głupia baba ze mniem, jaka stara taka głupia...

Właśnie dotarła do mnie wieść że kuzynka urodziła synka :) i strasznie mnie wkurza jak słyszę, że jakiś maluch się urodził... nosz kurde, przecież on sam się nie rodzi, to matka musi ducha wyzionąć by wykluć to dziecko :D wiem, głupie.... :p :D

Moi pojechali na wycieczkę rowerową nad jezioro a ja sama w domu zostałam, robię obiad na jutro. Wstawiłam pranie, może poodkurzam. Potem pewnie znów na drzemce polegnę ale jakoś muszę zrobić cokolwiek bo nieróbstwo źle na mnie działa :)
O zgadzam się dlatego zawsze jak ktoś w moim otoczeniu rodzi dzidziusia to kupuje coś dla dzidziusia i dla mamy żeby jej normalnie w świecie było miło że ktoś o niej pamięta a nie już tylko o dzidziusiowiu:)

A ja tak na rozluźnienie zapytam : czy rozwazalyscie moze stosowanie pieluszek wielorazowych ? Ja wciaz o tym mysle - idea fajna ,ale czy dałabym radę z 3 dzieci i jeszcze takim praniem non stop pieluszek , to nie wiem :) moze sprobuje i zobaczymy , jak mi pójdzie. Sam opis co trzeba kupic na start i Jak to sie montuje to na razie dla mnie czarna magia
Myślałam przy pierwszym dziecku ale mąż mi wybił z głowy i dobrze. Teraz znowu o tym myślałam i znowu mi to wybil z głowy i dobrze:) jak mi uświadomił że będę musiała prac codziennie bo takie obsikane itd to nie może leżeć i ile przy tym roboty to jednak się wycofałam.

A tak poza tym wróciliśmy do domu. Wakacje boskie , odpoczęłam totalnie i mogę rodzić haha:) a tak serio to jutro badanie gbs więc jeszcze muszę na wyniki poczekać.

Pranie wstawione my rozpakowani i odpoczywam:)

Widziałam rozmowy o paleniu i dla mnie to jest masakra. Sama podpalalam ale raczej jak któraś z Was pisała na imprezach raz na długi czas. Natomiast moja mama paliła jak smok póki nie zachorowala. Dalej pali ale duuuzo mniej i co ważne już nie w domu.
Jak paliła jeszcze w domu to wszystko śmierdziało.
A najgorszy widok dla mnie to rodzice na spacerze z dzieckiem i palenie fajek bleh.

A ja tak na rozluźnienie zapytam : czy rozwazalyscie moze stosowanie pieluszek wielorazowych ? Ja wciaz o tym mysle - idea fajna ,ale czy dałabym radę z 3 dzieci i jeszcze takim praniem non stop pieluszek , to nie wiem :) moze sprobuje i zobaczymy , jak mi pójdzie. Sam opis co trzeba kupic na start i Jak to sie montuje to na razie dla mnie czarna magia
Ja nie rozważałam :) jestem za leniwa [emoji14]

reklama
To mój jak chce mi ciśnienie podnieść apropo porodu to mówi , że przy Natalce dwa razy stękłam i się mała urodziła. A ja mu mówię wtedy że dobrze że to nie on stękał bo by się nie urodziła.
Mój jak mówie, że jak ciężko być w ciąży, urodzić i potem do formy wrócić odpowiada mi, że "ty to masz tak, że plum i już ze szpitala w ciuchach sprzed ciąży wychodzisz" :p
O zgadzam się dlatego zawsze jak ktoś w moim otoczeniu rodzi dzidziusia to kupuje coś dla dzidziusia i dla mamy żeby jej normalnie w świecie było miło że ktoś o niej pamięta a nie już tylko o dzidziusiowiu:)
Fajnie, nigdy się z tym nie spotkałam, ale bardzo dobry pomysł.

@Ewka34 bardzo ładnie to wymyśliliście, każde z tych imion osobno jest śliczne, a razem się dobrze komponują :)

Do góry