urs
Fanka BB :)
Dziewczyny proszę zinterpretujcie mi wyniki badań, proszę...
Moim zdaniem wszystko ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Dziewczyny proszę zinterpretujcie mi wyniki badań, proszę...
@urs gdy przyjmujesz insulinę pamiętaj o ostatnim posiłku, on jest niezwykle ważny. Gratuluję Tobie dzisiejszego wyniku, to naprawdę duża poprawa. Życzę Tobie wygranej walki z ketonami i bardzo dobrze, że chcesz zwiększyć węglowodany
. Jesz może orzechy? Może one by Tobie pomogły?
A teraz przejdę do mojej krzywej, nie uwierzysz, bo moje wyniki nie są tak złe!
94-164-148 więc mam niewiele przekroczone. Nieraz przekonałam się, że wynik z glukometra jest kompletnie od czapy, ale żeby mylił się aż o 50 (!)... tak że tak...
mój glukometr to Accu Chec Performa, a Ty jakiego używasz? Może te nasze cukry tak naprawdę wcale nie są tak złe![]()
@urs no ja też jestem już na insulinie . I to na dwóch typach bo szybko i długodziałającej. Ale wreszcie mam spokój z glukozą i od razu wszystko wygląda lepiej![]()
A jak Tobie po zmianie rodzaju insuliny? Jaką masz? Ja mam novorapid i insulatard.
@urs szczerze pisząc mojej cukrzycy nie bardzo rozumiem,ona rządzi się swoimi prawami . Moje cukry ma czczo są dość ładne tak w okolicach 86. Wyobraź sobie, że gdy raz zjadłam banana o 22 to rano cukier miałam 76 (szok). Dziś po śniadaniu białkowo-tłuszczowym miałam 71.
W każdym razie na pewno jest efekt działania insuliny i mogę sobie na więcej pozwolić.
Insulinę krótkodziałającą biorę do śniadania i obiadu. A długo przyjmuję w okolicach 22, to zależy od mojego stopnia zmęczenia .
U Ciebie też niezła poprawa, zobaczysz, że niedługo zapomnisz o problemach z cukrem na czczo. I czy nie jest dzień od razu lepszy gdy się widzi dobry wynik rano?
A ja dziś zostawiłam na przystanku torbę z jedzeniem na plażę w której był pen z insuliną. Wróciłam po tę torbę ale jej już nie było. Ile mnie to stresu kosztowało! Nowy pen dostałam od lekarza rodzinnego, u niego też można otrzymać gdyby coś
Urs co za głupie gadanie Twojej diabetolog za przeproszeniem. W takim przypadku zwiększa się insulinę i obserwuje. Ja w poprzedniej ciąży nocna przyjmowała 36j plus do posiłku po 12-14 j plus dlugodzialajaca rano z chyba 8 j i dodatkowo glucophage 2x1000 plus 1x850. Jestem obecnie na pompie i monitoringu i widać że pomiary z glukometru nie rzadko się różnią bo to tylko urządzenie i kiedyś nawet sprawdzałam na różnych opuszkach różne wyniki nawet o 20 były wyniki. Oczywiście nie zawsze. To są tylko orientacyjne wyniki.Uu, przepraszam - nie wyskoczylo mi wogole powiadomienie, ze pisalas
Twoja krzywa wyglada niezleJak od tej pory sie trzymasz? Wystarcza dieta?
Ja nie chce nawet myslec jakie moga pomylki w glukometrze - ja uzywam Contour One Pluse!
Niestety moja cukrzyca wymyka sie spod kontroli. Nie wiem czy ktos jeszcze jest tak beznadziejnym przypadkiem jak ja...
Cukry po jedzeniu zasadniczo sa w normie, czyli do 140 (dwa razy zdarzylo mi sie 148, ale bylo to po jawnych grzechach!).
Natomiast rano... zwykle jest 102-103. Doszlam do 16j insuliny i zero reakcji :/ Dzis bylam na wizycie i zmienilysmy insuline z analogu na ludzka - bedziemy obserwowac czy jest jakas odpowiedz.
Moja diabetolog mowi, ze jestem druga osoba w calej jej karierze, u ktorej wyglada na to, ze insulina nie dziala
Przebadalysmy dzis rowniez TSH - wynik miesci sie w ciazowej normie - 0,98 ale spadl znaczaco w porownaniu z I trymestrem - 1,7. Jutro dowiem sie czy cos to oznacza...
To są bardzo dobre insuliny. W poprzedniej ciąży je przyjmowałam.@urs no ja też jestem już na insulinie . I to na dwóch typach bo szybko i długodziałającej. Ale wreszcie mam spokój z glukozą i od razu wszystko wygląda lepiej![]()
A jak Tobie po zmianie rodzaju insuliny? Jaką masz? Ja mam novorapid i insulatard.
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. Moje maleństwo (w brzuszku)Dziewczyny z własnego doświadczenia i nerwów kiedy cukry szalały wiem że jak co jakiś czas mimo trzymania diety i wytycznych cukry wariowaly poprostu zwiększałam dawkę insuliny. Oczywiście nie po jednorazowych przekroczeniach tylko jak było to przez kilka dni.