reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ah rozumiem, to i tak dziwne ze dopiero na koniec musisz, w zasadzie to od kiedy powinnaś przyjmować? Ja przez cała ciąże i 6 tygodni po jeszcze.
Z tego co zrozumiałam to 7 dni przed porodem i 7 dni po - nie wiem czemu tak , ponoć najbardziej niebezpieczny jest połóg , ze moze oderwać sie jakis zakrzep .

Tak też biorę clexane 0.8 i do tego acard. Clexane biorę do samego dnia porodu i później muszę kontynuować jeszcze przez 6 tygodni po porodzie :( A acard będziemy teraz jakos odstawiac, dowiem się dokładnie na piątkowej wizycie.
To ja mam takie same zalecenia tylko biore fragmin forte 5000, nie wiem czy to to samo tylko pod inna nazwa czy coś innego zupełnie

Z tego co zrozumiałam to 7 dni przed porodem i 7 dni po - nie wiem czemu tak , ponoć najbardziej niebezpieczny jest połóg , ze moze oderwać sie jakis zakrzep .
Dlatego pewnie ja aż 6 tyg po. Ale i tak dziwi mnie to trochę, bo w trakcie ciazy tez mogą się zrobic nowe zylaki, bo to duże obciążenie dla organizmu. Ja jeszcze dodatkowo powinnam chodzic w rajtach uciskowych, jeszcze jak było chłodniej to chodziłam, ale w te upały to się nie da :/ i podobno mam rodzic w tych rajtach :p

Dlatego pewnie ja aż 6 tyg po. Ale i tak dziwi mnie to trochę, bo w trakcie ciazy tez mogą się zrobic nowe zylaki, bo to duże obciążenie dla organizmu. Ja jeszcze dodatkowo powinnam chodzic w rajtach uciskowych, jeszcze jak było chłodniej to chodziłam, ale w te upały to się nie da :/ i podobno mam rodzic w tych rajtach :p
Ja te skarpetki miałam zalozone po porodzie.

Tez mam to zalecenie o pończochach . U mnie nie znaleźli zakrzepów , wiec moze tak zapobiegawczo póki co .. zastrzyki tylko mi dali po skręceniu kostki teraz w ciąży , jedno opakowanie brałam . A wy macie stwierdzone zakrzepy na usg czy tak zapobiegawczo musicie cała ciąże ?

A jak Wasze paznokcie? Z moimi ostatnio kiepsko. Mialam zel i dwa paznokcie mi sie zlamaly tak krotko, ze az krew poleciala :( dzisiaj ściągnęłam wszystkie. Cala ciaze byly super i szybko rosly

Tez mam to zalecenie o pończochach . U mnie nie znaleźli zakrzepów , wiec moze tak zapobiegawczo póki co .. zastrzyki tylko mi dali po skręceniu kostki teraz w ciąży , jedno opakowanie brałam . A wy macie stwierdzone zakrzepy na usg czy tak zapobiegawczo musicie cała ciąże ?
U mnie zakrzepów jeszcze nie było w marcu. Tzn ja juz jestem po dwóch operacjach, czyli to co było zostało usunięte, takze teraz raczej zapobiegawczo.

reklama
Do góry