reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja zaraz się zbieram na USG. Mała wczoraj jakieś dziwne drgania robiła i nie wiem czy owinęła się pępowina czy zaciągnęła ja ręką czy ma takie niedobory magnezu jak mama :/ zdenerwowałam się jednak. Zobaczymy dziś co powiedzą.
Moj synus tez miewa czasem takie drgawki ale lekarka mowila, ze to jest normalne i nie ma sie czym martwic ;)

reklama
Dziewczyny a wczoraj Wam pisałam że mnie boli bardzo na dole przy ruchach i aż wieczorem się popłakałam że 3 razy z tego bolu. Tak Dzidek wywijał lapkami i głowa uderzał na dole że ledwo wytrzymywalam.
W nocy był spokój teraz póki co też ale jak pomyślałam że tak miałoby być do końca do 14.08 albo i dłużej to dramat :(
Pamiętam że z córką córką mialam takie ale 2-3 dni przed porodem jak się wciskała tam na dół a teraz szyjka 2.5...
To miałyśmy podobny wieczor. Mnie wziely znowu jakies skurcze, brzuch był tak mocno twardy ze aż bolesny a do tego kregoslup też zaczal boleć i też mi łezki poleciały. Męzowi nawet powiedzialam ze jak tak ma byc jeszcze miesiac (termin mam na 13.08) to ja zwariuje z bolu i bezsilnosci zarazem..

No mi jak w piątek odszedł czop (bez krwi) w sobotę odeszły wody.
Wczoraj odeszły mi dwie nitki czopa (na pewno nie cały czop) więc mam nadzieję że Maja jeszcze posiedzi ze dwa te tygodnie.

:) Ja to zielona jestem narazie jak to wygląda ale chyba nic się nie dzieje jeszcze. Już sama nie wiem czy chcę doczekać sierpnia czy nie :)

Tylko czop jak wyleci to nie zawsze oznacza od razu porod. Normalnie może to się dziac nawet dwa tyg przed porodem. Nie wiem tylko jak w twoim wypadku :) trzymam kciuki i dawaj znać w miarę możliwości.
U mnie oznacza napewno wyleciał cały z krwią , miałam balonik rano wyleciał i skurcze mam okropne chwilami :) dzisiaj raczej urodze:)
Z synkiem wyleciał mi podbarwiony krwią to tego samego dnia był poród :)

reklama
Do góry