Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Super mam nadzieję ,że u mnie tak będzie [emoji4]Powinnaś coś zrobić z mężem...Tak jak Karolina pisze, dziecko widzi, ze co innego ty, a co innego tata. Mąż przy teściowej - w rozmowie i czynach, powinien zawsze trzymać twoją stronę, nawet jak się z tobą nie zgadza. Ale przy teściowej - mur za tobą. Później w zaciszu sypialni, z dala od teściowej i dziecka (!) możecie dyskutować i wymieniać poglądy, ale razem, na zewnątrz - jesteście we dwoje sami przeciwko światu hehe tak to rozumiem. Np.jak synek się pyta mnie czy może bajkę i mówi, że tata pozwolił, to mówię: to po co się mnie pytasz? jak tata pozwolił to możesz. Nawet jak mam wku..wa, że pozwolił, bo nie powinien, to nie podważam jego decyzji, tylko opieprzam jak Młodego nie ma w pobliżu. To samo jak pozwalam np. dziecku na loda jak jedzie z tatą (mnie się pyta, bo w tym momencie z nim jestem) i mówię ok, a później jak mąż go zabiera i Młody się drze, że będzie jadł loda, to mąż czasami mówi, czy nie za dużo dzisiaj, a wtedy syn z radością się chwali, że mama pozwoliła, więc ojciec już nie dyskutuje tylko mówi, że skoro mama pozwoliła to ok, nie wiedział. I tak ze wszystkim. A takie poważne sprawy ustalamy razem i informujemy Młodego, jak np.czy puścić go do przedszkola, bo niewiadomo czy chory czy zdrowy i takie tam...I wszyscy inni muszą się do naszych decyzji dostosować. To zupełnie naturalne, przecież jesteśmy rodzicami. Jedyną osobą, która może podważyć moje zdanie to mąż - jako drugi rodzic. Ale staramy się to załatwić sami, gdy synka nie ma w pobliżu i idziemy na jakiś kompromis, albo któreś z nas zmienia zdanie...Tak czy siak, dziecko nie jest świadome,że jeden rodzic chce tak, a drugi tak... Myślę, że to zdrowe podejście...
Przy trójce dzieci nie miałam przewijaka.hejmoże doradzą jakieś bardziej doświadczone mamy
zastanawiam się nad przewijakiem , czy jest on konieczny , czy zdecydowanie można dać rade bez niego?
Ja też napisałam, że kupię z ciekawości bo nigdy nie miałam i nie mam porównywana.Ja kupię i tak max do 8-9 mc się używa ale jednak![]()
Bardzo dobrze wychowujesz zwierzakaE no żartuje kot nie jest na pierwszym miejscu
To było w formie żartu, ale on to tak przeżywa.
Wychowanie kota to moja działka, moje zwierzę, i to ja daję mu kary czy nagrody .
Mój twierdzi że kota za wszystko trzeba bić co niedozwolone, a ja uważam że trzeba robić tak żeby kot nie musiał niczego psuć czy niszczyć i zamiast go bic bo drapie pufe (za 20 zł z bodzia ale jednak ) to ja wolę na pufe kupić narzutke ,i taka metoda usuwania tego co może powodować że coś może zniszczyć, wolę zabezpieczyć niż biegać za zwierzęciem i go bic ;/ on i tak nie skuma A będzie czuł się poniewierany i odtracony.
Przyjdzie dziecko i ciągle wtedy będzie na boku.
A on jest członkiem rodziny, nie chce to bic bo nie o to chodzi w uczeniu zwierzęcia .
Póki co moja metoda się sprawdza i kot słucha mimio że go nie bije wystarczy że podniose głos.
Nie trzeba bicia, pryskania go woda i inne tortury...
Ja jestem z tych co bym polamala ręce każdemu kto bije zwierzaki nawet gdy ucza je .
To powoduje lek zwierzęcia, a nie że jest nauczone.
I wtedy mój myśli że nie szanuje jego zdania i kot ważniejszy, to chodzi o tą kwestię ważności
Niesety ja nie dam skrzywdzić tulasa nie chce w nim wzbudzić cech które potem się odbija na życiu z dzieckiem.
A Brytyjczyki przecież to takie miziaki mój jesy młody ma rok dopiero i szaleje, broi- jak dorosnie to potem będzie tylko spał tak mówią ludzie, hodowcy itp
Może pomyślcie że oszalałam ale czuje że Parys mi ufa wie że nie zrobię mu krzywdy, śpi wtulony wie że jest kochany i bezpieczny i odwiedziecza się tym samym nigdy mnie nie ugryzl, nie chwycil-mimio że to kot i podobno są fałszywe...
To taki kochany pluszak❤❤
Ja dziś obudziłam się z opuchnietymi stopami i dłońmi... Cudem udało mi się zdjąć obrączkę [emoji33] z córka tuż przed cięciem zdjęłam bo mi kazali a tutaj tak puchnę!
Basen mi się marzy ale gdzie na szybko znajdę ciążowy strój?
Ja nie mam ciazowego [emoji14] kupilam zwykly kostium jednoczesciowy ale poprostu w wiekszym rozmiarze [emoji23] troche kiepsko lezy w cyckach, ale pozatym spoko ;pJa dziś obudziłam się z opuchnietymi stopami i dłońmi... Cudem udało mi się zdjąć obrączkę [emoji33] z córka tuż przed cięciem zdjęłam bo mi kazali a tutaj tak puchnę!
Basen mi się marzy ale gdzie na szybko znajdę ciążowy strój?
Ja tak samo zwykły 2 częściowy tylko odrobinę większy.Ja kupiłam zwykły, dwuczęściowy w calzedoni - wzięłam tylko większą górę i rozmiar większy dół niż zawsze![]()