reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
W takim razie trzymam kciuki, żeby szybko Ci bóle głowy przeszły[emoji8] i w domu na pewno będzie inaczej[emoji16]O jejku[emoji852] Wietrz tam często..
Kiedy cię wypuszczą?[emoji16]
Nie mam pojęcia. Dzisiaj była szczepiona na gruźlicę. Później będzie miała szczepionkę na żółtaczkę. Może jutro już coś więcej powiedzą , jutro będzie trzecia doba. Mam nadzieję , że do środy , chyba , że dostanie żółtaczki

Nie chcę cię straszyć ale żeby was puścili do domu to mala musi ważyć mniej więcej tyle samo co się urodziła. Mój syn urodził się z wagą 3780 i nie puścili nas po 3bo ważyli 3620. Też karmiłam tylko cyckiem plus swoim ściągniętymi mlekiem. Jakaś położna mi podpowiedziała, żebym dokarmiła mm i tak zrobiłam podfutrowałam go dodatkowo między cyckiem mm i na drugi dzień wazyl 3800:) wyszliśmy na następny dzień. Ba samym cycu jeszcze ze 2-3dni byśmy leżeli zanim przyszedł nawał pokarmu.

Dziękuje :) to w takim razie zobaczymy co jutro powiedzą, spytam o tą wagę bo może tu jest inaczej i wtedy bym tylko nie potrzebnie podawała sztuczne. Ciekawe jak to będzie

Dziękuje :) to w takim razie zobaczymy co jutro powiedzą, spytam o tą wagę bo może tu jest inaczej i wtedy bym tylko nie potrzebnie podawała sztuczne. Ciekawe jak to będzie
Jak waga spada trochę to normalnie wypuszczają do domu , u mnie mała przy porodzie 3500 a w dniu wypisu 3360 chyba, a na kontroli ostatnio już wszystko ładnie nadribila :) jak synka rodzilam to tak samo było że waga trochę spadła :)

Ja to jak idę do siebie a mam do pokonania 16 schodów to padam na twarz a co dopiero na 3 piętro także podziwiam :D

Mój też od wczoraj ma nocki także jeszcze godzina i będzie budzenie :p

Dziś chcę umyć łazienkę i jeżeli starczy sił to jeszcze przynajmniej jeden pokój ogarnąć i zmienić pościel..

Ale to są tylko sposoby, które jak już pisałam kiedyś jeśli dziecko nie jest gotowe to i tak wyjdzie w terminie czyli za 3-4 dni a jeśli jest to akurat może coś ruszy. Wybacz, ale ja już mam dosyć leżenia w tym łóżku jak na dworze 34 stopnie i upał jak cholera to chociaż mam zajęcie, a nikomu nie szkodzę, dziecko już jest silne i duże, a mi ruch pomoże później przy porodzie przy parciu itd jak będę po tych schodach chodzić i spacerować dziś :D

Oj biedna ;( ja to myc daje rade sama, nawet i na to 3 piętro udało mi się tera te 5x2 wejść łącznie 7 min mi to zajęło i czuje power. Chyba dziś wyprasuje te ciuchy w końcu xd

Kombinuj, bo tu masz rację akurat, ze nie przyspieszy sie nic jak dziecko nie bedzie gotowe. Ja od 37 skończonego , kochałam się z moim, masowalismy sutki, skakałam na piłce i nic nie podziałało. Mała wyszła tak jak chciała w dniu terminu. :)

Ja to jak idę do siebie a mam do pokonania 16 schodów to padam na twarz a co dopiero na 3 piętro także podziwiam :D

Mój też od wczoraj ma nocki także jeszcze godzina i będzie budzenie :p

Dziś chcę umyć łazienkę i jeżeli starczy sił to jeszcze przynajmniej jeden pokój ogarnąć i zmienić pościel..

U mnie nie wiem ile dokładnie tych schodów, ale spodobało mi się hah. Narazie śniadanko, a mój oddał auto do mechanika i możliwe, ze dziś będzie już sprawne także to pociesza, nigdy nie wisodmo czy nie będzie trzeba nagle jechać do Lubania do szpitala.

Ja teraz odpoczywam, ściągnęłam pranie z suszarki, a później poprasuję i poukładam do szafy i laba

reklama
No i schody coś podziałały, wypadło mi przed chwila nagle stojąc spory kawałek śluzu/czopka także działamy dalej, a powiem wam ze to chodzenie po schodach to nawet przyjemność i od razu krążenie lepiej pracuje i chce mi się cokolwiek robić w mieszkaniu niż tylko leżeć xd

To może zacznę próbować ale od środy :) jak urodzę wcześniej to nic nie dostanę z ubezpieczenia :p

Do góry